Σχόλια 14-12-2012

0

Τί λες ωρέ Μεϊμαράκη: Τι φταίνε οι υπάλληλοι της Βουλής που τους διόρισαν οι γονείς τους;

Φτάνει πια!  


Η Ελλάδα έχει γυρίσει ανάποδα, οι Έλληνες βογκάνε και πονάνε από την οικονομική στενότητα και οι πολιτικοί μας, λίγο πολύ όλοι, βρίσκονται αλλού.
Ακόμη σκέφτονται τα παλιά, έχουν το μυαλό τους στην ψηφοθηρία και την κομματοκρατία, αγνοούν τα προβλήματα του λαού και αντί να κάνουν ρήξεις κάνουν διορισμούς σε καίριες και νευραλγικές θέσεις της δημόσιας ζωής, δικούς τους, αποτυχόντες βουλευτές!
Ιδού τι γράφει για το θέμα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος: «Θέλω να φωνάξω ξανά, με όση δύναμη διαθέτω, ότι η «κομματοκρατία, που γράφει ο Λυγερός, χωρίς διόλου ντροπή διορίζει και σήμερα, στις ΔΕΚΟ και αλλού, υποψήφιους βουλευτές που «μαυρίστηκαν» στις τελευταίες εκλογές και διάφορα άλλα κομματόσκυλα». Και να ρωτήσω: τι χαΐρι και προκοπή να δούμε σ’ αυτή τη χώρα, όταν την κουμαντάρουν, κατά κανόνα, άνθρωποι που επιμένουν στα κόλπα τους, παρά το διασυρμό που έχουν υποστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού; Τώρα που έχουμε καταστραφεί και χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας, σε όσους μιλάνε γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά, ιρλανδικά και…εσπεράντο, ήταν ευκαιρία να σβήσουμε από το χάρτη όλα τα παλιά και να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή. Επιλέγοντας, για θέσεις ευθύνης τους άριστους. Και υπάρχουν άριστοι σ’ αυτή τη χώρα! Όσο κι αν το τρίο που κυβερνά δεν τους βλέπει. Και προσέξτε: τρεις μήνες πάλευαν γι’ αυτούς τους διορισμούς των «δικών τους παιδιών» οι αρχόντοι μας! Καταλαβαίνετε, τι «μπουνίδι» έπεσε κατά τις συνεδριάσεις των εκπροσώπων τους. Και θα’ χουμε και συνέχεια…»
«Ε»    

Χωρίς ντροπή  


Ναι χωρίς ντροπή και τσίπα έκαναν πίσω όλα τα κόμματα για τους υπαλλήλους της βουλής! Μάλιστα, σωστά διαβάσατε, ΟΛΑ τα κόμματα.
Έκαναν γαργάρα τα κόμματα τον ωμό εκβιασμό των εργαζομένων στη βουλή και τις απειλές τους, γιατί δικά τους παιδιά είναι, ανίψια και συγγενείς τους.
Βέβαια η Νέα Δημοκρατία μιλά για «ωμό εκβιασμό», ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να επαναφέρει τη ρύθμιση με ακριβώς την ίδια διατύπωση.
Ως προς αυτό το τελευταίο ας μας επιτραπεί να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι να το δούμε να υλοποιείται. Κι αφού γίνει θα το χειροκροτήσουμε…
«Ε»                

Πού είναι η σοβαρότητα;  


Χάθηκε τελικά η σοβαρότητα με το θέμα των Φαρμακείων. Από το κλειστά σήμερα-αύριο, ανοιχτά μεθαύριο και πάει λέγοντας, έχει μπερδέψει τον κόσμο αλλά δίνει και μια αίσθηση έλλειψης σοβαρότητας.
Απεργία κάθε τρεις και λίγο. Είναι απεργία αυτή;
«Ε»      

Ελληνικά γιοτ στην Ολλανδία  


Οι ολλανδικές αρχές θα παράσχουν λεπτομερή στοιχεία για εκατοντάδες γιοτ Ελλήνων τα οποία είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια της Ολλανδίας, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζερόεν Ντίσελμπλοεμ, στο Κοινοβούλιο.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης για το εάν η Ολλανδία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.
Εκεί συζητήθηκε εκτεταμένα το θέμα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Όπως είπε ο Ντίσελμπλοεμ, «πληροφορήσαμε τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό ώστε να εισπράξουν φόρους».
Και στο παρελθόν οι Ολλανδοί μας είχαν δώσει λίστα με ονόματα Ελλήνων κατόχων σκαφών που έχουν δηλωθεί στην Ολλανδία αλλά απ’ότι φαίνεται οι αρμόδιες ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτε ούτε και μ’ αυτή τη λίστα.
Έτσι, οι Ολλανδοί επανέρχονται να μας βοηθήσουν πάλι, μήπως και πιάσουμε κανένα φοροφυγά και γλυτώσουν κι αυτοί τα λεφτά τους, που σιχάθηκαν να μας δανείζουν.
Έτοιμα στο πιάτο μας δίνουν οι εταίροι μας στοιχεία και πάλι δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε…      

Έφυγε και ο Μαρκόπουλος από τους ΑΝΕΛ  


Με μια επιστολή-βόμβα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος έκανε γνωστή την παραίτησή του από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, στον οποίο και επιτίθεται υποστηρίζοντας πως επιζητούσε την χαοτική άσκηση μικροπολιτικής, γιατί δεν είχε σχέδιο και πολιτική ατζέντα.
Παράλληλα αναφέρει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είχαν καμία δομημένη οργάνωση, αφού κάποιοι επέλεγαν συνειδητά το μικρό. Δεν είχαν σχέδιο, ούτε καν εβδομαδιαία ή μηνιαία πολιτική ατζέντα.
«Φλερτάραμε με το δολάριο χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν το δολάριο μας θέλει». Το μόνο που καταφέρναμε ήταν να στέλνουμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή».
Το κόμμα του Πάνου Καμμένου εγκατέλειψε επίσης εχθές και ο βουλευτής Πειραιά Γιάννης Κουράκος και απ’ ότι φαίνεται η κρίση στους ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί…        
Καλά τα νέα για τους ξενοδόχους…


