Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΟΕΒΕ Ξάνθη καλεί σε συστράτευση όλα τα μέλη της ΓΣΒΕΕ

Η ΟΕΒΕ Ξάνθη καλεί σε συστράτευση όλα τα μέλη της ΓΣΒΕΕ

0
OEVE_11_2012-empros

Η ομιλία του Αντώνη Κοσμίδη, αντιπροσώπου της ΟΕΒΕΞ στη γενική Συνέλευση της ΓΣΒΕΕ

Μεταφέρει την πρόταση της Ομοσπονδίας για παύση πληρωμών, αρχίζοντας από το ΦΠΑ και ζητά από «ορισμένους τουλάχιστον» βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους    

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο αντιπρόσωπος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Αντώνης Κοσμίδης στη Γενική Συνέλευση της ΓΕΣΒΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Νοεμβρίου 2012.
Ο Αντώνης Κοσμίδης μετέφερε την εκτίμηση ότι καμία διέξοδος από την κρίση δε θα υπάρξει με την εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας και την εκταμίευση της νέας δόσης και πρότεινε κοινό μέτωπο όλων των ομοσπονδιών μελών της ΓΣΒΕΕ, με αρχή την διαρκή παύση πληρωμών (ξεκινώντας από το ΦΠΑ) που αποφάσισαν οι ΟΕΒΕ της ΑΜΘ, ως πιο αποτελεσματικό τρόπο κινητοποιήσεων. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του  
Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είμαι αντιπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης. Ως συνέταιρος σε βιοτεχνία πλαστικών έχω εκλεγεί στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ως επαγγελματίας παιδικού σταθμού είμαι μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.
Από πλευράς μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να με διακόψει όποιος συνάδελφος θεωρήσει ότι όσα λέω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Πριν από ενάμισι περίπου χρόνου είχα την ευκαιρία να εισηγηθώ από αυτό το βήμα, την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τον επερχόμενο, όπως υποστήριζα, μαρασμό και τη βέβαιη καταστροφή της πλειοψηφίας των ΜμΕ.
Δυστυχώς εκείνες οι προβλέψεις βγήκαν αληθινές, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που χαρακτήριζε τις επεξεργασίες του Συνεδρίου μας.
Όλοι οι ΕΒΕ που συναντηθήκαμε σήμερα στην Αθήνα, μέλη του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και αντιπρόσωποι των πολυεπαγγελματικών τοπικών και κλαδικών Ομοσπονδιών από όλη τη χώρα, από τον ακριτικό Έβρο έως την ηρωική Κρήτη, ανεξαρτήτως συνδυασμού και παράταξης, διαπιστώνουμε ότι:
– Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση -αν πιστέψουμε τις κυβερνητικές εξαγγελίες- μιας πολιτικής που θα μας εισαγάγει στην εποχή της οικονομικής ανόδου. Αυτό όμως προϋποθέτει, λένε, ότι πρώτα θα εξαθλιωθούμε ως εργαζόμενοι από κάθε άποψη και ενδεχομένως πολλοί από εμάς να καταστραφούμε τελείως, ώστε μετά να φτάσουμε στο στάδιο της ανόδου και της «ευδαιμονίας» που γνωρίσαμε καλά τα προηγούμενα χρόνια. Με 16 ώρες εργασία την ημέρα και τα δάνεια να συσσωρεύονται στις αδηφάγες τράπεζες που μας ρούφηξαν κυριολεκτικά το αίμα, να εξαρτιόμαστε όλο και πιο πολύ από τις μεγάλες εταιρίες και τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς.
– Επειδή το τίμημα αυτού του είδους της ευμάρειας που μας υπόσχονται είναι όχι μόνο πολύ βαρύ, αλλά και απαράδεκτο, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε τον μελλοντικό αγωνιστικό και απεργιακό ξεσηκωμό των εργαζομένων όλων των κλάδων. Ενόψει του εγχειρήματος της υποταγμένης ελληνικής πλουτοκρατικής ελίτ και του άπληστου πολυεθνικού κεφαλαίου να επιβάλουν και να εφαρμόσουνδια της κάλπικης ψήφου όσων υποτελών κατ’ όνομα «ελλήνων» βουλευτών υπάρχουν ακόμη στη Βουλή των Ελλήνων, το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο παράδοσης της χώρας μας και των μη προνομιούχων εργαζομένων της -των εργατοϋπαλλήλων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των μικροαγροτών και των συνταξιούχων, όσων προσπαθούν να βρουν εργασία, όσων εκπατρίζονται- στις ολοκληρωτικές επιταγές του νεοφιλελευθερισμού και της τρόικας.
– Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, αποκρούουμε ως παραπλανητικές, άκρως μειοδοτικές και εξαιρετικά αντεθνικές όλες τις υποσχέσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης, να υποκύψουμε για τρίτη και τελευταία φορά στις αντισυνταγματικές αποφάσεις που θα υποβαθμίσουν πλήρως και σε ορισμένες περιπτώσεις θα ισοπεδώσουν το εισόδημα και την όποια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια. Βεβαίως είναι απόλυτα ειλικρινείς, όταν μιλάνε για «την τελευταία φορά», διότι γνωρίζουν ότι είναι τελείως απίθανο να υπάρξει διέξοδος από τη σίγουρη χρεοκοπία της οικονομίας στην οποία μας οδηγούν. Ειδικά το βιοτικό επίπεδο των εξαρτημένων από τις διαθέσεις των πολυεθνικών ΕΒΕ, θα αποσαθρωθεί πλήρως, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς στην ανεργία, στην αεργία και στην περιθωριοποίηση. Λένε «τελευταία φορά» και εννοούν, δώστε μας μια παράταση ακόμη, ώστε εάν συνεχίζετε να υπάρχετε, να μη μπορείτε να αντισταθείτε στα επόμενα μέτρα που θα ληφθούν κατά της πατρίδας μας και του λαού της. Κι αυτό δεν το λένε οι Γερμανοί της Μέρκελ, δεν το λένε οι Ευρωπαίοι ούτε κάποιοι άλλοι άσπονδοι φίλοι μας, αλλά εκείνοι από τους πολιτικούς του ελληνικού κοινοβουλίου που έχουν συνδέσει τα προσωπικά τους συμφέροντα με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που, ως γνωστόν, δεν έχει πατρίδα. Αυτούς πλέον δεν τους νοιάζει, εάν με τα μνημόνια της ΕΟΖ που προγραμματίζουν και τις ΑΟΖ που δεν τολμούν να θεσπίσουν, θα απολέσουμε τμήμα ή ακόμη και ολόκληρη την εθνική μας κυριαρχία.
– Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συναδέλφους σε αυτήν εδώ την αίθουσα, να συστρατευτούμε σε ένα σώμα. Να συμπτύξουμε τις Ομοσπονδίες και τις παρατάξεις μας σε ένα κοινό μέτωπο. Να συμπεριλάβουμε μέσα στο υγιές συνδικαλιστικό και διεκδικητικό κίνημα και όλους όσους διατηρούν την αυταπάτη της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης και της κοινωνικής θέσης τους ως μικρομεσαίων βιοπαλαιστών, στοχοποιώντας και κυνηγώντας τους απόκληρους και φτωχοδιάβολους της κοινωνίας του 1/3 που μας φτιάξανε. Και δεν εννοούμε μόνο τους μετανάστες με ή χωρίς χαρτιά που μας φέρανε σε συνεργασία με τα διεθνή κυκλώματα δουλεμπορίας και σωματεμπορίας. Όσους στοιβάξανε με δική τους αποκλειστική ευθύνη, στη βάση των αποφάσεων των Δουβλίνων Ι και ΙΙ, στις εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες και στις αποθήκες των μεγαλουπόλεων. Στους στάβλους και στις αγροτικές φυτείες. Στα γκέτο και στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαζί με τα «έγχρωμα» και «αλλόθρησκα» εξιλαστήρια θύματα, η συλλογική στοχοποίηση ολόκληρων ομάδων ανθρώπων, θα συμπεριλάβει με απόλυτη βεβαιότητα και κάθε περιθωριακό τύπο, κάθε άστεγο που πριν από λίγο καιρό μπορεί να ήταν συνεργάτης μας ή και συνάδελφός μας.
– Απαιτούμε από ορισμένους τουλάχιστον βουλευτές της συγκυβέρνησης, την ύστατη τούτη στιγμή ολοκληρωτικής παράδοσης της χώρας μας στις επιταγές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να παύσουν να καλύπτουν την υποτελική τους συμπεριφορά με κομπασμούς περί ειλικρινούς και ηρωικής -τάχα- στάσης διάσωσης της οικονομίας της χώρας. Γνωρίζουν πολύ καλά τι είδους συμφέροντα πάνε να διασώσουν και να διατηρήσουν. Τα τερτίπια περί διαφωνιών και αντιστάσεων δεν θα τους απαλλάξουν από το στιγματισμό τους ως αγνών και ξεκάθαρων υπερασπιστών των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, ως υπηρετών της παγκόσμιας οικονομικής και τοκογλυφικής πλουτοκρατίας, ως προδοτών των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων.
– Δηλώνουμε ότι παράλληλα με τη σύμπραξή μας στις κινητοποιήσεις και των υπόλοιπων εργαζομένων, θα επιλέξουμε και άλλους τρόπους ακτιβιστικών και πρωτότυπων ενεργειών και αντιδράσεων. Θα πραγματοποιήσουμε διαρκείς στάσεις πληρωμών, είτε γιατί δε θα μπορούμε να πληρώσουμε είτε γιατί εάν υποκύψουμε στα κάθε είδους χαράτσια τους, δεν θα μπορούμε πλέον να ζήσουμε. Θα αρχίσουμε με τον ΦΠΑ, μέχρι να αποφασιστεί η μείωσή του. Με τις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι που να αποκτήσουμε όλοι δικαίωμα ουσιαστικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με καταλήψεις Εφοριών και Κεντρικών Τραπεζών, μέχρι που να σταματήσουν να λειτουργούν ως βδέλλες πάνω σε λιποβαρή σαρκία. Προτάσεις για την προστασία και ανάπτυξη των ΜμΕ μπορούν να γίνουν χιλιάδες. Το ζητούμενο για εμάς είναι να δρομολογήσουμε τώρα τη συντονισμένη διεκδίκηση για την εφαρμογή τους.
Αφού δεν υπήρξε καμία διακοπή από τα αριστερά, αλλά ούτε και από τα δεξιά αυτής της αίθουσας, σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ για το θερμό σας χειροκρότημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …