Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά η επένδυση των «Πλαστικών Θράκης» στο γεωθερμικό του Ερασμίου

Ξεκινά η επένδυση των «Πλαστικών Θράκης» στο γεωθερμικό του Ερασμίου

0
geotrisi_erasmiou

Υπογράφεται την Δευτέρα το πρώτο συμβόλαιο μίσθωσης του δικαιώματος διαχείρισης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή

Η εταιρεία έχει ετοιμάσει το επιχειρησιακό της σχέδιο που σε πρώτη φάση θα είναι εγκατάσταση θερμοκηπίου υδροπονικής τεχνολογίας
   
Υπογράφεται τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ. στην Ξάνθη επί της οδού Περγάμου 14 και στα γραφεία της στον 1ο όροφο, το πρώτο συμβόλαιο μίσθωσης του δικαιώματος διαχείρισης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών, από αυτά που έχουν προκηρυχθεί. Εκμισθώτρια εταιρεία τα «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («THRACE PLASTICS CO S.A») που εδρεύει στο Μαγικό Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περί υποβολής δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του συνόλου ή τμημάτων του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Ν. Ερασμίου-Μαγγάνων, Δήμου Τοπείρου και είχε κατακυρωθεί στην εν λόγω εταιρεία.  
Χατζηευαγγέλου: «Το πρώτο λιθάρι επένδυσης στο νομό…»
Να σημειώσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες μας – ήδη η εταιρεία έχει ετοιμάσει το επιχειρησιακό της σχέδιο που σε πρώτη φάση θα είναι εγκατάσταση θερμοκηπίου υδροπονικής τεχνολογίας σε έκταση 100 στρεμμάτων ενώ σε δεύτερη φάση θα κάνει κι άλλες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα εκμεταλλευόμενη το γεωθερμικό πεδίο που έχει εκμισθώσει. Ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επένδυση που θα γίνει στο δήμο του τονίζοντας: «Αυτού του είδους οι στρατηγικές επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές ιδιαίτερα τέτοιες εποχές. Είναι το πρώτο λιθάρι από επένδυση που μπαίνει στο νομό μας και ο δήμος ως οφείλει είναι αρωγός. Είναι πολλαπλά τα οφέλη για το δήμο μας και τους δημότες μας. Πέραν του γεγονότος ότι γίνεται πράξη ένα όραμα χρόνων όπως η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και παίρνουν σειρά και οι αγρότες οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν με τον επενδυτή ή να σχεδιάσουν δικές τους επενδύσεις ανάλογες με τις οικονομικές τους δυνατότητες».    
Υπογραφή σύμβασης μίσθωσης για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου Ν.Ερασμίου Ξάνθης
Στην ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αναφέρεται:
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης , σε μία περίοδο που η χώρα και οι Έλληνες έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, από ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον, την ώρα που χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και ολόκληροι παραγωγικοί τομείς συρρικνώνονται και είναι μονόδρομος για τον απεγκλωβισμό της χώρας μας η εκμετάλλευση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στον αγροδιατροφικό και ενεργειακό τομέα, εκτιμώντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Μακεδονίας και Θράκης το τεράστιο σε ποσότητα και ποιότητα γεωθερμικό δυναμικό που διαθέτει, προκήρυξε διαγωνισμούς σε έξι γεωθερμικά πεδία ενώ είναι σε διαδικασία προκήρυξης για άλλα τρία γεωθερμικά πεδία, εκπληρώνοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος της προσπάθειας της πολιτείας να κάνει την γεωθερμία πιο ελκυστική για τους εν δυνάμει επενδυτές.
Αυτό που είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί σε αυτήν την αρνητική οικονομική συγκυρία, είναι να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υποστηρίξουν το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα της γεωθερμίας. Παρ’ όλα αυτά βρέθηκαν επενδυτές που αποφάσισαν να επενδύσουν εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους και ήδη έχουν υπογραφεί δύο και ένα έπεται, συμβόλαια εκμίσθωσης του δικαιώματος διαχείρισης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών στην Κεντρική Μακεδονία για αγροτική χρήση(σπιρουλίνα και κηπευτικά) ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, υπογράφεται την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, το πρώτο συμβόλαιο μίσθωσης του δικαιώματος διαχείρισης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών, από αυτά που έχουν προκηρυχθεί.
Έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, σας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 π.μ. στην Ξάνθη επί της οδού Περγάμου 14 και στα γραφεία της στον 1ο όροφο, ολοκληρώνοντας την διαδικασία της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος περί υποβολής δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του συνόλου ή τμημάτων του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Ν.Ερασμίου-Μαγγάνων, Δήμου Τοπείρου, Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, υπογράφει την σύμβαση μίσθωσης του δικαιώματος διαχείρισης του γεωθερμικού πεδίου στον ανάδοχο μισθωτή που προέκυψε από την διαδικασία και είναι η εταιρία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με διακριτικό τίτλο «THRACE PLASTICS CO S.A» που εδρεύει στο Μαγικό Ξάνθης».    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…