Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διανομή για λάδι και πατάτες χωρίς μεσάζοντες

Διανομή για λάδι και πατάτες χωρίς μεσάζοντες

0
ladi2-empros

Νέα πρωτοβουλία από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες, την Κυριακή η διανομή    

Διανομή ελαιολάδου απευθείας από παραγωγούς του Πύργου και πατάτας από παραγωγούς της Άνω Βροντούς, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης. Η διανομή, αυτή τη φορά, θα γίνει στην είσοδο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για την καλύτερη διευκόλυνση των πολιτών από τις 9.30 το πρωί και μέχρι τις 2 μ.μ. Παράλληλα, μετά από ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από ξανθιώτη παραγωγό, στο χώρο θα διατίθενται επίσης ντόπια κρεμμύδια και όσπρια.  
Ελαιόλαδο
Μετά τη μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις προηγούμενες πρωτοβουλίες της Κίνησης, τις διαμαρτυρίες συμπολιτών που δεν κατάφεραν να αγοράσουν επαρκείς ποσότητες αλλά και τις εξαιρετικές, ομολογουμένως, εντυπώσεις από το προϊόν, η νέα διανομή θα γίνει από τον ίδιο παραγωγό και την ίδια παρτίδα που είχε διανεμηθεί την Άνοιξη. Σημειώνεται ότι κατά τη προηγούμενη επίσκεψη των παραγωγών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία ελέγχθηκαν στο Χημείο του Κράτους, με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ποιότητα του ελαιολάδου, που είναι κατηγορίας «εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου», δηλαδή της ανώτερης ποιοτικά κατηγορίας, χωρίς οποιεσδήποτε προσμείξεις.
Θα διατίθεται σε μεταλλική συσκευασία των 5 κιλών έναντι 15 ευρώ, όπως και την προηγούμενη φορά, μετά την αποδοχή από τον παραγωγό, του αιτήματός της Κίνησης να διατηρήσει την τιμή, παρά την αύξηση των 0,75 που παρατηρείται στην αγορά ελαιολάδου.  
Πατάτες
Οι πατάτες προέρχονται, επίσης, από τον ίδιο παραγωγό που διέθεσε στην τελευταία διανομή 20 τόνους με άριστες εντυπώσεις. Θα διατίθενται σε συσκευασία των 22 κιλών έναντι 10 ευρώ/σακί, επίσης μετά τη θετική του στάση και τη μείωση του συνήθους ποσοστού κέρδους.  
Ανοιχτή η παραγγελιοδοσία
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική βάση παραγγελιών στη διεύθυνση http://epoxa.bplaced.net/ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Όμως διευκρινίζεται ότι θα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες για όλους όσους δεν έχουν πρόσβαση στον διαδίκτυο ή δεν γνώριζαν για την παράδοση ή επιθυμούν παραπάνω ποσότητες από αυτές που παρήγγειλαν. Επιβάλλεται όμως για όλους τους υπόλοιπους να δώσουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά ώστε να βοηθήσουν τους παραγωγούς να έχουν εικόνα της ζήτησης.
Η πρωτοβουλία της Κίνησης συνεχίζεται με στόχο να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες των οικογενειών της τοπικής μας κοινωνίας που βιώνουν τη δυσχέρεια της οικονομικής κρίσης αλλά και να υπενθυμίσει στους συμπολίτες ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος για την διέξοδο από τις τρομακτικές επιπτώσεις της κρίσης στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τους ντόπιους επαγγελματίες-συμπολίτες μας που χειμάζονται επίσης από τον κρίση και είναι φθηνότεροι από τα μεγάλα μάρκετ, αλλά να δημιουργήσει μια παρέμβαση στην αγορά ενάντια στις ολιγοπωλιακές πρακτικές μεγάλων αλυσίδων, ώστε τα βασικά είδη διατροφής να διατηρούν λογικές τιμές.
Έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες επαφές για την παράδοση χωρίς μεσάζοντες για αλεύρι, ρύζι, φακές και φασόλια, με βάση τα αιτήματα των πολιτών στην ιστοσελίδα της Κίνησης. Περισσότερα στα τηλέφωνα των Εθελοντών της Κίνησης: 6944173010 – 6947261417 – 6944729569 – 6944413976 – 6973824308

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πιθανή νέα παράταση στην πληρωμή της Α’ δόσης Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται …