Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τριήμερο πένθος στην Κομοτηνή

Τριήμερο πένθος στην Κομοτηνή

0
damaskinos

Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνού

Άνοιξε η συζήτηση για τη διαδοχή. Η υποψηφιότητα του πρωτοσύγκελου Ξάνθης κ. Παντελεήμονα Μουτάφη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Π.Ε. Ροδόπης από την Τρίτη που «εκοιμήθη» ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός η εξόδιος ακολουθία του οποίου θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, σήμερα στις 14:00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κλειστά θα είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, ημέρα που τελείται η εξόδιος ακολουθία ενώ οι Υπηρεσίες που έχουν έδρα στην Ροδόπη θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι.  
Άνοιξε η συζήτηση για τη διαδοχή
Και μπορεί επισήμως να μην λέγεται τίποτε για τη διαδοχή στη Μητρόπολη Μαρωνείας – Κομοτηνής όμως ανεπίσημα δίνει και παίρνει η διαδοχολογία. Μέσα σ’ αυτή εξέχουσα θέση έχει ένας δικός μας…ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μουτάφης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επιλεγεί στη θέση του εκλιπόντος ιεράρχη. Τόσο ο ίδιος όσο και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων δεν θέλησαν να κάνουν καμιά δήλωση στο «Ε» τονίζοντας ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση αλλά και άκομψη λόγω της επικείμενης ταφής του μακαριστού Δαμασκηνού. Να σημειώσουμε ότι ο κατάλογος των προς αρχιερατεία εκλογίμων είναι μακρύς (περίπου 300) και η απόφαση θα παρθεί από τους 80 μητροπολίτες στην Ιερά Σύνοδο, στην οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρωτοσύγκελος κ. Παντελεήμων έχει τη στήριξη αρκετών μητροπολιτών που πρόσκεινται στην ηγεσία της Ιεραρχίας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. .
Επίσης υπάρχουν και οι υποψηφιότητες άλλων δύο Πρωτοσύγκελων όπως αυτή του Κομοτηνής και Μαρωνείας Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου και του Αλεξανδρουπόλεως Ειρηναίου Λαφτσή, που λέγεται ότι έχει τη στήριξη του Θεσσαλονίκης Άνθιμου.    

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…