Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Νέος προπονητής ο… προηγούμενος

Skoda Ξάνθη: Νέος προπονητής ο… προηγούμενος

0
ouzounidis_pagkos-empros

Επέστρεψε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Αποκλειστικές δηλώσεις Πανόπουλου – Ουζουνίδη στο «Ε»        

Ένα νέο αλλά… προηγούμενο κεφάλαιο ανοίγει με την επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στη Skoda Ξάνθη! Ο Εβρίτης προπονητής που είχε αναλάβει τον Ιούνιο του 2011 την τεχνική ηγεσία της ξανθιώτικης ομάδας, απομακρύνθηκε από τη θέση του στα τέλη του φετινού Σεπτέμβρη (2012), για να αντικατασταθεί από το Νίκο Κωστένογλου που ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου, με τη θητεία του όμως να αποδεικνύεται βραχύβια καθώς μετά από δύο μήνες ήρθε και η δική του απομάκρυνση.
Έτσι, θεωρήθηκε σωστό από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλο, να αντικατασταθεί ο Κωστένογλου από τον προπονητή που ο ίδιος αντικατέστησε, τον Μαρίνο Ουζουνίδη!
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της απόλυσης του Κωστένογλου το βράδυ της Κυριακής το μυαλό όλων πήγε – που αλλού – στον Γιάννη Ματζουράκη ο οποίος πάντα παραμένει στα ¨φαβορί¨ για τον πάγκο της Ξάνθης, όμως τελικά έγινε η έκπληξη και η επιστροφή αφορούσε έναν όχι τόσο… μακρινό προπονητή, αλλά τον Ουζουνίδη, με την ανακοίνωση της ΠΑΕ το βράδυ της Δευτέρας να αναφέρει: «Από αύριο προπονητής της ομάδας μας, θα είναι ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης».  
Κλαυσίγελος…  
Η γνωστοποίηση της επιστροφής του Μαρίνου Ουζουνίδη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους Ξανθιώτες φιλάθλους. Από γέλια στην πλειοψηφία τους, μέχρι και… κλάματα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένα τέτοιο «πισωγύρισμα» μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την ομάδα.
Εξάλλου η προ δύο μηνών αποχώρηση του Ουζουνίδη έγινε για να έρθει το «κλικ» και να αλλάξει η εικόνα της ομάδας προς το θετικό. Δυστυχώς με τον Κωστένογλου δεν ήρθε η ζητούμενη ώθηση κι έτσι το «κλικ» που θα βάλει φτερά στα πόδια των παικτών αναμένεται να γίνει με τον… προηγούμενο προπονητή τους.
Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης όμως, ευχή και ελπίδα όλων είναι να επέλθει ηρεμία στο ξανθιώτικο «στρατόπεδο» και μαζί να επιστρέψουν τα θετικά αποτελέσματα με τα οποία η Skoda Ξάνθη θα «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Στο πρόγραμμα εξάλλου βρίσκονται δύο «τελικοί», εντός έδρας με τον Πανιώνιο την ερχόμενη Κυριακή (09/12) και εκτός έδρας με τον Άρη την επόμενη (16/12), δύο ματς με τα οποία ολοκληρώνεται ο Α’ γύρος του φετινού πρωταθλήματος.
* Η χθεσινή προπόνηση έγινε υπό την επίβλεψη του γυμναστή Παύλου Γκότση ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέφθασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της με τη συνοδεία του Χρ. Πανόπουλου και ακολούθησε ομιλία των δύο προς τους παίκτες.
* Δείτε όλους τους προπονητές που έχουν περάσει από τον πάγκο της Skoda Ξάνθη και τα… ρεκόρ του Χρ. Πανόπουλου στη σελ. 19.                        
Αποχαιρέτησε ο Κωστένογλου  


Σε βαρύ κι έντονα συγκινησιακό κλίμα αποχαιρέτησε χθες τους – πρώην πια – παίκτες και συνεργάτες του ο Νίκος Κωστένογλου.
Ο 42χρονος τεχνικός στην ομιλία που είχε μαζί τους πριν την προπόνηση είπε μεταξύ άλλων ότι πιστεύει στις δυνάμεις τους κι ότι μπορούν να αγωνιστούν καλύτερα στη συνέχεια ώστε να βγάλουν τη Skoda Ξάνθη από το αδιέξοδο και να την ανεβάσουν στη βαθμολογία.
Στη συνέχεια ο Νίκος Κωστένογλου με τον βοηθό προπονητή Γιώργο Αλεξόπουλο (που επίσης αποτελεί παρελθόν) αποχαιρέτησαν προσωπικά όλους τους ποδοσφαιριστές και το επιτελείο της Ξάνθης για να αποχωρήσουν συγκινημένοι και χωρίς όρεξη για δηλώσεις…
Φεύγοντας από το προπονητήριο των Πηγαδίων ο κ. Κωστένογλου συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Ξ. που παραμένει ένας από τους πιο ένθερμους φιλάθλους της Ξάνθης, τον Αρχοντή Αρχοντάκη (φωτό) ο οποίος παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις του ξανθιώτικου συλλόγου!    

Ουζουνίδης: «Συνεχίζω να πιστεύω αυτά που είχα πει»  


Κατά τη χθεσινή επιστροφή του στο προπονητήριο της Skoda Ξάνθη (φωτό) και την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στο «Ε» τονίζοντας:
«Είχαμε μία συζήτηση με τον κ. Πανόπουλο και αποφάσισα να επιστρέψω. Όπως έχω πει επανειλημμένα, πέρα από τα επαγγελματικά αγαπάω πολύ την ομάδα και την πόλη της Ξάνθης και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι εδώ. Για την αποχώρηση μου πριν δύο μήνες, θεώρησα ότι έτσι έπρεπε να γίνει, όπως και συνεχίζω να πιστεύω αυτά που είχα πει, ότι η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες και μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Και γι’ αυτό το λόγο είμαι πάλι εδώ».
Όσο για το αν θα υπάρξει μετεγγραφική ενίσχυση ο κ. Ουζουνίδης δήλωσε:
«Αυτά τα έχουμε συζητήσει με τον κ. Πανόπουλο και θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες κινήσεις που θα μας βοηθήσουν».    

Πανόπουλος: «Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»  


Αποκλειστικές δηλώσεις στο «Ε» έκανε και ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλος, προσερχόμενος στο προπονητήριο των Πηγαδίων. Ο «ισχυρός άνδρας» ανέλαβε εκ νέου την ευθύνη για τις εξελίξεις λέγοντας:
«Για όλη την πολύ άσχημη πορεία της Skoda Ξάνθη αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ. Έτσι και η ευθύνη για την απόφαση αυτή είναι δική μου με ότι αυτό συνεπάγεται, λένε ότι ¨στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό¨, έτσι κι εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος».
Όσο για το αν θα κινηθεί για μεταγραφές το επόμενο διάστημα: «Κάτι θα κάνουμε…» απάντησε λακωνικά ο ίδιος.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…