Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δυσωδία στα κρατητήρια της Ξάνθης

Δυσωδία στα κρατητήρια της Ξάνθης

0
astynomia_ktirio_002

Καταγγελία από τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών για λιμνάζοντα βοθρολύματα

Για πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της βροχής και επιδιορθώθηκε μιλά ο αστυνομικός διευθυντής που διαβεβαιώνει ότι τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας    

Για την κατάσταση στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης διαμαρτυρήθηκαν με έγγραφό τους προς τον αστυνομικό διευθυντή τα μέλη ΔΣ της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κάνοντας λόγο για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και για ανυπόφορη κατάσταση από τη δυσωδία που δημιουργούν τα λιμνάζοντα βοθρολύματα στο δεύτερο υπόγειο.
Όπως καταθέτουν στο σχετικό έγγραφο οι συνδικαλιστές της τοπικής αστυνομίας είχαν αναφερθεί στο θέμα και παλαιότερα με έγγραφό τους προς τη Διεύθυνση Υγείας και αφορμή για να επανέλθουν στάθηκαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις που επέτειναν τη μυρωδιά στο χώρο.
«Η έντονη δυσωδία που επικρατούσε σε όλο το κτήριο είναι επόμενο να είναι πολύ μεγαλύτερη στο χώρο των κρατητηρίων, αφού η μυρωδιά προερχόταν από τα λιμνάζοντα βοθρολύματα του 2ου υπογείου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρέχει σας προσκαλούμε-προκαλούμε να πάμε μαζί κάτω στο χώρο για να δείτε από κοντά, κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν οι συνάδελφοι και ζουν οι κρατούμενοι», προσθέτουν στην επιστολή, ενώ σχολιάζουν ότι ούτως ή άλλως οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες στα κρατητήρια, λόγω ακαταλληλόλητας των εγκαταστάσεων. Παραδειγματικά αναφέρουν: κακός φωτισμός, ακατάλληλα εξωτερικά κιγκλιδώματα, μη καθαριότητα του χώρου και των κλινοσκεπασμάτων κ.ά. Υποβάλλουν δε καταληκτικά το αίτημα της άμεσης παρέμβασης με εργασίες επισκευής και συντήρησης στο χώρο.  
Γ. Γκοδοσίδης: «Πράγματι προέκυψε πρόβλημα λόγω βροχής και αντιμετωπίστηκε»
Ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς της Συνδικαλιστικής Κίνησης αναφέρει ότι πράγματι προέκυψε πρόβλημα λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων και χρειάστηκε η επέμβαση του συνεργείου της ΔΕΥΑΞ για να αντιμετωπιστεί. Όπως σημειώνει το φρεάτιο είχε βουλώσει και γι’ αυτό επενέβη η ΔΕΥΑΞ που επιδιόρθωσε τη βλάβη. «Οι όροι ασφάλειας και υγιεινής τηρούνται απόλυτα σε όλο το κτίριο», δήλωσε ο κ. Γκοδοσίδης.  

Διαμαρτυρία αστυνομικών και για τα προβλήματα της διμοιρίας ΜΑΤ  


Άλλη μία επιστολή απέστειλαν οι αστυνομικοί στον αστυνομικό διευθυντή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διμοιρία στην Ξάνθη, λόγω της μετακίνησης διμοιρίας στο Κέντρο Φύλαξης. Η επιστολή αναφέρει:
«Σχεδόν 1 μήνα μετά την έναρξη των μετακινήσεων της διμοιρίας μας στο Κέντρο Φύλαξης Παρανεστίου , τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όχι μόνο δεν έχουν λυθεί αλλά αντιθέτως τείνουν αυξανόμενα.
– Ο αριθμός της διμοιρίας συνεχίζει να μην είναι ο προβλεπόμενος για την ασφάλεια των
συναδέλφων που την απαρτίζουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
– Η διμοιρία απασχολείται 10 ώρες για κάθε βάρδια χωρίς ακόμα να εφαρμόσετε το Π.Δ.
394/3-12-2001 όπως περιγράφεται στο άρθρο 1, παράγραφος 4.
– Οι συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα και αναγκάζονται να κόβουν
ξύλα και να ανάβουν υπαίθριες φωτιές για να ζεσταθούν.
– Συνεχίζουν να εκτελούν βάρδιες συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι στους τριάντα τρεις
που δικαιούνται το επίδομα διμοιρίας.
– Στην σύνθεση της διμοιρίας συμμετέχουν συνάδελφοι που εκτελούν γραφειακή
υπηρεσία, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τις 16 ώρες που προβλέπει να απασχολούνται
το νέο προεδρικό διάταγμα.
κ. διευθυντά
Γνωρίζουμε ότι δεν είστε υπεύθυνος για την τεράστια έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην Α.Δ Ξάνθης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβιάζονται τα προεδρικά διατάγματα σε βάρος των συναδέλφων μας.
Για αυτό το λόγο ζητούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που σας αναφέρουμε».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…