Όχι δεν υπάρχει καμιά μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ξάνθη αλλά καιροί που είναι… η ΔΕΥΑΞ πήρε απόφαση να τους διευκολύνει. Συγκεκριμένα μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της Μανώλη Τσέπελη, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ένταξή τους στην κατηγορία των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ μέχρι τώρα ήταν στην κατηγορία και στην κλίμακα των βιομηχανιών και φυσικά είχαν μεγαλύτερη χρέωση στα τιμολόγιά τους. Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε και από εκπροσώπους των ξενοδόχων που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
Κάλιο αργά παρά ποτέ…
Μ.Ξ.        

Εξαντλητικό…


ήταν το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Διήρκησε 5,5 ώρες και συζήτησε 72 θέματα πολλά δεν απ’ αυτά σημαντικά. Η αλήθεια είναι ότι κούρασε και τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημοσιογράφους που το κάλυπταν. Έτσι μετά τη συζήτηση του 25ου θέματος που αφορούσε το Τεχνικό πρόγραμμα άρχισαν οι σύμβουλοι να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια προς ς τον προθάλαμο…κάποιοι για τσιγάρο κάποιοι όμως έφυγαν…Ειδικά όταν πήρε το λόγο ο κ. Βορίδης για να εκφράσει την αντίθεση του για την πρακτική που ακολουθεί ο δήμος στη μίσθωση των καταστημάτων( είχε νοικιάσει έναντι 30 ευρώ, αίθουσα στο σύλλογο των Σαρακατσάνων!), όντως η αίθουσα άδειασε!
Κάτι τους πιάνει όλους όταν μιλά ο κ. Βορίδης …
Μ.Ξ.    

Καβγάδες με το καλημέρα!  


Δεν υπήρχε δημοτικός σύμβουλος που να μην παραπονιέται το απόγευμα της Τετάρτης για την ποσότητα των θεμάτων της συνεδρίασης, που εκ προοιμίου τους καθήλωνε για 4-5 ώρες στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος απέδωσε στις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων τη συσσώρευση των θεμάτων, αλλά τελικά δέχθηκε να αποσυρθούν ο προϋπολογισμός του δημοτικού ραδιοφώνου, το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Ξάνθης (β’ φάση) και Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Κούνησε όμως μαζί και το δάχτυλο, προειδοποιώντας ότι… τρέχουν οι προθεσμίες.
Μάλλον απ’ όλη αυτή την αναστάτωση προέκυψε και η ένταση μεταξύ του Νίκου Ανταμπούφη και του Μπάμπη Δημαρχόπουλου, με σύριζα να παίρνει και το δήμαρχο, αφού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πήρε μπροστά από το γραμματέα έγγραφα που ήταν προσωπικά του και όχι υπηρεσιακά! Η κόντρα έκανε το δήμαρχο να σηκωθεί μέχρι και όρθιος για να μιλήσει, πράγμα που έκανε κι άλλες φορές στη συνεδρίαση. Νέο χούι ή δε τον χωράει ο τόπος;
Ε.Δ.    

Δύο σχολεία, χωρίς πολλές ελπίδες στέγης  


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προσήλθαν και καθηγητές από το 4ο λύκειο, καθώς και το 8ο γυμνάσιο, θέτοντας για μια ακόμη φορά το θέμα της στέγασής τους. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η στατική μελέτη για το 4ο λύκειο είναι δύσκολη γι’ αυτό θα ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο και σε κάθε περίπτωση θα γίνουν οι προσπάθειες για να ωριμάσει η μελέτη, ώστε όταν βγουν σχετικά έργα στο ΕΣΠΑ να είναι έτοιμοι προς ένταξη. Βέβαια, αυτό δεν αναμένεται καν το πρώτο εξάμηνο του 2013, οπότε το πιθανότερο είναι τα δύο σχολεία να μείνουν κι άλλο στο «περίμενε». Σε κάθε περίπτωση, για περισσότερες διευκρινίσεις ο δήμαρχος τους κάλεσε σήμερα το πρωί στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών για μια πιο άμεση συζήτηση.
Ε.Δ.  

Σπόντες…  


Ο καθηγητής που ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή για την εκδήλωση της ομογενειακής οργάνωσης μπορεί να μην το κατάλαβε αν δεν παρακολουθεί στενά τα δημοτικά τεκταινόμενα, ωστόσο όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κατάλαβαν τι εννοούσε ο Θανάσης Ξυνίδης, όταν χαριτολογώντας του είπε: «και να ξέρετε στις εκδηλώσεις δέντρα δεν φυτεύουμε!».
Ε.Δ.    

Ο Βορίδης στην «τσουχτερή» επιτροπή  


Το Θανάση Ξυνίδη που παραιτήθηκε από μέλος της επιτροπής περιβόητης επίλυσης φορολογικών διαφορών μετά τα όσα μεσολάβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντικαθιστά ο Δημήτρης Βορίδης, ενώ τη θέση του επίσης παραιτηθέντα αναπληρωματικού Σπύρου Μαζαράκη παίρνει ο Χρίστος Πούλιος.
Για να δούμε πώς θα τα βρουν (;) Κυριακίδης και Βορίδης που θα πρέπει να συνυπάρξουν σε τετ α τετ «τσουχτερά» θέματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…