Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Αθανάσιος Μπαμπάτσος, ο Ξανθιώτης «υπεραθλητής»

Αθανάσιος Μπαμπάτσος, ο Ξανθιώτης «υπεραθλητής»

0
mpampatsosthanashs_2012-empros

Στα 61 του χρόνια συμμετείχε και τερμάτισε σε δύο υπερμαραθώνιους βουνού

Έτρεξε συνολικά 330 χιλιόμετρα σε διάστημα πέντε ημερών ο αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης  

           
Τι κι αν «πάτησε» τα 61 χρόνια, ο Ξανθιώτης δρομέας Αθανάσιος Μπαμπάτσος δεν πτοείται και συνεχίζει να τρέχει σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων.
Ο 61χρονος αθλητής, που είναι μέλος του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης, πρόσθεσε άλλο ένα σπουδαίο κατόρθωμα στα επιτεύγματα του, καθώς συμμετείχε και τερμάτισε σε δύο υπερμαραθώνιους βουνού που έγινε στο Παρθένο Δάσος Παρανεστίου στις 13/10/2012 και στη Χαϊντού στις 19/10/2012.
Στον Virgin Forest Trail (υπερμαραθώνιος Παρανεστίου 162χλμ.), ο Αθανάσιος Μπαμπάτσος σημειώνοντας χρόνο 29 ώρες και 32 λεπτά, τερμάτισε 123ος σε σύνολο 293 αθλητών και κατετάγη 8ος στην κατηγορία του (αθλητές ηλικίας άνω των 55 ετών).
Πέντε ημέρες αργότερα, ο Ξανθιώτης δρομέας συμμετείχε και στον υπερμαραθώνιο Ροδόπης (Rodopi Ultra Trail 162 χλμ.) όπου σε σύνολο 68 αθλητών τερμάτισε 29ος (5ος στην κατηγορία άνω των 50 ετών), με χρόνο 39 ώρες και 16 λεπτά.  
Μοναδικό επίτευγμα  
Και οι δύο αγώνες ήταν πολύ σκληροί, με μεγάλες απαιτήσεις σωματικές όσο και ψυχικές. Η αγάπη του αθλητή για την Ξάνθη και τον σύλλογο του, που του διαμόρφωσε διαχρονικά τον χαρακτήρα και τον βοήθησε στο να ανεβάσει τις επιδόσεις του, ήταν το κίνητρο ώστε να υπερβεί τη σωματική καταπόνηση και περισσότερο με τις ψυχικές του δυνάμεις να τερματίσει στους δύο υπερμαραθώνιους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που έτρεξε και στις δύο διοργανώσεις σε διάστημα 5 ημερών.  
Αθλητής – πρότυπο για τους νεότερους  
Τα δύο μετάλλια που κατέκτησε ο Αθανάσιος Μπαμπάτσος προστέθηκαν στα έπαθλα που κοσμούν τη μεγάλη του συλλογή, με ατομικές και συλλογικές διακρίσεις με την ομάδα του αγαπημένου του συλλόγου, του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης, με τη στολή του οποίου αγωνίζεται εδώ και 40 χρόνια.
Με την ευκαιρία των δύο πρόσφατων διακρίσεων το Δ.Σ. του Ο.Φ.Κ.Α. αισθάνεται την υποχρέωση να τον συγχαρεί και δημόσια, διότι πέρα του ότι προβάλλει διαχρονικά την Ξάνθη σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί συγχρόνως και το πρότυπο του αθλητή – πατέρα για τους νεότερους αθλητές.
Το Δ.Σ. του Ο.Φ.Κ.Α. επίσης του εύχεται να είναι υγιής και να συνεχίσει την πορεία της καταξίωσης του διαμέσου του διαχρονικού αθλητισμού που επέλεξε ο ίδιος πρεσβεύοντας τις αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…