Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με «σύμμαχο» την προϊστορία η Skoda Ξάνθη

Με «σύμμαχο» την προϊστορία η Skoda Ξάνθη

0
xanthi_levadeiakos-empros

Συντριπτικά υπέρ της τα αποτελέσματα των αγώνων με Λεβαδειακό

Το σκέφτεται ο Κωστένογλου για τη χρησιμοποίηση του Μπέρτου        

Με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη για τον κυριακάτικο κρίσιμο αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Το ευχάριστο για τον προπονητή της Ξάνθης είναι ότι δεν υπάρχει κάποια απουσία λόγω τραυματισμού ή καρτών (με ερωτηματικό την ετοιμότητα του Μπέρτου) κι έτσι θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες.
Η επερχόμενη αναμέτρηση είναι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες κι έχει λάβει τον χαρακτήρα του «τελικού», καθώς όποια ομάδα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης θα ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας και την επικίνδυνη ζώνη.  
Σκέφτεται να προφυλάξει τον Μπέρτο ο Κωστένογλου  
Σε δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως βρίσκεται ο Νίκος Κωστένογλου αναφορικά με τη χρησιμοποίηση ή όχι του Μανώλη Μπέρτου στην προσεχή αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.
Μπορεί ο δεξιός μπακ της Ξάνθης να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς που αντιμετώπιζε και να έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ωστόσο, λόγω της ευαισθησίας του σημείου ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται για το αν θα τον βάλει να αγωνιστεί.
Η πρώτη σκέψη του Κωστένογλου είναι να προφυλάξει τον Μπέρτο στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς την Κυριακή, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Άλλωστε ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλει να ρισκάρει να χάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον δεξιό του μπακ, ενώ ως εναλλακτική λύση για το επερχόμενο παιχνίδι υπάρχει η χρησιμοποίηση του Μπαξεβανίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και του Άλεξ Καζούμπα στο αριστερό, όπως συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι στη Βέροια.  
Κέρδισαν πόντους οι Λοντίγκιν – Γούτας  
Το θετικό ντεμπούτο των νεαρών Γιούρι Λοντίγκιν (τερματοφύλακας) και Δημήτρη Γούτα (κεντρικός αμυντικός) ασφαλώς δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Νίκο Κωστένογλου και τους συνεργάτες του, με τους δύο παίκτες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα της Super League να κερδίζουν ¨πόντους¨ ενόψει της συνέχειας. Οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι είχαν καλή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη αμυντική γραμμή, γεγονός που φάνηκε και από το «μηδέν» παθητικό, αλλά και τη δημιουργία ελάχιστων φάσεων μπροστά στην εστία της Ξάνθης από τους αντιπάλους. Δεδομένο πλέον είναι ότι και στη συνέχεια οι δύο νεαροί θα πάρουν κι άλλες συμμετοχές ως βασικοί.  
Με «σύμμαχο» την προϊστορία η Ξάνθη  
Συντριπτικά υπέρ της Ξάνθης είναι τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων με το Λεβαδειακό, στις εντός έδρας αναμετρήσεις.
Στις 11 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες (σε πρωτάθλημα – κύπελλο), η Ξάνθη έχει σημειώσει 10 νίκες έναντι μόλις μίας ισοπαλίας, ενώ οι Βοιωτοί δεν έχουν φύγει ποτέ με το «διπλό».
Οι ευρείες νίκες της ξανθιώτικης ομάδας μάλιστα έχουν απολογισμό 28 – 3 υπέρ της!
Η προϊστορία:
Αγ. Περίοδος 1989-1990: Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0
Αγ. Περίοδος 1990-1991: Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0
Αγ. Περίοδος 1993-1994: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 3-0
Αγ. Περίοδος 1994-1995: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-1
Κύπελλο 1995-1996: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 5-0
Κύπελλο 2004-2005: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 3-0
Αγ. Περίοδος 2005-2006: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0
Αγ. Περίοδος 2007-2008: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 4-1
Αγ. Περίοδος 2008-2009: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 4-0
Αγ. Περίοδος 2009-2010: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0
Αγ. Περίοδος 2001-2012: Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-1

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…