Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σκάκι: Διακρίσεις για τον Σ. Ο. Ξάνθης στην Περιφέρεια

Σκάκι: Διακρίσεις για τον Σ. Ο. Ξάνθης στην Περιφέρεια

0
skakistikos_omilos_xanthis-empros

Τρία μετάλλια πήραν οι Ξανθιώτες σκακιστές στα προκριματικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στο ατομικό

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν στην Καβάλα οι αγώνες σκάκι που ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου          

Με αποστολή 11 σκακιστών συμμετείχε ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης στους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης για αθλητές ηλικίας κάτω των 18 ετών (παμπαίδων).
Οι παραπάνω προκριματικοί μαζί με τους αγώνες για το Ατομικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειας Α.Μ. – Θ. πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, το χρονικό διάστημα από τις 17/11/2012 έως τις 08/12/2012 ενώ συνολικά στη διοργάνωση συμμετείχαν 60 νεαρά παιδιά που προέρχονταν από διάφορες πόλεις της περιφέρειας.
Ο Σ.Ο. Ξάνθης διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους συλλόγους, καθώς τρεις Ξανθιώτες σκακιστές σημείωσαν πρωτιές και επιτυχίες.
Συγκεκριμένα, ο 11χρονος Γιώργος Χασούρης αγωνιζόμενος στους Προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, επιτυγχάνοντας 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.
Στο Ατομικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Νίκος Γεωργιάδης με 6 βαθμούς σε επτά αγώνες, κατέκτησε την 1η θέση και το αντίστοιχο κύπελλο και ο Χρήστος Ουμουτίδης με 5,5 βαθμούς σε επτά αγώνες, κατέκτησε την 3η και το χάλκινο μετάλλιο.
Όσον αφορά τον Πρωταθλητή Εφήβων Α.Μ.Θ., αναδείχθηκε ο 12χρονος Καβαλιώτης Κώστας Αποστολακάκης με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες (δεν αγωνίσθηκε στον 7ο γύρο) και προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων του 2013 που θα διεξαχθεί από 2 έως 8 Ιανουαρίου στα Χανιά.
Στη 2η θέση μπροστά από τον Ξανθιώτη Γιώργο Χασούρη τερμάτισε ο 12χρονος Γεράσιμος Βαλλιάνος από την Αλεξανδρούπολη με 5,5 βαθμούς σε επτά αγώνες.      
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …