Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι μαθητές «συστήθηκαν» με το έργο και τη ζωή της Κατίνας Βέικου- Σεραμέτη

Οι μαθητές «συστήθηκαν» με το έργο και τη ζωή της Κατίνας Βέικου- Σεραμέτη

0
2ogymnasio_12_2012-empros

Πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της από το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης  

Σε μια όμορφη πολιτιστική εκδήλωση το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης τίμησε την ποιήτρια και λαογράφο Κατίνα Βέικου – Σεραμέτη, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της.
Οι μαθητές εργάστηκαν και ετοίμασαν μαζί με τους καθηγητές, ένα πλούσιο αφιέρωμα όπου απήγγειλαν στίχους από έργα της ποιήτριας, ενώ παρουσιάστηκε η βιογραφία και η δράση της «ακτιβίστριας του πολιτισμού και εθελοντισμού» όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ιστορικός Θανάσης Μουσόπουλος.
Στη γιορτή της τέχνης και της ποίησης παρευρέθηκαν ο διευθυντής της Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης κ. Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος φιλολόγων κ. Μαλαμίδης, ο υπεύθυνος σχολ. δραστηριοτήτων κ. Κασάπης, ο εκδότης Μ. Σπανίδης και περισσότεροι από 300 μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ξάνθης.
Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ο φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές στιγμές και λόγια από τη γνωριμία και τη ζωή της Κατίνας Βέικου και την μεταξύ τους «πνευματική» σχέση.
Το έργο και την προσφορά της «προσφυγοπούλας ποιήτριας» επαίνεσε επίσης σε ολιγόλεπτη ομιλία του ο Μ. Μαλαμίδης, συνδέοντας την συμβολή της στην εκπαιδευτική κοινότητα με αυτή στις μέρες μας και δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα στους σημερινούς μαθητές.
Τέλος επαίνεσε το πλούσιο ετήσιο πρόγραμμα του 2ου Γυμνασίου, καθώς επεκτείνεται σε όλους τους επίκαιρους τομείς που ενδιαφέρουν τους μαθητές, κατορθώνοντας να εξελιχθεί σε ένα «πολυδύναμο πακέτο» προσφοράς και άμεσης παρέμβασης στις μαθητικές προσωπικότητες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξανθιώτικο καρναβάλι με εκδρομείς του 2ημέρου!

Τελευταία εβδομάδα και δεν υπάρχει πληρότητα σ’ όλα τα ξενοδοχεία – Επισκέπτες από Λάρισα …