Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι ξανθιώτες στηρίζουν τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Οι ξανθιώτες στηρίζουν τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

0
diathesi_proionton1-empros

Θερμή ανταπόκριση και στην 4η απευθείας πώληση από τον παραγωγό για ρύζι, αλεύρι, όσπρια και κηπευτικά

Ενισχυμένο το κίνημα από τη συνεργασία των Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και της πρωτοβουλίας «Χωρίς Μεσάζοντες»    

Στέρεες βάσεις φαίνεται ότι αποκτά πλέον το κίνημα για απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό στην Ξάνθη, αφού με επιτυχία στέφθηκε και η τέταρτη πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, που αυτή τη φορά συνεργάστηκε με την κίνηση «Χωρίς Μεσάζοντες».
Η διάθεση των προϊόντων περιλάμβανε αυτή τη φορά αλεύρι, ρύζι τριών ειδών, όσπρια και κηπευτικά. Από το πρωί της Κυριακής στο χώρο του Λιμνίου, μπροστά από την είσοδο του κολυμβητηρίου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος και η κίνηση δεν υποχώρησε παρά μόνο λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της διανομής, στις 2 το μεσημέρι. Με βάση τα παραστατικά που κόπηκαν και τηρήθηκαν από όλους, 1.000 περίπου δημότες προμηθεύτηκαν ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τους παραγωγούς, ενώ ήταν έκδηλη πλέον η ικανοποίησή τους γι’ αυτή τη δυνατότητα που δίνεται στις οικογένειες της πόλης, μέσα από ενθαρρυντικά σχόλια, αλλά και ερωτήσεις για τις επόμενες πρωτοβουλίες των δύο κινήσεων.
Συνολικά διατέθηκαν 10 περίπου τόνοι αλεύρι από μύλο και μαλακό σιτάρι της περιοχής, 4,5 τόνοι ρύζι αποφλοιωμένο, κίτρινο και καρολίνα από τη Μονοκκλησιά Σερρών, 3 τόνοι κηπευτικά και όσπρια από την Ξάνθη.
Από την πλευρά τους οι διοργανωτές παραδέχθηκαν ότι εισπράττουν αυτή την ανταπόκριση από τον κόσμο, που δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά με πολύ χαμηλές τιμές, αλλά συνειδητοποιεί το νόημα της πρωτοβουλίας και σημείωσαν ότι η νέα διάθεση προϊόντων προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί από βελτιώσεις στην επικοινωνία με τον κόσμο, την ενημέρωση και τις ηλεκτρονικές παραγγελίες.
Να σημειωθεί ότι, όπως κάθε φορά, οι παραγωγοί διέθεσαν μικρή ποσότητα των προϊόντων τους για τις ανάγκες της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, ενώ και οι ίδιοι δήλωσαν τη σημασία που έχουν αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες και για τους ίδιους.
Από το χώρο της διάθεσης των προϊόντων πέρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που ρώτησε για την ανταπόκριση στην πρωτοβουλία από τους ξανθιώτες και σχετικές πληροφορίες.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…