Σχόλια 19-12-2012

0

Φορολογικό Νομοσχέδιο: Δεν γνωρίζει η Δημοκρατική Αριστερά τι ποιεί η Δεξιά!
Θωμάς Βουγιουκλής

Στην ΕΡΤ χωρίς ντροπή  
Η συνδικαλιστική οργάνωση με την ονομασία ΠΟΣΠΕΡΤ, απαιτεί από τη διοίκηση της ΕΡΤ, την παραμονή 300 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους καθώς και την αύξηση σχεδόν στο διπλάσιο του αριθμού όσων προσληφθούν.
Αυτά τα δύο χωρίς ντροπή. Γιατί υπάρχουν κι άλλα βέβαια, αλλά ας τα αφήσουμε γι’ αργότερα.
Εδώ μετράει το ήθος των συνδικαλιστών. Που ζητούν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου να παραμείνουν! Δηλαδή να καταργηθεί η έννοια του ορισμένου χρόνου! Να γίνουν μόνιμοι. Γιατί το θέλει (απαιτεί) η ΠΟΣΠΕΡΤ!!
Αλήθεια, το σκέφτεται η διοίκηση της ΕΡΤ εάν υποχωρήσει τι μήνυμα θα στείλει στην κοινωνία. Οποία ξεφτίλα βέβαια για όλους…
Γι’ αυτά και μ’ αυτά τα τερτίπια η ΕΡΤ γέμισε από αργόσχολους κάθε κομματικού χρώματος και προέλευσης.
-Χωρίς ντροπή…
«Ε»    

Ο Καμμένος προβληματισμένος  


Φυλλορροεί καθημερινά το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Έτσι, το χορό των αποχωρήσεων συνέχισαν ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Ν. Δρίτσας και ο Ν. Θεοχάρης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Πιερίας.
Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος ετοιμάζει συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο.
Πάντως το κλίμα στους ΑΝ.ΕΛ. είναι εκρηκτικό και ολίγον απρόβλεπτο, ενώ οι καταγγελίες των αποχωρούντων είναι ιδιαίτερα σοβαρές για τον ίδιο τον Π. Καμμένο.
Ο χρόνος θα δείξει για το τι επιφυλάσσει για το κόμμα αυτό.
«Ε»    

Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει  


Θα πρέπει να ιδρώσει και να κουραστεί αρκετά το ΠΑΣΟΚ συνολικά για να σταθεί στα πόδια του και να σταματήσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς άλλα κόμματα.
Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, που εγκαταλείφθηκε μαζικά από τους μειονοτικούς ψηφοφόρους και ως εκ τούτου αποδυναμώθηκε πάρα πολύ από την εκλογική του βάση.
Αν θα καταφέρει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ε, αυτό έχει να κάνει και με τους ανθρώπους που θα το επιχειρήσει.
«Ε»    

Ατιμωρησία των δικαστών  


Μια σημαντική μερίδα των Ελλήνων δικαστών διακατέχεται από τη νοοτροπία της μη καταδίκης ατόμων ή ομάδων που εμπίπτουν οι πράξεις τους στον Ποινικό Κώδικα.
Λειτουργούν απέναντί τους με μια συγκατάβαση που οδηγεί στην ατιμωρησία πολλές φορές. Και οι ομάδες αυτές είναι οι χούλιγκαν των γηπέδων, οι μπαχαλάκηδες των πορειών και διαδηλώσεων, οι απεργοί συνδικαλιστές που μαζί με άλλους 100-200 κλείνουν επί ώρες τους δρόμους και άλλοι διάφοροι που κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να έχουν την αίσθηση του φόβου για πιθανή τιμωρία.
Με τα παραπάνω δεν υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει ο δικαστής μόνον να τιμωρεί. Όχι βέβαια! Αλλά και η ατιμωρησία είναι το ίδιο μονομερής με την αποκλειστική τιμωρία. Θα πρέπει στη συνείδηση της κοινωνίας να εμπεδωθεί απόλυτα πως ο παραβάτης τιμωρείται.
Σήμερα, εδώ και χρόνια για να είμαστε ειλικρινείς ελάχιστοι απεργοί τιμωρήθηκαν γιατί βιαιοπράγησαν σε βάρος άλλων πολιτών, πολιτικών ή υπηρεσιακών παραγόντων.
«Ε»    

Ρώσοι τουρίστες  


Την πλήρη απελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Ρώσους που επισκέπτονται τη χώρα μας δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που θα βοηθήσει ώστε οι Ρώσοι τουρίστες να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο το χρόνο, από 513.000 που ήταν το 2011.
Μέχρι να υπάρξει η πλήρης απελευθέρωση, επιχειρείται η επίτευξη συμφωνίας για την παροχή, υπό προϋποθέσεις, βίζας πολλαπλών εισόδων μεγάλης διάρκειας, σε Ρώσους πολίτες με κάποια εχέγγυα.    

