Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τέλος βοσκής επιβάλλει ο δήμος Αβδήρων

Τέλος βοσκής επιβάλλει ο δήμος Αβδήρων

0
ktinotrofoi-web

Όσοι κτηνοτρόφοι δεν το πληρώσουν χάνουν την επιδότηση

Εκδόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου βεβαιωτικός κατάλογος και ειδοποιήσεις πληρωμής τελών βοσκής που στάλθηκαν στους κτηνοτρόφους

Την επιβολή δικαιώματος βοσκής για το έτος 2011 αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων μετά από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης των κτηνοτρόφων όπως αυτό ορίζεται ρητά από την νομοθεσία. Το Δημοτική συμβούλιο καθόρισε τον τρόπο χρήσης και τον αριθμό των μικρών και μεγάλων ζώων που επιτρέπεται να βόσκουν στις βοσκήσιμες εκτάσεις του δήμου, καθώς και το ετήσιο δικαίωμα βοσκής που θα πληρώσει ο κάθε κτηνοτρόφος , ο οποίος νόμιμα θα εισάγει τα ζώα του σε αυτές.
Στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου Αβδήρων που αναφέρεται στη διαδικασία της επιβολής του τέλους βοσκής και στις ενέργειες του δήμου επισημαίνει ότι όποιος κτηνοτρόφος θεωρεί ότι αδικείται από την επιβολή τελών βοσκής μπορεί να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση μη εισαγωγής ζώων στους κοινοτικούς βοσκοτόπους ώστε να διαγραφούν ή να επιστραφούν τα τέλη βοσκής, χάνοντας όμως το δικαίωμα επιδότησης. Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος ο αντιδήμαρχος κ. Παραστατίδης ….πλήρωσε με τον γνωστόν τρόπο το τέλος βοσκής!  
Μπαίνει Τέλος βοσκής στο δήμο Αβδήρων

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 49680/24-4-2012 εγκύκλιο ολοκληρωμένου συστήματος 2012 , σχετικά με την εφαρμογή του καθεστώτος της ενιαίας ενίσχυσης και λοιπών καθεστώτων και μέτρων στήριξης των κανονισμών (ΕΚ) 73/2009 και 1405/2006, οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν δηλώνουν τις απαραίτητες εκτάσεις βοσκοτόπων για τα ζώα τους , δεν θα μπορούν να εισπράξουν τα Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης.
Ο Δήμος Αβδήρων προκειμένου   να διασφαλιστούν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης των κτηνοτρόφων όπως αυτό ορίζεται ρητά από την νομοθεσία προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες :
Α. Η Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. 1ζ του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α’) με την αριθ. 140/2012 ομόφωνη απόφαση της εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιβολή δικαιώματος βοσκής για το έτος 2011.
Β. Το Δημοτικού Συμβουλίου με την υπ’ αριθ. 288/2012 ομόφωνη απόφαση του καθόρισε τον τρόπο χρήσης και τον αριθμό των μικρών και μεγάλων ζώων που επιτρέπεται να βόσκουν στις βοσκήσιμες εκτάσεις του δήμου μας, καθώς και το ετήσιο δικαίωμα βοσκής που θα πληρώσει ο κάθε κτηνοτρόφος , ο οποίος νόμιμα θα εισάγει τα ζώα του σε αυτές.
Γ. Εκδόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου βεβαιωτικός κατάλογος και ειδοποιήσεις πληρωμής τελών βοσκής που αποστάλθηκαν στους κτηνοτρόφους του Δήμου ώστε να εξοφληθούν και να εξασφαλιστούν οι επιδοτήσεις για το έτος 2011.
Το τέλος βοσκής επιβάλλεται να βεβαιωθεί   είτε τα ζώα είναι σταβλισμένα είτε όχι διότι με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούνται και κατοχυρώνονται οι εκτάσεις βοσκοτόπων που απαιτούνται για τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης των κτηνοτρόφων. Σε περίπτωση που υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση μη εισαγωγής ζώων στους δημοτικούς βοσκότοπους από τον ενδιαφερόμενο, δεν συμπεριλαμβάνεται στις καταστάσεις βοσκής και αυτομάτως εάν δεν διαθέτει ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις εκπίπτει του δικαιώματος ενιαίας ενίσχυσης (επιδότησης ).
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το έτος 2012.
Γνωρίζοντας τα παραπάνω όποιος κτηνοτρόφος θεωρεί ότι αδικείται από την επιβολή τελών βοσκής μπορεί να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση μη εισαγωγής ζώων στους κοινοτικούς βοσκοτόπους ώστε να διαγραφούν ή να επιστραφούν τα τέλη βοσκής, χάνοντας όμως το δικαίωμα επιδότησης».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…