Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΥΠ. ΕΞ : «Δεν υπάρχουν 50.000 απελαθέντες μουσουλμάνοι»

ΥΠ. ΕΞ : «Δεν υπάρχουν 50.000 απελαθέντες μουσουλμάνοι»

0
xartis_thrakis-empros

Διαψεύδει το ρεπορτάζ στον περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που αναφέρεται σε «παιχνίδια των Γερμανών και των Τούρκων στην Θράκη»

«Το υπουργείο Εξωτερικών δεν διαθέτει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό», τονίζει ο εκπρόσωπος Γρηγόρης Δελαβέκουρας      
Το ΥΠ.ΕΞ διαψεύδει το ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα» το οποίο αναδημοσίευσε στο φύλλο της Παρασκευής το «Ε» και αναφερόταν σε πιέσεις των Γερμανών μέσω της task forse, προς την κυβέρνηση για να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε 50.000 απελαθέντες Μουσουλμάνους της Θράκης οι οποίοι προορίζεται ν’ αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό για την ΕΟΖ που πρόκειται να γίνει στην Θράκη.  
Διαψέυδει τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ το ΥΠΕΞ
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών δεν διαθέτει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό» και προσέθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα υπουργεία.
Υπενθύμισε, δε, ότι «σε κάθε περίπτωση, υπάρχει νομοθεσία για τα θέματα ιθαγένειας, που εφαρμόζεται».
Μιλώντας με αφορμή το ζήτημα αυτό, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα 50.000 απελαθέντων Μουσουλμάνων πολιτών. Ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ η Ελλάδα δεν έλαβε τέτοια μέτρα», ενώ επισήμανε την ανάγκη «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντος».  
Το σχόλιο του Υπουργείου Εξωτερικών
Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: «Το Υπουργείο Εξωτερικών δε διαθέτει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει το εν λόγω ρεπορτάζ και αυτή είναι η εικόνα που έχουμε λάβει και από τα αρμόδια Υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η σχετική νομοθεσία που καλύπτει τα θέματα ιθαγένειας και αυτή εφαρμόζεται. Θέλω όμως με αφορμή την ερώτησή σας να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχει θέμα 50.000 απελαθέντων Μουσουλμάνων. Ποτέ δεν υπήρξε και η Ελλάδα ποτέ δεν προέβη σε τέτοια μέτρα. Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μη δημιουργούμε θέματα εκ του μη όντος».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Τι ειπώθηκε στην συζήτηση Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπου…