Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ντάνι!

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ντάνι!

0
dani-empros

Άλλη μία λύση στα χέρια του Ουζουνίδη για τη μεσαία γραμμή

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία για τον αγώνα κυπέλλου στον Γάζωρο – την Πέμπτη στις 20.30 η αναμέτρηση      

     
Με το βλέμμα στραμμένο στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος συνεχίζει τις προπονήσεις της η Skoda Ξάνθη.
Η ομάδα της πόλης μας ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση αύριο, με την αναμέτρηση στο Γάζωρο, απέναντι στον τοπικό «Εθνικό Γαζώρου», ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής με 20 βαθμούς.
Οι αναμετρήσεις σε αυτή τη φάση (3η) του κυπέλλου είναι διπλοί ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο «Skoda Ξάνθη Arena» στις 23 Δεκεμβρίου.
Η χθεσινή προπόνηση της ξανθιώτικης ομάδας έγινε κάτω από δυνατή βροχή ενώ σε αυτή δεν συμμετείχαν οι τραυματίες Δήμος Μπαξεβανίδης, Σάντος Γκλέισον, αλλά και ο Κώστας Τσαμούρης που βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Νέων για φιλικό παιχνίδι με την Καλαμάτα στην πόλη της Μεσσηνίας.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα, κατοχή στην συνέχεια και τελειώματα φάσεων στο τελευταίο κομμάτι.  
Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ντάνι  
Μία ευχάριστη είδηση περίμενε χθες τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του. Ο Εβρίτης τεχνικός είδε τον Ρικάρντο Ντάνι να επιστρέφει μετά από τρεις εβδομάδες στο ομαδικό πρόγραμμα και να προπονείται κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος μέχρι και την 11η αγωνιστική ήταν από τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της ξανθιώτικης ομάδας (εκτός από το παιχνίδι στα Ιωάννινα όπου ήταν τιμωρημένος), ενώ για την παραπάνω αγωνιστική, στις 18 Νοεμβρίου, ο Ντάνι είχε αποχωρήσει τραυματίας (θλάση στον προσαγωγό) από το ματς με τον Πανθρακικό κι έκτοτε παρέμεινε εκτός.
Πλέον με την επιστροφή του 30χρονου ποδοσφαιριστή, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει ακόμη μία λύση στα χέρια του, σε ότι αφορά τη μεσαία γραμμή. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην χρησιμοποιηθεί ο παίκτης στο αυριανό ματς κυπέλλου, ενδεχομένως ούτε στον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη, αλλά να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα στον επαναληπτικό κυπέλλου στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς έχει μείνει εκτός για αρκετό καιρό και θα πρέπει να ανεβάσει αγωνιστικούς ρυθμούς.  
Θέλουν σκορ… πρόκρισης  
Να έχουν… ήσυχο το κεφάλι τους ενόψει του επόμενου αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, θέλουν να έχουν οι παίκτες της Ξάνθης.
Έτσι στο αυριανό ματς στο Γάζωρο για το κύπελλο θέλουν να πετύχουν ένα σκορ που θα φέρνει την Skoda κοντά στην πρόκριση, για να μην υπάρξει επιπλέον άγχος στον επαναληπτικό.
Σίγουρα το γεγονός ότι οι αγώνες είναι διπλοί θα δώσει την ευκαιρία στον Μαρίνο Ουζουνίδη να προχωρήσει σε μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, όμως θα εμπιστευθεί και ορισμένους από τους ¨βασικούς¨ ποδοσφαιριστές.
Θέση στην 11άδα πιθανόν να έχουν μετά από αρκετό καιρό οι Μαρκόφσκι – Καζούμπα – Πλατέλλας, Νάκα κι ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή στο τέρμα (Σ. Λυμπερόπουλος ή Βιβιανί), ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του ματς πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν και οι Ράνος, Τριάδης, Γκατσολάρι μεταξύ άλλων.
Η προετοιμασία για τον αγώνα κυπέλλου θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση (στις 15:30), ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην πόλη των Σερρών όπου και θα διανυκτερεύσει.
* Ο Πέτρος Μάνταλος θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του (4 κίτρινες) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (17η αγ.) ενώ ο Μανώλης Μπέρτος για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσει από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα (18η αγ.).      

Κύπελλο Ελλάδος – 3η φάση  


Πέμπτη 13/12/2012 – 20.30
Εθνικός Γαζώρου – Skoda Ξάνθη (OTEsport4)
Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ι. (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μερκενίδης – Χαδήμογλου (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Κυριαζίδης Γ. (ΕΠΣ Έβρου)
Επαναληπτικός αγώνας: 23/12/2012 – 17:00              

Γούτας ο νεότερος Έλληνας σκόρερ της Ξάνθης!  


Σχεδόν δύο μήνες πριν τα 18α γενέθλιά του, ο Βάντσε Σίκοφ είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με την Ξάνθη, στην ήττα με σκορ 1-5 της περιόδου 2002-03.
Μπορεί, λοιπόν, την all time επίδοση του εκ ΠΓΔΜ στόπερ να μην την κατέρριψε ο ομόλογός του Δημήτρης Γούτας, καθώς σημείωσε το δικό του παρθενικό γκολ –την Κυριακή εναντίον του Πανιωνίου- όντας 18 ετών, 8 μηνών και 5 ημερών, ωστόσο έγινε ο μικρότερος σε ηλικία Έλληνας παίκτης που σκοράρει την τελευταία δεκαετία με τη φανέλα της Ξάνθης!
Πριν από τον νεαρό στόπερ με καταγωγή από την Ποταμιά Θάσου, η ομάδα της Ξάνθης είχε να δει Έλληνα ποδοσφαιριστή της κάτω των 19 να σκοράρει από την εποχή του Χρήστου Πατσατζόγλου! Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 1997-98.
Έτσι ο Γούτας κατέχει πλέον το ρεκόρ του νεότερου Έλληνα παίκτη που σκόραρε με τη φανέλα της Ξάνθης σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…