Σχόλια 29/11/2012

0

Τώρα που εξασφαλίσθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ας ασχοληθεί κάποιος επιτέλους και με τη βιωσιμότητα των Ελλήνων

Σιγά –σιγά


Με αίσθημα αισιοδοξίας θα πρέπει οι Έλληνες επιχειρηματίες να ξεκινήσουν τη νέα τους χρονιά. Το ίδιο ισχύει βέβαια για όλους στην κοινωνία. Ότι θα ξεκινήσει σιγά-σιγά μια αργή –είναι δεδομένο αυτό –προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.
Κι αυτή η ανάκαμψη θα φέρει σταδιακά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Πάντα βέβαια με μια βασική προϋπόθεση: Ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων θα δουλέψει σκληρά, νύχτα-μέρα και θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και πως θα δώσει βαρύτητα και προτεραιότητα στην ανάπτυξη.
«Ε»  

Εξαγωγές ζώων  


Για όσους παρακολουθούν οικονομικά στοιχεία θα έχουν προσέξει ότι η χώρα μας εξάγει ζωντανά ζώα στην Τουρκία.
Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των ζώων αυτών προέρχονται από την βόρειο Ελλάδα και στο εμπόριο αυτό εμπλέκονται και επιχειρηματίες από την Ξάνθη.
Μάλιστα, για ένα διάστημα οι εξαγωγές αυτές είχαν σταματήσει αλλά εσχάτως ξανάρχισαν αφού τακτοποιήθηκαν και ρυθμίστηκαν κάποια θέματα.
Η Τουρκία εισάγει αιγοπρόβατα και βοοειδή γιατί τα δικά της δεν επαρκούν.
-Να που η καλή γειτονία μεταξύ των χωρών βοηθά και το εμπόριο.
«Ε»    

Οι φόλες  


Κι άλλη φορά η στήλη ασχολήθηκε με το φαινόμενο αυτό, κάποιοι να ρίχνουν φόλες για τη δηλητηρίαση σκύλων.
Φαινόμενο βέβαια κατακριτέο και απαράδεκτο. Γιατί εκτός των άλλων δείχνει κοινωνία με χαμηλό επίπεδο Παιδείας και εν γένει κουλτούρας.
Η σχέση του ανθρώπου με ένα ζώο και κυρίως με σκυλιά και γάτες, είναι διαπιστωμένο πως αποδεικνύει ένα άλλο επίπεδο. Γι’αυτό και η θανάτωση αυτών των ζώων –κυρίως των σκύλων –είναι οδυνηρή, διότι θανατώνεται ένας ζωντανός οργανισμός που πονάει, υποφέρει και πεθαίνει με βασανιστικό τρόπο.
Άραγε τι εξυπηρετούν, πώς νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που βάζουν τις φόλες;
«Ε»  

Αριστερά  


Αριστερά δεν είναι τι ψηφίζεις αλλά τι κάνεις στην καθημερινή σου ζωή.
Θανάσης Μουσόπουλος
Προσυπογράφω – VEN. KAR.    

“Σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί”  


«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί», δηλώνει στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» της Ρώμης, ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Πισσαρίδη, ο οποίος διδάσκει στο London School of Economics «η συμφωνία αυτή αποτελεί, οπωσδήποτε, σημείο καμπής για την Ελλάδα».
Ο γνωστός οικονομολόγος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τονίζει ότι πρόκειται για «έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αποφασιστική και συγκεκριμένη δράση», ενώ θεωρεί ότι «όλη η κυβέρνηση της Αθήνας είναι σε θέση να συνεχίσει τη δράση της με σοβαρότητα».    

Ο Αη-Μοσκοβισί  


Στον πιο καλό και πιστό σύμμαχο του Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, εξελίχθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος μαζί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έσωσαν κυριολεκτικά την παρτίδα, είπε «εδώ έχουμε μια χώρα η οποία μέσα σε τρεις μήνες κάλυψε όλα τα κενά και καθόμαστε και μιλάμε για δεκαδικά στοιχεία; Είμαστε πολιτικοί και υπουργοί και ως τέτοιοι πρέπει να συμπεριφερθούμε» κατέληξε ο Γάλλος.
Όσο για τον πρόεδρο του Eurogroup, λίγο ακόμα και θα τους είχε κλειδώσει όλους στην αίθουσα. Όπως το έθεσε, «δεν θα φύγουμε από εδώ μέσα χωρίς συμφωνία».
Λέγεται, μάλιστα, ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Γιάννης Στουρνάρας ρώτησε αστειευόμενος τον Μοσκοβισί αν επιθυμεί να μπει στο ελληνικό εορτολόγιο ή εάν θα προτιμούσε να δώσει το όνομά του σε κάποια ελληνική πλατεία ή δρόμο και ο Γάλλος ξέσπασε σε γέλια.      

