Νέο ΔΣ στη ΦΕΞ

0
ekloges_fex2012_1-empros

Εκλογές με συμμετοχή ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή

Επανεκλέγεται με πρωτιά ο Νίκος Χατζημηλιούδης. Μαζί του Α. Αποκατανίδης, Γ. Γόνη, Μ. Καραογλάνη, Π. Κούδας, Π. Κουτσουρίδης, Β. Παπαδόπουλος, Σ. Ταβουλάρη και Δ. Τσιτσίρκου    

Εκλογική ήταν η Κυριακή που μας πέρασε για τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, τα μέλη της οποίας προσήλθαν στην κάλπη για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει τριετή θητεία.
Στις εκλογές σημειώθηκε συμμετοχή ρεκόρ αφού ψήφισαν πάνω από 180 άτομα, ενώ η προηγούμενη μέγιστη συμμετοχή έφτανε τους 110 ψηφίσαντες. Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι Πολιτισμού και λόγω της μεγάλης συμμετοχής απαιτήθηκε δύο φορές να τυπώσουν νέα ψηφοδέλτια.
Για ακόμη μία χρονιά, στο ΔΣ της ΦΕΞ εκλέγεται ο απερχόμενος πρόεδρός της Νίκος Χατζημηλιούδης, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση, πλειοψηφώντας σε σταυρούς με μεγάλη διαφορά. Συνολικά εκλέγονται 9 μέλη και από τις αρχαιρεσίες που προέκυψαν στο νέο ΔΣ θα συμμετέχουν παλιά και νέα πρόσωπα, από διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες της ΦΕΞ.
Ο Νίκος Χατζημηλιούδης, που όπως αναμένεται θα είναι ξανά πρόεδρος τους πολιτιστικού φορέα, αν και φαίνεται να προτίθεται να παραχωρήσει τα ηνία στην επόμενη θητεία, σημείωσε ότι: «η πορεία που έχει διαγράψει η ΦΕΞ στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης φαίνεται ότι έχει πετύχει. Οι πολιτιστικές παρεμβάσεις που επιτυγχάνονται με τα φεστιβάλ και η διεθνοποίηση που κατάφερε το φεστιβάλ για την Ξάνθη του Μάνου είναι ένα κίνητρο για την τόνωση μιας εναλλακτικής διάθεσης για πολιτισμό, που δείχνει ότι ο πολιτισμός κατακτά αυτό που δε μπορεί να κάνει η πολιτική: να διατηρήσει συνεκτικό τον κοινωνικό ιστό».
Το επόμενο δεκαήμερο τα μέλη της ΦΕΞ που θα συμμετέχουν στο νέο ΔΣ θα συγκληθούν σε σώμα.  
Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΦΕΞ.
Υποψηφιότητα κατέθεσαν συνολικά 15 άτομα και από αυτά εκλέγονται οι 9 που πλειοψήφισαν. Αναλυτικά:
Αποκατανίδης Ανέστης: 86
Γούλα Γόνη: 39
Καραογλάνη Μαρία: 43
Κούδας Παναγιώτης: 37
Κουτσουρίδης Παναγιώτης: 40
Μπακαλίδης Γιώργος: 35
Ουζούνης Χρήστος: 29
Παπαδόπουλος Βαγγέλης: 37
Σαλαμούρα Ευαγγελία: 33
Στραγαλάκη Μαρία- Μαρτίνα: 18
Ταβουλάρη Σταυρούλα: 38
Τσιάνη Ελένη: 19
Τσιτσίρκου Δήμητρα: 49
Χατζημηλιούδης Νίκος: 104
Χρηστίδου Δέσποινα: 25  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…