Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Για ολιγωρία κατηγορεί τον περιφερειάρχη ο Γ. Παυλίδης

Για ολιγωρία κατηγορεί τον περιφερειάρχη ο Γ. Παυλίδης

0

Ζητά να συζητηθούν ζητήματα που αναγάγει σε προτεραιότητες, όπως η δημιουργία ΕΟΖ και η καταπολέμηση των κουνουπιών  

Ολιγωρία αποδίδει ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» Γιώργος Παυλίδης και η παράταξή του στο περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, κάνοντας λόγο για «κρυφτούλι» με τα προβλήματα των πολιτών. Συγκεκριμένα, ζητά να πάρει θέση το περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με κρίσιμα θέματα. Ενδεικτικά προτείνουν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση :
-Για το μεγάλο θέμα του πλαισίου ίδρυσης ή μη ΕΟΖ , που στο μεταξύ προωθήθηκε. Έγιναν 3 συνεδριάσεις του ΠΣ από τότε που ο κ. Γιαννακίδης δεσμεύτηκε δημόσια για άμεση συζήτηση, που το παρέπεμψε η οικονομική επιτροπή και ακόνη υπεκφεύγουν δια της αναβλητικότητας..
-Για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, από τα οποία πέρυσι είχαμε θύματα και δεκάδες βαρύτατα παθόντες. Εδώ υπάρχει και προκλητική άρνηση παροχής στοιχείων με παραβίαση του νόμου που ζητήθηκαν από την παράταξή μας δια του περ. συμβούλου κ. Θ. Μαρκόπουλου.
-Για το ΕΣΠΑ 2007-2013, ένα πολυσήμαντο έτοιμο εργαλείο, που τόσο πολύ σε μονόλογους χρησιμοποιούν, ενώ με την διαχείριση του παράγονται πολύ κατώτερα των πόρων αποτελέσματα για την κοινωνία..
-Τον συνολικό σχεδιασμό της ανάπτυξης της Περιφέρειας. Πέρασαν δύο χρόνια, με αναβολές , περιστασιακούς αυτοσχεδιασμούς και κλισέ φανφάρες.
-Το θέμα των πλημμυρών και καταστροφών του Έβρου, που καθώς προβλέπεται και πάλι φέτος, οδεύουν αργά, στα χνάρια των παλαιών γνωστών πρακτικών , και μάλλον, όπως φαίνεται, θα έχουμε επανάληψη της «σωτηρίας μας» λόγω κατεπείγοντος.
-Τα προβλήματα της ανεργίας, της ανέχειας, του επαγγελματικού κόσμου και των επιχειρήσεων, της ακινησίας της τοπικής οικονομίας.
-Τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Περιφέρειας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
-Το θέμα της καθυστέρησης, της αναποτελεσματικής και συγκεχυμένης τουριστικής πολιτικής και προβολής.
-Καίρια αγροτικά ζητήματα , τα εισοδήματα, τα ζητήματα των ζημιών & των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ το ζήτημα του καπνού ενόψει του 2013 και πολλά άλλα.
Επίσης αναφέρουν ότι «οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα παραλείπουν σε βάρος του τόπου, για την παραβίαση των κανονισμών (για τις δεσμεύσεις τους δεν κάνουμε λόγο γιατί με τη συνεχή μη τήρησή τους έγιναν αναξιόπιστες), για την δημιουργία δικών τους κανόνων αποκλεισμού μας, για την υπονόμευση του θεσμού»
Σχετικά με το θέμα ο Γ. Παυλίδης δήλωσε: « Δεν μπορούν. Έχασαν πλέον τον έλεγχο. Ευρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Μακριά από την κοινωνία. Αντί σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων έχουμε τις χωρίς αποτέλεσμα επικοινωνιακές συσκέψεις (πόσες εκατοντάδες έγιναν;) τις επιτροπές συνεχούς άσκοπης μετάβασης στην Αθήνα, την ανάπτυξη μόνον στη φαντασία και στην ρητορική. Αποκλείουν, όμως, και την συνδρομή μας. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο μίγμα ανεπάρκειας, συγκάλυψης των προβλημάτων , αργής πορείας, πολύ χαμηλής αποτελεσματικότητας, , με συνοδευτικά φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς και τεχνικές εφησυχασμού των πολιτών που βιώνουν τα προβλήματα. Λυπούμαστε αλλά η κατρακύλα του τόπου είναι συνεχής..»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…