 
Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει…»  


Με ένα βίντεο με τίτλο “Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει…” ο Πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα του μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup και εν όψει των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης.
Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο αίσθηση προκαλούν τα πλάνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Παρουσιάζονται επίσης στιγμιότυπα από τις καταστροφικές περιόδους που έζησε η Ελλάδα αλλά και από την Ευρωπαϊκή της πορεία.
Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ετοίμασαν το βίντεο με τίτλο «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει…», όπως προκύπτει από πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν πρόκειται για μία διαφήμιση, αλλά για ένα μήνυμα το οποίο ήθελε να στείλει ο Αντώνης Σαμαράς στο κοινό του facebook.      

Στα κάγκελα οι δήμαρχοι…


Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται οι δήμαρχοι λόγω των μεγάλων περικοπών στους πόρους τους που ουσιαστικά του δένει τα χέρια… Αυτά και άλλα πολλά είπαν στο έκτακτο συνέδριο της ΠΕΔ – ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το πρωί στην Κομοτηνή. Στο συνέδριο παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Σιμιτζής, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κ. Τσολακίδης, ενώ συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν και άλλοι δήμαρχοι των δήμων της ΑΜΘ. Να σημειώσουμε ότι οι δήμαρχοι γκρινιάζουν γιατί από τον προϋπολογισμό οι δήμοι παίρνουν 2 δις 800 εκ. ευρώ και εκτιμούν ότι είναι λίγα για τις αρμοδιότητες που έχει φορτωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Γι αυτό και μερικοί κατέθεσαν προτάσεις για οριστικό κλείσιμο των δήμων. Στο μεταξύ τη Δευτέρα θα συνεχιστεί το ανοιχτό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα όπου οι δήμαρχοι θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους.
Μ.Ξ.

Ψάχνει να βρει έσοδα …


…ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης και αποφάσισε να διεκδικήσει από την Εγνατία οδό που διασχίζει μεγάλο μέρος του δήμου. Μάλιστα όπως μας είπε έχει ξεκινήσει η νομική διαδικασία ενώ επίσης είναι υπό σκέψη και για τη επιβολή τελών στη ΔΕΗ. Όπως φαίνεται ο δήμαρχος Αβδήρων είναι απ’ αυτούς που έχουν καταλάβει ότι πρέπει να σταματήσει η περίοδος της επαιτείας των δήμων από το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση ν’ αρχίσει πλέον να λειτουργεί σαν αυτόνομος οργανισμός με οικονομική αυτοτέλεια.
Είναι μια άποψη που κερδίζει έδαφος στους δήμαρχους εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν.
Μ.Ξ.      

Το φεστιβάλ κωμωδίας ήρθε για να μείνει  


Μπορεί τα βήματα να παραμένουν δειλά, αλλά το φεστιβάλ κωμωδίας δημιουργεί φανατικό κοινό στην Ξάνθη και αυτό αποδεικνύει ότι η περιοχή μας, όχι μόνο «χωράει», αλλά ζητάει μία πρωτότυπη διοργάνωση με χιούμορ, γέλιο, αστεία και κάθε πιθανή έκφανση της κωμωδίας, που γίνεται με μεράκι και δουλειά.
Οι διοργανωτές ίσως θα ανέμεναν λίγο περισσότερο κόσμο, αλλά, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα, χρειάζεται χρόνος για να καθιερωθεί μία πρωτοβουλία, κυρίως λόγω της εμμονής του «συμβατικού» από μεγάλη μερίδα πολιτών.
Τι εννοώ; Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το κωμικό σχήμα «Κάψε το σενάριο» που όταν εμφανίστηκε πέρυσι στο φεστιβάλ, το παρακολούθησαν 80 άτομα και μετά την τηλεοπτική επιτυχία της εκπομπής και μόλις λίγους μήνες αργότερα στην πόλη μας, οι ίδιοι καλλιτέχνες συγκέντρωσαν κοινό 400 ατόμων!
Ε.Δ.    

Φωτιά σε σόμπες και καμινάδες  


Φωτιά μικρής έκτασης σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε καμινάδα στα Πηγάδια. Η Πυροσβεστική αναχώρησε για τον οικισμό με δύο οχήματα για προληπτικούς λόγους, αφού δεν ήξερε το μέγεθος της πυρκαγιάς, αλλά όταν έφτασε εκεί η πυρκαγιά είχε σχεδόν σβηστεί και δεν προκάλεσε ζημιές.
Δυστυχώς, όπως έχουμε πει πολλές φορές η απερισκεψία και η ελλιπής συντήρηση θα φέρουν πολλά ανάλογα περιστατικά το φετινό χειμώνα, λόγω της αύξησης της χρήσης των καυσόξυλων. Και φυσικά η Πυροσβεστική θα συνεχίσει να επαγρυπνά.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…