Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Με το «δεξί» η πρεμιέρα της «Βασίλισσας της Θράκης»

Με το «δεξί» η πρεμιέρα της «Βασίλισσας της Θράκης»

0
xanthi-empros

Με ανατροπή πήρε τη νίκη (2-1) η ξανθιώτικη ομάδα επί του ΠΑΟΚ Κοζάνης

Όμορφο θέαμα από τις δύο ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου στο χθεσινό ματς στο γήπεδο του Κουτσού        

«Πρεμιέρα» με το δεξί έκανε ο ξανθιώτικος σύλλογος γυναικείου ποδοσφαίρου «Βασίλισσα της Θράκης». Η ξανθιώτικη ομάδα στον πρώτο της επίσημο αγώνα στη Γ’ Εθνική κατηγορία γυναικών νίκησε χθες εντός έδρας τον ΠΑΟΚ Κοζάνης με σκορ 2-1.  
Νίκη με ανατροπή για τη «Βασίλισσα της Θράκης»  
Η ξανθιώτικη ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1ο λεπτό είχε δοκάρι σε σουτ της Πολυζωίδου μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενες ωστόσο ήταν αυτές που άνοιξαν το σκορ, καθώς στο 7ο λεπτό η Μπλιάγκου εκτέλεσε φάουλ ψηλοκρεμαστά από μακρινή απόσταση με την τροχιά της μπάλας να ξεγελάει τη Ναλμπάντη και να καταλήγει στα δίχτυα της για το 0-1.
Η απάντηση για τη «Βασίλισσα» ήρθε 10 λεπτά αργότερα, έπειτα από ατομική προσπάθεια της Ευαγγελίας Κατσαρού η οποία με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 1-1.
Άλλες δύο αξιοσημείωτες ευκαιρίες υπήρξαν στο 1ο ημίχρονο, με τη Ναλμπάντη να μπλοκάρει το σουτ από της Μπλιάγκου στο 25’ και την Πολυζωίδου να σουτάρει λίγο άουτ στο 30’.
Στο Β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρχικά, όμως η συνέχεια αποζημίωσε τους περίπου 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κουτσού. Στο 67’ η ξανθιώτικη ομάδα πήρε το προβάδισμα σε μία φάση διαρκείας, με την Κατσαρού αρχικά να σουτάρει στο δοκάρι και στη συνέχεια η Κομήτη που έγινε κάτοχος της μπάλας με κοντινό πλασέ να διαμορφώνει το 2-1. Στα τελευταία 10 λεπτά οι φιλοξενούμενες αύξησαν την πίεση τους και έκλεισαν τις Ξανθιώτισσες στα ¨καρέ¨ τους, με τις αμυντικούς να ¨καθαρίζουν¨ πολλές φάσεις και να διατηρούν το προβάδισμα. Οι αθλήτριες του ΠΑΟΚ Κοζάνης μάλιστα έφτασαν μια ¨ανάσα¨ από την ισοφάριση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Μπλιάγκου έκανε τη σέντρα, όμως η Βεντούλη που έκανε την κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης κι έτσι το 2-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις:
Βασίλισσα της Ξάνθης (προπονητής Απ. Κουτρουλός): Ναλμπάντη, Τσιρακίδου, Τσία, Παπανίκα, Καρακατσάνη Ε., Κατσαρού Ε., Μενεσίδου (69’ Σταυρακάρα), Λαζαρίδου, Κομήτη (87’ Χατζοπούλου), Πολυζωίδου, Στεφανίδου (83’ Ποιμενίδου).
Στον πάγκο: Χατζηαντωνίου, Τοπαλίδου, Καρακατσάνη Μ., Φίλια.
ΠΑΟΚ Κοζάνης (προπονητής Ι. Κοτούλας): Βατσίδου, Καρανίκου, Παρδάλη, Αγγελίδου, Μαρίνη, Μπομπιρή, Καβαλιέρου, Δρακάκη, Μπλιάγκου, Παναγιωτίδου (81’ Λιούλια), Βαβέσιου (46’ Πεχλιβανίδου – 66’ Βεντούλη).
Στον πάγκο: Σαββίδου, Κυριαζοπούλου, Στέφου, Τότσκα.
Διαιτητής: Δρακίδης (ΕΠΣ Θράκης). 1ος βοηθός: Βασιλείου (ΕΠΣ Θράκης), 2η βοηθός: Ευγενίδου (ΕΠΣ Θράκης).  
Συγχαρητήρια στις Ξανθιώτισσες αθλήτριες από τον προπονητή τους Απόστολο Κουτρουλό  
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της «Βασίλισσας της Θράκης», Απόστολος Κουτρουλός δήλωσε στο «Ε»: «Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας τόσο από πλευράς θεάματος όσο και από την εξέλιξη του σκορ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το ήθος που επέδειξαν και ειδικότερα στη δική μας για την εμφάνιση τους, γιατί τα κορίτσια αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και έκαναν την ανατροπή. Οι παίκτριες μας είχαν από την αρχή όρεξη και διάθεση και έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη. Κάναμε ένα εξαιρετικό βήμα για τη συνέχεια και για να πετύχουμε τους στόχους μας που δεν είναι άλλοι από το να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα που σε βάθος πενταετίας θα καταφέρει να αγωνίζεται στις υψηλότερες κατηγορίες. Πολύ θετικό ήταν επίσης ότι ο κόσμος μας συμπαραστάθηκε και πιστεύω ότι στη συνέχεια, με το έργο και τη δουλειά που κάνουμε θα προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους».
* Οι επόμενοι δύο αγώνες της «Βασίλισσας» είναι εκτός έδρας με «Αμαζόνες» Τρικάλων στις 25/11 και «Ροδόπη ‘87» στις 09/12, ενώ το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την ξανθιώτικη ομάδα είναι προγραμματισμένο για τις 23/12, όταν θα υποδεχθούν τον «ΑΣ Μετέωρα».    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …