Σχόλια 12-12-2012

0

Άναψαν φωτιές στο κόμμα του Καμμένου…

Κι άλλος πλούτος  


Μετά τη θετική εξέλιξη στο θέμα της αξιοποίησης της γεωθερμίας του νομού, που ήδη πήρε το δρόμο της με την επένδυση των Θρακικών Πλαστικών, μένει στο νομό να ξεκινήσει η αξιοποίηση κι ενός άλλου τομέα.
Κι αυτός, δεν είναι άλλος από αυτόν του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η Θράκη και ο νομός μας ειδικότερα.
Μάλιστα, για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία, θα πρέπει να γίνει συντονισμένη ενέργεια απ’όλους τους φορείς του νομού. Τους βουλευτές, τους δημάρχους, την Περιφέρεια, τους κρατικούς φορείς (υπουργεία) και βέβαια τους ιδιώτες.
Πάντα δε με τη βοήθεια και συνδρομή του ΙΓΜΕ. Το οποίο ΙΓΜΕ έχει καταγεγραμμένα ΟΛΑ τα σημεία με τον ορυκτό πλούτο του νομού αλλά και της Θράκης. Κι όχι μόνον τα σημεία, αλλά και τις ποσότητες που υπάρχουν στη γη της περιοχής μας.
Πρόκειται για θησαυρό που θα συμβάλλει και αυτός, στην έξοδο του νομού από τη φτώχεια, την ανεργία και θα την ωθήσει στην ανάπτυξη.
Σύντομα η εφημερίδα μας θα επανέλθει στο θέμα του ορυκτού πλούτου του νομού με εκτενές ρεπορτάζ που ετοιμάζεται. Διότι, ορυκτά αξίας υπάρχουν πολλά. Χρειάζεται πολιτική βούληση για την αξιοποίησή τους.
«Ε»    

Που ζουν;  


Το ΠΑΣΟΚ του Βαγ. Βενιζέλου μάλλον τελεί υπό μεγάλη αγωνία και πρεμούρα την περίοδο αυτή. Κι αυτό διότι ζήτησε επισήμως να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ! Και μεταξύ αυτών κι αυτοί που εργάζονται στις συγκοινωνίες των Αθηνών με μισθούς 5 και 6.000 ευρώ μηνιαίως.
Βέβαια την πρόταση του ΠΑΣΟΚ (ποιος φωστήρας ζήτησε την εξαίρεση αλήθεια;) δεν αποδέχεται το υπουργείο Οικονομικών και προς τιμήν του Στουρνάρα. Από την στιγμή που έχει τεθεί το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, είναι απαράδεκτες οι προτάσεις για εξαιρέσεις. Διότι όταν λένε για ενιαίο, θα πρέπει να εννοούν και ενιαίο κι όχι εξαιρέσεις και πάλι των ΔΕΚΟ που είχαν την ειδική μεταχείριση μέχρι τώρα.
-Πού ζουν αλήθεια στο ΠΑΣΟΚ;
«Ε»  

Νέο κόμμα  


Με τον τίτλο Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα (σας θυμίζει τίποτε;) και με το σύνθημα «Όχι στο Μνημόνιο και την υποταγή, εδώ και τώρα απαλλαγή», έκανε την εμφάνισή του ένα νέο κόμμα.
Μάλιστα μας στάλθηκε και η Διακήρυξη του νέου κόμματος που φέρει και την ημερομηνία 14ης του Σεπτέμβρη!
Πρόεδρος του ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ. φέρεται κάποιος Νικόλαος Σπέντζος. Και για όσους θα επιθυμούσαν επαφή μαζί του έχει και το τηλέφωνό του 210 8830261.
«Ε»    

