Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα ΠΑΜΕ – Δροσερό κόντρα στη ΔΕΗ

ΠΑΜΕ – Δροσερό κόντρα στη ΔΕΗ

0
Drosero_1-empros

Παρ’ ολίγον επεισόδια με τα ΜΑΤ στο Δροσερό για τις διακοπές ρεύματος σε αρκετές οικογένειες. Στο πλευρό τους η Λαϊκής Επιτροπή Ξάνθης

Δόθηκε παράταση από την ΔΕΗ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Καταγγελία από τη Ν.Ε. ΚΚΕ Ξάνθης

Είδε και απόειδε η ΔΕΗ Ξάνθης ότι τα «φέσια» από το Δροσερό έχουν φτάσει στον ένα και δύο χρόνια απλήρωτους λογαριασμούς και αποφάσισε να κόψει το ρεύμα σε αρκετά σπίτια. Και επειδή στο Δροσερό …μυρίζει μπαρούτι το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα, ζητήθηκε από τη ΔΕΗ η αρωγή της Αστυνομίας που προσέτρεξε με μια διμοιρία ΜΑΤ προκειμένου να γίνει εφικτή η διακοπή της παροχής. Όμως τελικά λογάριασαν χωρίς …το ΠΑΜΕ και την Λαϊκή Επιτροπής Ξάνθης!  
Έδωσε παράταση η ΔΕΗ
Όπως ενημέρωσε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης» κ, Γιώργος Κολάρος μια ομάδα κατοίκων από το Δροσερό μαζί με το ΠΑΜΕ και την Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης αντέδρασαν δυναμικά και παρεμπόδισαν τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από τα σπίτια που έχει αποφασίσει. Και προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια και να εκτονωθεί η κατάσταση– όπως μας πληροφόρησε ο Διευθυντής ΔΕΗ Ξάνθης κ. Καρανάσιος Κώστας, – δόθηκε παράταση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου οπότε και θα δοθεί το επίδομα πολυτέκνων σ’ αυτές τις οικογένειες προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Ο κ. Κολλάρος παρουσίασε το όλο συμβάν ως μια νίκη του λαϊκού κινήματος ενώ έτσι εξηγείται και η παρουσία παιδιών από το Δροσερό με πανό του ΠΑΜΕ έξω από το δημαρχείο κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης στο Δροσερό
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης αναφέρει:
«Θετική κατάληξη είχε η παρέμβαση των κατοίκων του Δροσερού, με την στήριξη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, για την διακοπή παροχών ρεύματος στο συνοικισμό του Δροσερού το πρωί της Τετάρτης από συνεργεία της ΔΕΗ, με την έντονη μάλιστα παρουσία Αστυνομικής δύναμης.
Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Λ.Ε. με αφορμή την 4ωρη στάση εργασίας, μετουσιώθηκε σ’ ένα ποτάμι διαμαρτυρίας, με την συμμετοχή και κατοίκων του Δροσερού, που κατέληξε στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη. Εκεί κάτω από την πίεση στων συγκεντρωμένων, πήραν την δέσμευση από τον προϊστάμενο ότι μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη δεν θα διακοπεί καμία παροχή ρεύματος μέχρι να λάβουν οι κάτοικοι τα διάφορα επιδόματα. Επίσης δεσμεύτηκε να επανασυνδεθούν παροχές με μικρό χρηματικό αντίτιμο σαν προκαταβολή, και πολλές δόσεις σαν διακανονισμός.
Το πρόβλημα όμως παραμένει οξυμμένο όχι μόνο στο Δροσερό αλλά και σε άλλες περιοχές της Ξάνθης και θα πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι όλου του νόμου, να βγάλουν το συμπεράσματα ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα. Μόνο με συσπείρωση κι αγώνα μέσα από λαϊκές επιτροπές, συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, μπορεί να επιφέρει όχι μόνο ανακούφιση από τα μέτρα που ψηφίζονται κι εφαρμόζονται, αλλά μπορεί να φτάσει και στο σημείο ν’ ανατρέψει αυτήν την πολιτική».  
Η Ν.Ε. ΚΚΕ Ξάνθης καταγγέλλει τη ΔΕΗ Ξάνθης
«Καταγγέλλουμε την κίνηση των υπευθύνων του καταστήματος της ΔΕΗ Ν. Ξάνθης, να «κόβουν» τα συνεργεία τους παροχές ρεύματος σε σπίτια στην περιοχή του Δροσερού με την παρουσία, μάλιστα, αστυνομικής δύναμης. Σε έναν συνοικισμό που η ανεργία και η εξαθλίωση σπάει κόκαλα, επιβαρύνεται το ήδη ακριβό τιμολόγιο του ρεύματος με το χαράτσι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή όχι μόνο των λογαριασμών, αλλά και των δόσεων όταν αυτοί γίνονται δεκτοί. Κανείς δεν πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να κρατάει το πρόβλημα κρυφό. Οι κάτοικοι του Δροσερού αλλά και όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να διεκδικήσουν απαιτώντας από τη ΔΕΗ:
1. Να μην κόβει το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει γιατί έμεινε άνεργος, απλήρωτος, του μειώθηκε δραστικά ο μισθός, η σύνταξη.
2. Να κάνει περισσότερες δόσεις διακανονισμού, ώστε να μπορεί να πληρώσει κάποιος που δυσκολεύεται στις οφειλές του.
3. Να καταργηθεί το χαράτσι για τα σπίτια και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…