Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναζητείται πηγή χρηματοδότησης για τις «Πηγές Παραδείσου»

Αναζητείται πηγή χρηματοδότησης για τις «Πηγές Παραδείσου»

0
vrisi_nero-empros

Δέσμευση περιφερειάρχη ότι θα «κυνηγήσει» την ένταξή του σε τομεακό πρόγραμμα του υπουργείο Ανάπτυξης ή στο ΕΣΠΑ

Το έργο ύδρευσης που θα λύσει το πρόβλημα της Ξάνθης και του Δ. Αβδήρων λιμνάζει 2 χρόνια γιατί… είναι πολλά τα λεφτά…

Μια μεγάλη κινητικότητα και μια αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για την Ξάνθη, αυτό της ύδρευσης από τις Πηγές του Παραδείσου, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά την σύσκεψη του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ. Άρη Γιαννακίδη και του αντιπεριφερειάχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη με τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλη Τσέπελη καθώς κα τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Η σύσκεψη έγινε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία της ΔΕΥΑΞ και το αντικείμενό της ήταν η εντατικοποίηση της προσπάθειας και η συνεργασία όλων, ώστε να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για ένα λιμνάζον έργο μεγάλης σπουδαιότητας για την Ξάνθη αλλά και όλο το νομό.  
Δέσμευση Γιαννακίδη ότι το έργο θα γίνει άμεσα…
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη σύσκεψη ο κ. Γιαννακίδης τόνισε με έμφαση ότι έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητά του αυτό το έργο αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του για την Ξάνθη και για όλο το νομό και ότι δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του ώστε να βρει χρηματοδότηση είτε από τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης είτε από κάποια δομή του ΕΣΠΑ ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει μιας και το έργο είναι ώριμο. Επ’ αυτού υπερθεμάτισε και ο κ. Καραλίδης ενώ ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη που κόστισε στη ΔΕΥΑΞ 370.000 ευρώ και ότι αυτό που απομένει είναι να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης. Να σημειώσουμε ότι όλοι γνωρίζουν ότι …είναι πολλά τα λεφτά του έργου, καθώς ο προϋπολογισμός του φτάνει στα 35 εκ. ευρώ κι αυτός είναι ο λόγος που δεν προχώρησε καθώς η ολοκλήρωση της μελέτης πριν δύο χρόνια συνέπεσε με την αρχή της οικονομικής κρίσης!  
Ένα μεγαλόπνοο έργο …όραμα ετών
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης για το γεγονός ότι ο κ. περιφερειάρχης συμμερίζεται την άποψή του για την αναγκαιότητα του έργου και για τις προσπάθειες του να βοηθήσει για την υλοποίησή τους. Ο κ. Τσέπελης υπογράμμισε ότι πρόκειται για να μεγαλόπνοο έργο το οποίο θα επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης της Ξάνθης αλλά και της πεδινής ζώνης καθώς το έργο θα είναι διαδημοτικό και σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Αβδήρων θα υδρευτεί και ο δήμος Αβδήρων. Ως προς το τεχνικό μέρος περιλαμβάνει δημιουργία νέου δικτύου (σ.σ. ένα μέρος της πόλης ήδη υδρεύεται από τις Πηγές Παραδείσου) και διάνοιξη 5 γεωτρήσεων στην Γαλάνη ενώ θα καταργηθούν και οι γεωτρήσεις του Δροσερού στις οποίες κατά καιρούς δημιουργούνται προβλήματα που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στο επόμενο διάστημα και εφόσον υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη για το έργο θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία ο κ. Γιαννακίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…