Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επιτέλους πεζοδρόμια στην Μ. Καραολή…

Επιτέλους πεζοδρόμια στην Μ. Καραολή…

0
Karaoli_1-empros

Άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού. Κλειστός ο δρόμος μόνο όταν δουλεύει το εργοτάξιο

Ετοιμάζεται η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και των πέριξ αυτής οδών

Σε εργοτάξιο μετατράπηκε η οδός Μ. Καραολή από το σημείο που διασταυρώνεται με την Τσιμισκή έως την κεντρική πλατεία, καθώς άρχισαν τα έργα ανάπλασης του τελευταίου κομματιού της δεύτερης μεγάλης κεντρικής οδού της πόλης. Να υπενθυμίσουμε ότι η ανάπλαση του πρώτου κομματιού, από την πλατεία Μπαλτατζή έως την Τσιμισκή έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το 2007 – 2008 το οποίο και έχει αναβαθμίσει την Μ. Καραολή προσδίδοντάς της εμπορική υπεραξία. Το κομμάτι αυτό όμως υπολείπονταν για να ολοκληρωθεί το συνολικό έργο της ανάπλασης της οδού και με την έναρξη των εργασιών από τον εργολάβο τώρα αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο, οπότε είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου, να έχει αποπερατωθεί.  
Διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην Μ. Καραολή…
Το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων με όλες τις αντίστοιχες υποδομές και έχει προϋπολογισμό 160.000 ευρώ. Είναι γνωστό ότι σ’ αυτό το κομμάτι της Μ. Καραολή υπάρχουν τουλάχιστον δύο σημεία όπου δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμιο και οι πεζοί αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο με ότι κινδύνους αυτό επισείει για τη σωματική τους ακεραιότητα καθώς είναι μια οδός διπλής κατεύθυνσης και με μεγάλη κυκλοφορία. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Χρήστος Μούρκας θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και στα στενότερα σημεία το πεζοδρόμιο θα είναι λίγο λιγότερο από 1 μέτρο (95 εκ. ) ενώ θα χωρά να περάσει μητέρα με καρότσι κάτι που δεν ήταν μέχρι σήμερα εφικτό.  
Ο δρόμος θα κλείνει μόνο όταν δουλεύει το εργοτάξιο
Όπως επεσήμανε ο κ. Μούρκας για να εξυπηρετούνται οι οδηγοί η κυκλοφορία θα απαγορεύεται μόνο όταν δουλεύει το εργοτάξιο και υπάρχουν μηχανήματα. : «Στις άλλες ώρες θα υπάρχει κυκλοφορία αφού παρθούν τα ανάλογα μέτρα ασφάλειας από τον εργολάβο που έχει την ευθύνη. Ανασκάπτεται τώρα η δυτική πλευρά του πεζοδρομίου και αμέσως μπαζώνονται οι λακκούβες. Έτσι υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματα και μέχρι στιγμής δεν είχαμε παράπονα. Ελπίζουμε να υπάρξει κατανόηση από τους πεζούς και τους οδηγούς και τους καταστηματάρχες και με την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του εργολάβου, των τεχνικών υπηρεσιών και της ΔΕΗ να ελαχιστοποιηθεί η όχληση για όλους. Ήδη η ΔΕΗ μας ειδοποίησε ότι θα τελειώσει τις εργασίες της σε 3 – 4 μέρες και αν βοηθήσει ο καιρός σ’ ένα μήνα το έργο θα έχει τελειώσει», τονίζει ο κ. Μούρκας. Να σημειώσουμε ότι τις ώρες που ο δρόμος είναι κλειστός παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στην 28ης Οκτωβρίου, που ως παράλληλη με τη Μ. Καραολή, έχει επιβαρυνθεί με το μεγαλύτερο όγκο των οχημάτων που έρχονται και από Τσιμισκή και κατευθύνονται προς την Κεντρική Πλατεία και την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, δημιουργώντας ουρές.  
Ετοιμάζεται η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και των πέριξ αυτής οδών
Ένα άλλο έργο αυτό της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας καθώς και των οδών που την περιστοιχίζουν σχεδιάζεται από το δήμο Ξάνθης. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης (ΟΑΣΑΑ) και αναμένεται η ανακήρυξη της δημοπράτησης και του προϋπολογισμού. Η μελέτη έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Ξάνθης και αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας με νέα οικολογικά υλικά και τοποθέτηση φυτών καθώς επίσης και των οδών, Μπρωκούμη – Αν. Δημητρίου καθώς και η διαμόρφωση του χώρου μπροστά από την δημοτική αγορά και το Εργατικό κέντρο. Στην μελέτη επίσης περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση σιντριβανιού στην πλατεία. Όσον αφορά τα άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην πόλη όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μούρκας, το έργο της Σάρδεων προχωρά κανονικά και αναμένεται η έγκριση του Στρατού για να γίνουν εργασίες μέσα στο στρατόπεδο ενώ του έργο το Λιμνίου θα επαναδημοπρατηθεί καθώς την ημέρα της δημοπράτησή του είχαν απεργία οι Μηχανικοί  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…