Σχόλια 21-12-2012

0

Οι μέρες που διάγουμε φέτος δεν είναι άγιες αλλά άγριες …

Ένα δάγκωμα


Θύμα δαγκώματος από αδέσποτο σκυλί έπεσε συμπολίτης μας στη Λεωφόρο Στρατού.
Ήταν στο πεζοδρόμιο και περίμενε ν’ανάψει το πράσινο για να περάσει απέναντι.
Πριν τελικά κάνει τη μικρή αυτή διαδρομή, ο σκύλος που ήταν εκεί δίπλα στο παρτέρι, αναιτιολόγητα, πήγε από πίσω και τον δάγκωσε!
Ο συμπολίτης πήγε βέβαια στο Νοσοκομείο και επιλήφθηκαν του τραύματός του αμέσως. Επειδή δε είναι χρόνια στο εξωτερικό και έχει άλλη νοοτροπία, μας ρωτούσε ποιον φορέα θα πρέπει να μηνύσει για το δάγκωμα που υπέστη.
Ευγενικά του τονίσαμε πως κάτι τέτοιο στην Ελλάδα είναι μάταιο, εδώ δεν είναι Σουηδία και πως τα αδέσποτα στην πόλη και την ύπαιθρο χώρα έχουν γίνει ένα με τους κατοίκους!
-Τους οποίους κάποτε δαγκώνουν κιόλας…
«Ε»    

Μας τριγυρίζουν τα χιόνια  


Χιονισμένα τα γύρω βουνά που δημιούργησαν ένα λευκό όμορφο τοπίο και μια εικόνα καθαρά χειμωνιάτικη.
Βέβαια, μιλάμε για τα βουνά όπως το Τσαλ, όχι το Αυγό (ύψωμα Σταύρος Τσακίρης) που είναι πολύ κοντά στην πόλη.
Όπως και να’ ναι, η εικόνα είναι όμορφη και μάλιστα είναι ορατή καθαρά από απόσταση λίγο έξω από την πόλη.
Το χιόνι ή το χιονισμένο τοπίο, είναι μια προσδοκία σχεδόν για όλους. Έχει τη δική του ομορφιά. Όχι όμως για πολύ γιατί μετά αρχίζουν τα προβλήματα…
«Ε»    

Το κλίμα αρχίζει ν’ αλλάζει  


Και βέβαια δεν εννοούμε παρά το κλίμα για την Ελλάδα, που πλέον αφήνει πίσω της τα αρνητικά σχόλια και εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών και οίκων αξιολόγησης.
Ήδη πέσαν αρκετά τα επιτόκια δανεισμού μετά από δύο χρόνια. Το χρηματιστήριο άρχισε ν’ ανεβαίνει και μάλιστα αρκετά, ενώ ανέβηκε και η τιμή του ευρώ στις διεθνείς αγορές. Και τέλος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δέχεται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα.
Το καθένα χωριστά και όλα μαζί, αποτελούν μια πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα μας Χριστουγεννιάτικα και συνηγορούν στη βέβαιη αλλαγή και βελτίωση του οικονομικού τοπίου.
Απλά χρειάζεται από δω και πέρα ιδιωτικοποιήσεις, νέες επενδύσεις και σύλληψη της φοροδιαφυγής με παράλληλη αλλαγή στη δημόσια διοίκηση.
«Ε»      

Ας τολμήσουν  


Δικαίωμα στον καθένα να έχει την άποψή του κι ας είναι διαφορετική από τις άλλες. Από την άποψη αυτή δεν εξαιρούνται κι αυτοί που άλλα πιστεύουν για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων του νομού.
Σημασία όμως στην υπόθεση γεωθερμία έχει το αποτέλεσμα. Κι αυτό μετράει. Διότι μετά από 36 χρόνια λόγων και υποσχέσεων, έχουμε, επιτέλους, έργα! Κι αυτά θα προχωρήσουν μέσω σοβαρών και αξιόπιστων επιχειρήσεων όπως τα Πλαστικά Θράκης και ο Όμιλος Ευθυμιάδη.
Ευχής δε έργον είναι να εμφανισθεί και άλλος σοβαρός επενδυτής στον τομέα αυτόν που έμεινε αναξιοποίητος δεκάδες χρόνια.
Και με την ευκαιρία, θα πρέπει οι Θρακιώτες να σταματήσουμε τη γκρίνια. Και να δούμε πως θα ωφεληθεί ο πρωτογενής τομέας από τη γεωθερμία. Ιδού πεδίου δόξης λαμπρόν!
Ας σηκώσουν τα μανίκια κι ας δουλέψουν. Η ευκαιρία είναι εδώ, είναι μπροστά τους, ας την αρπάξουν.
Αυτή η γη που παραχωρήθηκε είναι δημόσια, σχολάζουσα έκταση χιλιάδων στρεμμάτων και δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν κι άλλες και ιδιωτών. Ας τολμήσουν λοιπόν…
«Ε»    

Οι μισθοί των υπαλλήλων της βουλής  


Για τρίτη φορά θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να επαναφέρει το ζήτημα των μισθολογικών των υπαλλήλων της βουλής, κι αυτό θα γίνει μετά τις γιορτές.
Θα ενταχθεί σε τροπολογία του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως ανακοινώθηκε εχθές από το γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από 1.1.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών».
Όπως επίσης αναφέρεται στην τροπολογία που θα κατατεθεί, θα προβλέπεται ότι «ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί δε, να υπερβαίνει τις 52 ώρες μηνιαίως».
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί εκβιασμούς από τους υπαλλήλους της βουλής και δεν θα υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις τους, γιατί η υπόθεση αγγίζει πλέον τα όρια της ιλαροτραγωδίας…    

Έρχονται τα φορολογικά δικαστήρια  


Τέλος στην φοροδιαφυγή, υπόσχεται ότι θα βάλει η κυβέρνηση με την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων. Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή στους Financial Times, όπου τόνισε ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής βρίσκεται παντού. «Στα υψηλά και στα χαμηλά στρώματα… Όπου και αν ψάξετε, θα τη βρείτε» ήταν τα λόγια του.
Όπως υπογράμμισε στη συνέντεξη ο κ.Στουρνάρας η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συγκρότηση ειδικών δικαστηρίων για φορολογικά θέματα. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τα φορολογικά δικαστήρια θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες επανεξέτασης ενός μεγάλου όγκου παλαιότερων υποθέσεων και θα γίνει αποτελεσματικότερη η δίωξη των φοροφυγάδων και το κλείσιμο υποθέσεων που παραμένουν ανοικτές. Την πρόταση είχε εισηγηθεί η Τρόικα το 2010 αλλά η τότε κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ σε εφαρμογή.      

Χρειάζονται επειγόντως αντιπλημμυρικά έργα…


Το πρόσφατο ατύχημα του ΟΣΕ στον Πολύσιτο που ως γνωστό το υπόστρωμα της γραμμής παρασύρθηκε από το νερό που υπερχείλισε το τεχνικό ήταν μόνο η αρχή…Την περασμένη Κυριακή στην ίδια περιοχή του Πολυσίτου το νερό μετά από ισχυρή νεροποντή παρέσυρε τον ΧΑΔΑ που υπήρχε εκεί και είχε κλείσει. Τα ορμητικά νερά πήραν σβάρνα τα σκουπίδια τα οποία έφραξαν και πάλι τα τεχνικά που περνούν οι γραμμές του ΟΣΕ. Όπως δείχνουν τα πράγματα η περιοχή χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση. Πρέπει να γίνουν κάποια αντιπλημμυρικά έργα στους χείμαρρους της περιοχής προτού μας βρει κανένα κακό…
Ακούν οι δήμοι και η Περιφέρεια και ο ΟΣΕ;
Μ.Ξ.      

Αίεν αριστεύειν…


… για την Ξανθιώτισσα Ειρήνη Γιοβανοπούλου που σπουδάζει Ιατρική στο ΑΠΘ. Πήρε την κρατική υποτροφία των 1.500 ευρώ καθώς αρίστευσε στη σχολή της περνώντας όλα τα μαθήματα. Η Ειρήνη αρίστευσε και κατά στις Πανελλήνιες του έτους 2010 – 2011 και μάλιστα το «Ε» την είχε φιλοξενήσει σε ρεπορτάζ του.
Όπως φαίνεται συνεχίζει να αριστεύει κι αυτό είναι κάτι πολύ ευοίωνο και ελπιδοφόρο. Δείχνει ότι η νέα γενιά έχει μυαλό, έχει στόχους, θέληση και ικανότητα να τους πετυχαίνει και να προχωράει…
Εύγε Ειρήνη…
Μ.Ξ.
   
Τέλος οι δίσκοι στην εκκλησία  


Παύση της στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα, αποφάσισε με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος. Την απόφαση υπαγόρευσαν οι υφιστάμενες επαχθείς οικονομικές συνθήκες που επιβαρύνουν τους πολίτες. Στην απόφαση σημειώνεται ότι το ποσό που συγκεντρώνεται από τις δισκοφορίες των Χριστουγέννων δίνεται στις οικογένειες με τρίτο παιδί. Μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, το ποσό θα δοθεί στις οικογένειες απευθείας από τα ταμεία των Μητροπόλεων.
Εντάξει, σου λέει μην αποθαρρυνθεί από το να πάει στην εκκλησία κάποιος που δεν έχει να δώσει. Και επιπλέον, γεννάται και το ζήτημα ποιος πλέον θα βοηθήσει ποιον, αφού για όλους οι όροι ζωής έχουν αλλάξει.
Αυτοί που θέλουν να συνεισφέρουν βρίσκουν πάντα τον τρόπο να το κάνουν, ούτως ή άλλως.
Ε.Δ.  

Βάλτε λίγο καλή ψυχολογία  


Τις ημέρες των γιορτών γίνεται πιο εμφανής από ποτέ η πληγωμένη ψυχολογία των Ελλήνων που εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται σε μία ανασφάλεια και μία τρομακτική απορία για το πού είναι ο πάτος. Σε πολλούς δε λείπουν οι χλιδές του παρελθόντος από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά λείπει η καλή ψυχολογία, η ξενοιασιά και η δυνατότητα να απολαύσει με οικογένεια, συγγενείς και φίλους την ευτυχή ευκαιρία της εορταστικής συνάντησης.
Τα προβλήματα είναι πολλά, η ανασφάλεια ακόμη μεγαλύτερη, βάλτε όμως λιγάκι καλή ψυχολογία γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να μαζέψουμε λίγη θετική ενέργεια και δύναμη για όσα θα έρθουν από τη συναναστροφή, το γέλιο και τις χαλαρές συζητήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…