Σχόλια 28-12-2012

0

Στα οικονομικά μέτρα: Κατάργηση των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Θωμάς Βουγιουκλής

Ευχές
Για το 2013 εύχομαι υγεία και από Ηθικό ας στηρίξουμε το -8 (πλην οκτώ).  
Θωμάς Βουγιουκλής
Πρόεδρος του ΠΤΔΕ    

«Έφυγε» ο Θωμάς Αμπεριάδης  


Σε ηλικία 81 χρόνων πέθανε προχθές ο γνωστός συμπολίτης μας Θωμάς Αμπεριάδης. Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες ότι η υγεία του ήταν κλονισμένη και πως έμενε στο σπίτι και δεν έβγαινε έξω. Τελευταία μάλιστα έπεσε μέσα στο σπίτι κι αυτό επιβάρυνε την ήδη επισφαλή υγεία του.
Ο Θωμάς Αμπεριάδης άφησε δυο γιούς, τους Νίκο και Παναγιώτη που ακολούθησαν τη δουλειά του. Ο ίδιος είχε ασχοληθεί με τα κοινά επί σειρά ετών είτε στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, είτε εκλεγόμενος επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος με τους δημάρχους Μπένη και Αμοιρίδη.
Ο Θωμάς υπήρξε ένας εξωστρεφής άνθρωπος, καλός στην παρέα του, γελαστός και σωστός επαγγελματίας. Η Ξανθιώτικη γη τον πήρε κοντά της για πάντα.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
«Ε»      

Κτηνωδία  


Απάνθρωπο, φρικιαστικό, κτηνώδες το έγκλημα που έγινε ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή του Αστικού Συνοικισμού.
Θύμα μια νέα κοπέλα, 34 χρόνων, που επέστρεφε σπίτι της με τη φιλενάδα της που την αποχαιρέτησε λίγα μέτρα πριν.
Το άτυχο κορίτσι δέχτηκε επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας και με την άσκηση σωματικής βίας οδηγήθηκε λίγο πιο κει στο χώρο της πιλοτής όπου βιάστηκε, χτυπήθηκε και στη συνέχεια αφού την περιέχυσε με οινόπνευμα ο δράστης ή οι δράστες της έβαλαν φωτιά! Καιόμενη ζητούσε βοήθεια αλλά ήδη ήταν αργά γιατί ήταν και πληγωμένη σοβαρά.
Αυτό το συμβάν. Που μόνον ως κτηνωδία υπανθρώπου μπορεί να χαρακτηρισθεί. Και είναι λυπηρό και είναι άδικο για μια νέα κοπέλα που έχασε τη ζωή της κατά τέτοιο βάρβαρο τρόπο.
«Ε»      

Συγκλονίστηκε η πόλη  


Η Ξάνθη δεν είναι στην κατηγορία των πόλεων που έχουν γεγονότα με δολοφονίες, βιασμούς και άλλες αξιόποινες πράξεις εις βάρος της ζωής κάποιου.
Γι’ αυτό και χθες η πόλη ξαφνιάστηκε από την είδηση της δολοφονίας της κοπέλας και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε. Βιασμός, χτυπήματα, κάψιμο με βενζίνη!!
Ποιο μυαλό τα σκέφτηκε και τα πραγματοποίησε αυτά; Ήταν προσχεδιασμένο όλο αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα;
Ερωτήματα αναπάντητα μέχρι στιγμής, όπως και πολλά ακόμη που βασανίζουν τους οικείους αλλά και την κοινωνία που απορεί ξαφνιασμένη από το άγριο γεγονός που παρόμοιο δεν έγινε στην Ξάνθη.
«Ε»  

Στους 46.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι-μαϊμού  


Στις 46.000 ανέρχονται οι περιπτώσεις παράνομης λήψης συντάξεων που έχουν εντοπιστεί έως τώρα, μέσω της διαδικασίας απογραφής των μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών. Τα ποσά που τους έχουν καταβληθεί θα αναζητηθούν στο ακέραιο ύστερα από την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη.
Η διαδικασία της απογραφής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Σε ότι αφορά ειδικές περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών (π.χ. συντάξεις αιτία θανάτου σε χήρες, άγαμες θυγατέρες κ.λπ.) η προθεσμία εκπνέει στις 28.2.2013, οπότε και σύμφωνα με τον υπουργό, θα προκύψει, για πρώτη φορά, η πλήρης εικόνα τόσο για το σύνολο των νόμιμα καταβαλλόμενων συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών, όσο και για το μέγεθος των «διαρροών» του συστήματος λόγω παράνομων συντάξεων.    

Τα νέα πακέτα των τσιγάρων με πιο αυστηρές προειδοποιήσεις  


Το νέο σχέδιο για τα πακέτα των τσιγάρων που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στην υγεία, παρουσίασε στις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος για την υγεία και την καταναλωτική πολιτική, Μ. Τόνιο Μποργκ.
Τα πακέτα των τσιγάρων και τα προϊόντα καπνού θα φέρουν στο εξής σοκαριστικές εικόνες και πιο εμφανείς προειδοποιήσεις, ενώ θα απαγορευτούν τα προϊόντα καπνού με άρωμα (φρούτων ή μέντας), σύμφωνα με πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μια νέα προειδοποίηση θα υπάρχει στα πλαϊνά του πακέτου ότι τα τσιγάρα περιέχουν περισσότερες από 70 ουσίες που προκαλούν καρκίνο. Συνολικά μόλις το 30% των πακέτων θα μείνουν χωρίς τις σημάνσεις. Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη.    