Αδικαιολόγητα πλούσιος και ο Γιάννος  


Έκθετος παραμένει ο Γιάννος Παπαντωνίου απέναντι στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς η απάντησή του για τις σοβαρές αποκλίσεις που βρέθηκαν στις καταθέσεις του δεν ικανοποιούν τη Βουλή που ζητά ζητεί εκ νέου εξηγήσεις.
Η Επιτροπή της Βουλής κατέστησε σαφές στον κ. Παπαντωνίου ότι η Βουλή έχει υποχρέωση να επαναλάβει αναδρομικό έλεγχο από το 1974 μέχρι και το 2006 και θα περιμένει μέχρι την εκπνοή των 20 ημερών, δηλαδή μέχρι τα Χριστούγεννα.
Αν μέχρι τότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Θανάσης Νάκος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να διαβιβάσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα Εφετών, στο ΣΔΟΕ, στην Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν την έρευνα για να αποφανθούν αν δικαιολογούνται οι αποκλίσεις.
Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για την εμπλοκή της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ. Η κυρία Παπαντωνίου φέρεται να έχει καταθέσεις 1,7 εκ. ευρώ στο εξωτερικό που δεν μπορεί να δικαιολογήσει…  

   
Εμφύλιος στους Ανεξάρτητους Έλληνες  


Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με απομακρύνσεις, παραιτήσεις, αιχμηρές δηλώσεις και απειλές μηνύσεων εκατέρωθεν. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε πόλεμο με κορυφαία στελέχη του, όπως ο Χρήστος Ζώης, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Τέρενς Κουίκ και ο Γιάννης Μανώλης, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι δε σέβεται τα όργανα του κόμματος και αποφασίζει μόνος του για τη στρατηγική του κόμματος.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κ.Μαρκόπουλος αντικαταστάθηκε, ενώ παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χ. Ζώης. Ο Καμμένος δήλωσε για τους στενούς συνεργάτες του σε ραδιοφωνική συνέντευξη “Όποιοι δεν αντέχουν να πάνε πίσω στα μαντριά…” ενώ χαρακτήρισε τον Γιάννη Μανώλη ως «επαγγελματία αποστάτη».
Ο οποίος δεν δίστασε να καρφώσει τον πρόεδρο του κόμματός του για την υπόθεση του non paper του προέδρου της Δημοκρατίας: «το non paper υπήρχε. Ο Καμμένος ήθελε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και πήγε να βγάλει ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το έδωσε ο ίδιος ο Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας».      

Οι κάτοικοι βουλγάρικου χωριού ζητούν να μάθουν ελληνικά  


Οι κάτοικοι του πομάκικου χωριού Τσράντσα της Νότιας Βουλγαρίας, που είχαν πριν λίγο καιρό ζητήσει επίσημα να ενσωματωθούν στην Ελλάδα, ζητούν τώρα δασκάλους για να τούς διδάξουν την ελληνική γλώσσα!
Το χωριό απέχει “μια ανάσα” από τα σύνορα με την Ελλάδα. Απλωμένο στα σπλάχνα της Ροδόπης, απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Γκότσε Ντέλτσεφ ενώ, σε ευθεία γραμμή, το πιο κοντινό χωριό στην Ελλάδα είναι οι Ποταμοί τού Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.
“Καθώς πολλοί από τους 650 κατοίκους της Τσράντσα πηγαίνουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά, ως εποχιακοί εργάτες, η καλή γνώση των ελληνικών θα τούς διευκόλυνε σημαντικά” δηλώνει ο κοινοτάρχης της Τσράντσα Ιλίν Ντολαπτσίεφ, που προσθέτει: “Γι’ αυτό απευθύναμε γραπτώς το αίτημά μας στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αλλά και στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια”. Η Ελλάδα, λόγω της εγγύτητας, είναι ο πρώτος προορισμός για τους κατοίκους της Τσράντσα, οι οποίοι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά με τα λίγα χρήματα που κερδίζουν από την καλλιέργεια του καπνού, όπως τονίζει ο κ. Ντολαπτσίεφ.          

