Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συστήνεται Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για την ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Συστήνεται Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για την ΑΜΘ στην Κομοτηνή

0
forologika_grafeia-empros

Δεκατρείς συνολικά σε όλη τη χώρα  

Στη σύσταση 13 Επιτροπών Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών σε όλη την Ελλάδα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με το νέο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Ειδικότερα, ο φορολογούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας μπορεί, αν αμφισβητεί την ορθότητά της απόφασης, να ζητήσει με αίτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών την διοικητική επίλυση της διαφοράς. Προς τον σκοπό αυτό συνιστώνται επιτροπές επιλύσεως φορολογικών διαφορών με έργο τη διοικητική επίλυση των μετά από έλεγχο φορολογικών διαφορών σε κάθε φορολογικό αντικείμενο που θα δραστηριοποιούνται κατά τόπους.
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Κομοτηνή. –
Σημειώνεται πως ανεξαρτήτως από την διαδικασία διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, ο υπόχρεος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κυρώσεως για παράβαση της φορολογικής εν γένει νομοθεσίας, εφόσον το αντικείμενο τους υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ μπορεί να υποβάλλει αίτηση διαιτητικής επίλυσης της διαφοράς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…