ΜΆΝΑΒ(ΕΙ)Σ στην κρίση


Έναν έξυπνο τρόπο βρήκε ο συμπολίτης μας για να προσελκύσει πελάτες στο μανάβικο του. Τοποθέτησε έξω από το μαγαζί του την παρακάτω ταμπέλα με την επωνυμία «ΜΆΝΑΒ(ΕΙ)Σ στην κρίση» που έχει και ένα τόνο αισθησιασμού και παρακάτω διαλαλεί ότι πουλά όσπρια σε τιμές κρίσης. Φαίνεται ότι η κρίση αποτελεί μια ευκαιρία να ακονίσουμε περισσότερο το μυαλό μας, να βρούμε καινούργιους τρόπους για να προωθήσουμε τη δουλειά μας και το χιούμορ είναι καλός σύμμαχος σ’ αυτό.
Μ.Ξ.
       

Συντάραξε την πόλη μας…


και το πανελλήνιο το άγριο έγκλημα που έγινε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου, τόση αγριότητα, τόση απανθρωπιά, τόση κτηνωδία, τόσο μαρτύριο που υπέστη αυτή η κοπέλα μέχρι να ξεψυχήσει μπρος στο μπαλκόνι του πατρικού της. Και αυτοί οι τραγικοί γονείς…Τι ανείπωτος πόνος…Ο πατέρας της ήταν από τους πρώτους που πήγε να την βοηθήσει χωρίς να ξέρει ότι ήταν η κόρη του που καιγόταν και το κατάλαβε απ’ τα κλειδιά της στην πόρτα της εισόδου και απ’ το κινητό της που την πήρε και δεν απάντησε. Πώς να χωρέσει τόσος πόνος στην καρδιά αυτού του πατέρα και της μάνας. Όταν το κορίτσι που ήρθε να τους δει τα Χριστούγεννα το σκότωσαν με τόσο μαρτυρικό τρόπο. Είναι ασύλληπτα τραγικό. Πρέπει άμεσα να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όχι όπως συνήθως τους βγάζουν σε 10 – 15 χρόνια.
Μ.Ξ.    

Ο αριστερός χώρος βλέπει αντίποινα  


Ως αντίποινα μεταφράζει ο αριστερός και αντιεξουσιαστικός χώρος την εμπρηστική επίθεση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Xanadu στην είσοδο του οικισμού Σαμακώβ τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και έβαλαν φωτιά στο χώρο της κουζίνας που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Το κτίριο κινδύνευσε με ολική καταστροφή, αλλά η τύχη ήταν ότι έβαλαν φωτιά στο χώρο με τις λιγότερες ξύλινες επιφάνειες που βρίσκεται κάτω από ταράτσα. Η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση και δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών.
Ανακοινώσεις για το περιστατικό, που δύσκολα εκτιμάται ξεχωριστά από την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης και το ΚΚΕ μ-λ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατονομάζει ευθέως τη Χρυσή Αυγή καταδικάζοντας τη δράση της, τονίζοντας ότι: «η στοχοποίηση του συγκεκριμένου χώρου από τους νεοναζιστές της Χ.Α και οι πρακτικές τους, εκτός από επικίνδυνες, αποτελούν και τις καλύτερες υπηρεσίες για το καταρρέον πολιτικό σύστημα».
Ε.Δ.      

«Δε θα μας σταματήσουν, γιατί δεν τους φοβόμαστε»  


Σε περίπτωση πάντως που ο εμπρησμός στο Xanadu αποτελεί εκδικητική πράξη, οι δράστες δείχνουν να είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, να αγνοούν βασικά δεδομένα για τη στάση του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος παραμένει ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος και να επιχειρούν βεβιασμένες κινήσεις για αντίποινα, χωρίς σοβαρή πρόθεση για την τιμωρία των δραστών, παρά για τις εντυπώσεις.
Από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι εκδόθηκε μία μετριοπαθής ανακοίνωση που «βλέπει» τους φασίστες στο πρόσωπο των δραστών και αποδίδει την στοχοποίηση σε «συγκεκριμένους χώρους του παρακράτους». Αναφέρει σχετικά: «Σήμερα, Σάββατο 22 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu δέχτηκε φασιστική επίθεση.Οι φασίστες προσπάθησαν με εμπρησμό να καταστρέψουν τον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Xanadu, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των γειτόνων. Δεν τα κατάφεραν. Ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες αποκατάστασης και σύντομα το Xanadu θα είναι πάλι ανοιχτό. Η επίθεση αυτή στο Xanadu, είναι συνέχεια της στοχοποίησης που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από συγκεκριμένους χώρους του παρα-κράτους. Δε θα μας σταματήσουν, γιατί δεν τους φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε. Το Xanadu είμαστε όλοι εμείς».
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…