Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατάληψη σ’ όλα τα δημοτικά κτίρια

Κατάληψη σ’ όλα τα δημοτικά κτίρια

0
dimarxeio_katalipsi_11_2012-empros

Από τους εργαζόμενους στο δήμο Ξάνθης. Συμμετέχουν και στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

«Πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουμε γιατρούς και φάρμακα. Ανέτρεψαν όλη την ζωή μας …», τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Ξάνθης

Με κεντρικό σύνθημα: «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ… ΤΑ ΝΕΑ «ΒΑΡΒΑΡΑ» ΜΕΤΡΑ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!», οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης έκαναν κατάληψη σ’ όλα τα δημοτικά κτίρια, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το πρωί. Οι μόνες υπηρεσίες που λειτούργησαν κι αυτό μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων στους ΟΤΑ ήταν το «Βοήθεια στο Σπίτι» που μοίρασε φαγητό στους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας και οι Παιδικοί Σταθμοί μόνο όμως για την Δευτέρα, ενώ κατ’ εξαίρεση καθαρίστηκε από την υπηρεσία καθαριότητας το Παζάρι το Σάββατο.  
«Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα…»…
…λένε οι εργαζόμενοι στους δήμους, συμμετέχοντας καθολικά σε μια πολυήμερη απεργία που ξεκίνησε από το Σαββατοκύριακο όπου δεν εργάστηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας αφήνοντας με σκουπίδια την πόλη, ενώ τη Δευτέρα το πρωί έκαναν κατάληψη σ’ όλα τα δημοτικά κτίρια. Το πανό της κατάληψης σφράγισε το Δημαρχείο, το κτίριο της Στέγης, το ΚΕΠ, το ΣΔΑΝ και οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν την κατάληψη μέχρι αργά το μεσημέρι.  
Ανέτρεψαν όλη την ζωή μας …
Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο δήμο Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν και στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτης (6 – 7 Νοεμβρίου): «Δεν μας έμεινε κανένα άλλο περιθώριο παρά μόνο η αντίδραση στα νέα μέτρα που φέρνουν νέες περικοπές στους μισθούς, νέες περικοπές στα εργασιακά μας δικαιώματα που με τόσους αγώνες κατακτήσαμε. Έχουμε φτάσει σε απόγνωση και αυτό που είναι το πιο απελπιστικό είναι όλη αυτή η κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Δεν ξέρουμε που ακόμη έχουν σκοπό να μας φτάσουν. Πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουμε γιατρούς και φάρμακα. Ανέτρεψαν όλη την ζωή μας …Η μόνη λύση είναι η ανατροπή των μέτρων που προσπαθεί να ψηφίσει η παραπαίουσα συγκυβέρνηση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν όλοι σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία και παλέψουμε για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας» επισημαίνει ο κ. Γαλανόπουλος.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros..gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…