Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ξεπαγώνει» το Σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος;

«Ξεπαγώνει» το Σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος;

0
pirosvestiki_xanthi-empros

Έχει ένα χρόνο που κατατέθηκε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά ακόμη δεν τέθηκε σε εφαρμογή

Προβλέπει για τον νομό μας αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης και αναβάθμιση της Π.Υ. Ξάνθης σε Β’ τάξης

Εδώ και ένα χρόνο συζητιέται έντονα και υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για την   αναδιάρθρωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σύμφωνα με το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος προβλέπεται για τον νομό μας η αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σταυρούπολης και η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης από Γ’ σε Β΄ τάξης. Όμως εδώ και ένα χρόνο ούτε η Πυροσβεστική Σταυρούπολης έχει κλείσει ούτε η Πυροσβεστική Ξάνθης έχει αναβαθμιστεί. Να σημειώσουμε ότι το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σταυρούπολης που υπάγεται στην Π.Υ. Ξάνθης λειτουργεί με 1 πυροσβέστη ενώ το μόνιμο προσωπικό της Π.Υ. Ξάνθης ανέρχεται σε 34 άτομα και οι 5ετείς σε 20.

Κοντεύει χρόνος που κατατέθηκε το Σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 12 Ιανουαρίου του 2012 κατατέθηκε, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το τελικό σχέδιο της Επιτροπής για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών. Αυτό, επρόκειτο να υπογραφεί από τον Αρχηγό στις 17 Ιανουαρίου του 2012 και, έπειτα να αποσταλεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τέλη του μήνα με αρχές του Φεβρουαρίου θα ανακοινώνονταν το τελικό σχέδιο πανελλαδικά και θα αφορούσε όλες τις υπηρεσίες και τις Περιφέρειες. Έκτοτε υπήρξαν διάφορες ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή του τόπου. Πρόσφατα όμως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας προανήγγειλε «ξεπάγωμα» του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εφαρμογή του στις αρχές του 2013.  
Γενιτζές:«Εμείς δεν έχουμε ενημέρωση…»
Επιφυλάξεις εκφράζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Δημήτρης Γενιτζές, ο οποίος σημειώνει ότι δεν έχει αποσταλεί καμιά σχετική εγκύκλιος στην υπηρεσία που ν’ αναφέρεται σε αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης ή σε αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ξάνθης: «Και πέρσι έλεγαν ότι θα κλείσει η Πυροσβεστική στη Σταυρούπολη, όμως πέρασε ένας χρόνος και λειτουργεί κανονικά Εμείς δεν έχουμε καμιά νεώτερη ενημέρωση».    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…