Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αυτοδίκαιη αργία» για 2 υπαλλήλους του Επιμελητηρίου

«Αυτοδίκαιη αργία» για 2 υπαλλήλους του Επιμελητηρίου

0
Eve_11_2012-empros

Ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση

Εμπίπτουν στο νόμο 4093/2012. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο για πλαστογραφία

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν οι 2 υπάλληλοι του Επιμελητηρίου Ξάνθης (Χατζόπουλος – Δημητριάδου) που παραπέμφθηκαν αμετάκλητα ενώπιον ποινικού δικαστηρίου για υπόθεση πλαστογραφίας μετά χρήσης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, θέμα που ταλάνισε το Επιμελητήριο το 2010, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από τη σχετική νομική διερεύνηση, η περίπτωσή τους εμπίπτει σε διάταξη του νόμου 4093/2012.  
Ομόφωνη η απόφαση
Η απόφαση ήταν ομόφωνη από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα με μοναδικό θέμα: «Θέση σε αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων του Επιμελητηρίου σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012» και μέσω αυτής δόθηκε εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη θέσεως των δύο υπαλλήλων σε αργία.
Ο κ. Μωραΐτης φάνηκε δύσθυμος για μια τέτοια ενέργεια διευκρίνισε όμως ότι το απαιτεί ο νόμος: «Είναι πολύ δύσκολη αυτή η κατάσταση αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σ’ αυτό για να εφαρμοστεί ο νόμος», ενώ απ’ την πλευρά της αντιπολίτευσης δυο μέλη της ακούστηκαν να λένε: « Αφού ο νόμος λέει αυτό, αυτό θα κάνουμε. Μπορούμε να παραβούμε τον νόμο;».  
Προηγήθηκε νομική διερεύνηση του θέματος
Η προϊσταμένη του Επιμελητήριου κα Σιαμίδου μετά από προτροπή του κ. Μωραΐτη έδωσε όλες στις διευκρινίσεις για το νόμο και την νομική διερεύνηση του θέματος που προηγήθηκε από την υπηρεσία, μέχρι να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι δύο υπάλληλοι εμπίπτουν σε διατάξεις του νόμου και πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αρχικά στη Διάταξη Ζ3 του νόμου 4093/12/11/2012
αναφερόταν ότι ο υπάλληλος ο οποίος παραπέμφθηκε αμετάκλητα ενώπιον αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα τίθεται αυτοδίκαια σε αργία. Η Ερμηνευτική εγκύκλιος όμως που στάλθηκε από το υπουργείο αμέσως μετά συμπεριελάμβανε και τους υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί σε αρμόδιο δικαστήριο και για τα πλημμελήματα κλοπής, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας κ.λ.π. Παράλληλα την ίδια μέρα (12 Νοεμβρίου) δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που αντικαθιστά το εδάφιο Γ της υποπαραγράφου Ζ3 όπως ακριβώς αναφερόταν στην ερμηνευτική εγκύκλιο: «Οι νομικοί μας είπαν ότι ο νόμος κατισχύει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου όμως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει την ίδια ισχύ με το νόμο γιατί ψηφίζεται από την Βουλή και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι 2 υπάλληλοι πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία καθώς εμπίπτουν σ’ αυτές τις διατάξεις», διευκρίνισε η κα Σιαμίδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουτσούκος – Εγνατία Οδός: Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη γέφυρα Κήπων- Υψάλων

Η τουρκική πλευρά βλέπει το εμβληματικό έργο ως μια πύλη προς την Ευρώπη, η δε ελληνική αν…