Δωράκι 1,1 δις σε αγρότες και κτηνοτρόφους  


Τις εξορμήσεις στα υπουργεία άρχισε από εχθές ο Αντώνης Σαμαράς. Και μάλιστα, στην πρώτη του αυτή εξόρμηση που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω ίσως και των ημερών, δεν πήγε με άδεια χέρια αλλά είχε και δωράκι 1,1 δις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους!
Είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός σ’ένα από τα πρώτα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησής του την πρόθεσή του αυτή, να επισκέπτεται τακτικά τα υπουργεία και να παρακολουθεί από κοντά εάν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και οι στόχοι από τους υπουργούς «Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός».
Την αρχή έκανε λοιπόν εχθές ο Αντώνης Σαμαράς με το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχε ευρεία σύσκεψη θέλοντας να δείξει πως η ενίσχυση του αγροτικού κόσμου και ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης αποτελούν προτεραιότητές του.
Μακάρι οι επισκέψεις αυτές στα υπουργεία να μην γίνονται μόνο για εντυπωσιασμό και ενίσχυση του προφίλ του πρωθυπουργού αλλά να είναι ουσιαστικές και χρήσιμες…      

Ο Αηδόνης κοντά στο Λοβέρδο  


Οι στενές σχέσεις του βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ, κ. Αηδόνη, με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι γνωστές. Οι δυο τους υπήρξαν στενοί συνεργάτες στο υπουργείο Υγείας (υπουργός –υφυπουργός), μάλιστα ορισμένοι αποκαλούσαν τον Χρήστο Αηδόνη «στρατηγό» του πρώην υπουργού.
Η παρουσία του όμως σε πολιτική εκδήλωση της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΚΣΥ του Αν. Λοβέρδου στην Καλαμάτα και η δήλωσή του ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ρήξεις», έχουν εξοργίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και έχει κληθεί σήμερα σε απολογία προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του και τις προθέσεις του.
Απ’ ότι φαίνεται, ο δραμινός βουλευτής είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ.            

Στοπ σε πλειστηριασμούς και εξώσεις  


Ρυθμίζονται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης τα εξής θέματα:
-Η προαιρετική λειτουργία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών τις δυο τελευταίες Κυριακές του έτους 2012.
-Η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία για ένα ακόμα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.
-Η αναστολή των εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2012.        

Μένει η φεύγει ο δήμαρχος;


Είχε και τα «χαριτωμένα» της η Οικονομική Επιτροπή. Ας πούμε όταν ο Χρίστος Πούλιος είδε στον προϋπολογισμό την κυκλοφοριακή μελέτη αναρωτήθηκε ως πότε θα τη σέρνουν από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό αυτή τη μελέτη. Θα φύγει ο δήμαρχος και ακόμη θα σέρνεται η μελέτη. Και ο μεν κ. Βασιλουδης πρόσθεσε με νόημα»τουλάχιστον θα ξέρει από πού να φύγει…», ενώ ο κ. Κυριακίδης εξανέστη ρωτώντας μ’ ένα αθώο ύφος: «Ποιος σας είπε ότι θα φύγει;». «Ο ίδιος» απάντησαν όλοι εκτός …Μπένη! Και συνέχισε με το ίδιο ύφος ο κ. Κυριακίδης: «Στην πολιτική όλα αλλάζουν…»! Να ξέρει κάτι παραπάνω; Ότι άλλαξε γνώμη ο δήμαρχος ας πούμε και ότι μένει; Ή δεν θέλει ο κ. Κυριακιδης να το πιστέψει;
Μ.Ξ.
   
Ήθελαν να δουν πρόσωπα…  


Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της Ξάνθης, καθώς είχαν πληροφορηθεί (λανθασμένα) ότι θα οδηγούνταν στον Εισαγγελέα τα μέλη της σπείρας των ληστών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ξάνθης. «Θέλουμε να δούμε τα πρόσωπά τους», λέγανε πολίτες που είχαν πέσει θύματα των ληστών σε διάφορους οικισμούς του νομού.
Οι τρεις συλληφθέντες ωστόσο είχαν πάρει ήδη το δρόμο για τις φυλακές της Κομοτηνής, αφού ήδη τη Δευτέρα κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, αναζητώντας άλλα πρόσωπα, αλλά και επιχειρώντας να ταυτοποιήσει τους κατηγορουμένους ενδεχομένως και με άλλες ληστείες.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…