Στις Λέσχες αξιωματικών και οι πολιτικοί υπάλληλοι  


Δυνατότητα να τρώνε στις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκτούν και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας, καθώς και οι οικογένειές τους, με απόφαση του υπουργού Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου.
Οι νέοι δικαιούχοι θα πληρώνουν και αυτοί το μικρό αντίτιμο ανά μερίδα και είδος φαγητού που πληρώνουν και οι στρατιωτικοί.
Η ρύθμιση περιλαμβάνει και τα παιδιά – φοιτητές των πολιτικών υπαλλήλων, ανεξαρτήτως σε ποια περιοχή σπουδάζουν.      

Πάλι βρέχει…  


Όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίστηκαν και χθες με ιδιαίτερη πυκνότητα νερού στην ορεινή περιοχή δεν προκλήθηκαν καταστροφές, ούτε υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.
Η Πυροσβεστική και το 100 δεν δέχθηκαν καμία κλήση, ενώ δε χρειάστηκε να επέμβει ούτε η Πολιτική προστασία. Πάντως, όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα, αφού η κακοκαιρία δεν έχει κοπάσει.
Ε.Δ.    

Τα «πόθεν έσχες» των δικών μας βουλευτών του 2011


Στη σελίδα της Βουλής στο διαδίκτυο, βρίσκονται από χθες και μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013 τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, που αφορούν το οικονομικό έτος 2011. Έτσι είδαμε και τα εισοδήματα των δικών μας βουλευτών του 2011, δηλαδή του Αλέξανδρου Κοντού, του Σωκράτη Ξυνίδη και του Τσετίν Μάντατζη και τα παραθέτουμε. Ο κ. Κοντός δηλώνει φορολογητέο εισόδημα 26.156,50 ευρώ και αφορολόγητο 83.350, 18 ευρώ ενώ λοιπά εισοδήματα δηλώνει 14.359,85 ευρώ. Επίσης έχει 2 αυτοκίνητα και 5 ακίνητα. Ο κ. Ξυνίδης δηλώνει φορολογητέο εισόδημα 28.157,62 και αφορολόγητο 64.986,04 και λοιπά εισοδήματα 26.756,76 και 18,495,66. Δηλώνει συνολικά 20 ακίνητα δικά του και της συζύγου του στην Ξάνθη , στον Τόπειρο (Αγέλη), στον Πειραιά, στην Σητεία και στην Λέσβο. Δηλώνει περίπου 44.000 ευρώ σε καταθέσεις και 16 τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες και 3 Ι.Χ. Ο κ. Μάντατζη δηλώνει φορολογητέο εισόδημα 26.916 αφορολόγητο 64.986 και λοιπά εισοδήματα 22.447,03 και 7.908,66. Επίσης δηλώνει 2 ακίνητα στην Ξάνθη και 2 λογαριασμούς σε καταθέσεις 5.000 ευρώ σε 3 λογαριασμούς συνολικά εκ των οποίων οι δύο στη ZIRAT και ο ένας με τα περισσότερα χρήματα (4.604,90) στην Εθνική.
Μ.Ξ.  

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος …


…όσον αφορά το Leader ο κ. Τσολακίδης. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Θεοχαρόπουλος όταν του ανέφερε πώς να γίνει να δοθούν τα 6 εκ.ευρώ στην ΕΤΑ της ΠΕΔ να τα διαχειριστεί του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως αυτά «πέταξαν» από την Ξάνθη και δόθηκαν σε άλλους νομούς. Και να μην ξεχάσω: Ήταν κάποιοι που μας παραμύθιαζαν άτι αυτά τα χρήματα είναι για το νομό και δεν δίνονται πουθενά και ούτε χάνονται. Όλα αυτά για να κλείσουν βέβαια την Αναπτυξιακή. Τώρα τι έχουν να πουν; Και ποιος ακούει τον Κοντό και τον Μωραΐτη βέβαια που τώρα δικαιώνονται!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…