Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διημερίδα για τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου

Διημερίδα για τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου

0
syntaxiouxoi-empros

Την Τρίτη και την Τετάρτη στο «Ελισσώ». Θα παραστεί το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων

Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ κ. Βαβουγυιός. Κλήθηκαν όλοι οι σύλλογοι της Β. Ελλάδος και των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου

Όλοι οι δρόμοι των συνταξιούχων του δημοσίου θα οδηγούν στην Ξάνθη για το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη 27 – 28 Νοέμβριου, καθώς τις μέρες αυτές θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική διημερίδα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Ξάνθης – θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» – στην οποία θα συμμετέχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων καθώς και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων της Β. Ελλάδος και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.  
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των συνταξιούχνων
Η διημερίδα έχει θέμα «Τα πολλά μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την επιβολή των Μνημονίων σους συνταξιούχους του Δημοσίου» και οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ξάνθη μετά από προσωπική προσπάθεια της προέδρου του συλλόγου της Ξάνθης κας Άννας Μπαλτζοπούλου η οποία όπως δηλώνει στο «Ε» επεδίωξε την διοργάνωση αυτή προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της συμπαράστασης του κέντρου προς την περιφέρεια και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές αλλά και για να προβληθεί η πόλη μας καθώς πρόκειται να έρθουν περίπου 100 προκληθέντες. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του ΠΟΠΣ κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων κ. Παύλος Περράτης. Στην διημερίδα έχει προσκληθεί για να παραστεί και ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ξάνθη από την Δευτέρα για να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.  
Μπαλτσοπούλου: «Έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες και έχουμε επωμιστεί μεγάλο μερίδιο βαρών»
Στην διημερίδα θα μιλήσουν επίσης και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και θ’ αναφερθούν στην δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι καθώς επίσης και στα τεράστια προβλήματα την υγειονομική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ. Αναφερόμενη στα προβλήματά τους η κα Μπαλατσοπούλου ανέφερε ότι έχουν κάνει μεγάλες θυσίες και έχουν επωμιστεί μεγάλο μερίδιο βαρών με τις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί αλλά και μετά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την υγειονομική τους περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ: «Στην διημερίδα θα αναφερθούμε σ’ όλα αυτά. Θ’ αναλύσουμε τα προβλήματά μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολη και από την πλευρά μας έχουμε συνεισφέρει με την μείωση των συντάξεών μας» επισημαίνει η κα Μπαλτζοπούλου.
Την τελευταία μέρα της διημερίδα (Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα υποβληθούν οι προτάσεις των συλλόγων θα εκδοθεί ψήφισμα και θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στον β΄ Αντιπρόεδρο του ΠΟΠΣ κ. Σπύρο Αντωνόπουλο.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την 14η Απριλίου 2024-Πρόεδρος ο Σερραίος Λοΐζος Το νέο Δ…