Σχόλια 24/11/2012

0

Ελληνικέ λαέ θυσιάσου…εθελοντικά!
Θωμάς Βουγιουκλής  

   
Διάλογος  


Ο Βενέτης έγραψε: «παρά τις καταχρήσεις του παρελθόντος (ποτά, ξενύχτια) επιβιώνει ακόμα». Πείτε του ότι ξέχασε τα τσιγάρα!!!
Θωμάς Βουγιουκλής  

   
Αύξηση Τούρκων τουριστών  


Αύξηση κατά 46%(!) παρουσίασε η άφιξη Τούρκων τουριστών στην γειτονική Καβάλα!!
Αύξηση πολύ σημαντική για μια χρονιά αν αναλογισθεί κανείς πως επιτυχία θεωρείται και το 10% αύξηση ετησίως.
Καταγράφουμε την επιτυχία των γειτόνων μας Καβαλιωτών σημειώνοντας ότι διαθέτουν δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα που δεν διαθέτουμε εμείς.
Αρχικά τη Θάσο και δευτερευόντως τις παραλίες τους με Πέραμο, Ηρακλείτσα, Παλιό κλπ.
Δυστυχώς για το νομό μας, ενώ διαθέτουμε άλλα πλεονεκτήματα δεν τα αξιοποιούμε κι έτσι χάνουμε σημαντικά έσοδα.
Ας ελπίσουμε κάποτε να το καταλάβουν οι αρμόδιοι και να συνεχίσουν το έργο του πρώην νομάρχη Γιώργου Παυλίδη στον τομέα της τουριστικής προβολής του νομού μας.
«Ε»    
Χάθηκε ένα χωριό  
Ένα πολύ μεγάλο χωριό αφανίστηκε από το 2009 έως τον Αύγουστο του 2012 λόγω αυτοκτονιών!
Συνολικά 3.124 άτομα έθεσαν τέλος στη ζωή τους για οποιοδήποτε λόγο. Προφανώς, η κυριότερη αιτία η οικονομική κρίση που άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων.
Κι εκεί που οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν σε πολύ μικρό αριθμό, ξαφνικά έγιναν αιτία για να χαθούν 3.124 άτομα.
Ο αριθμός είναι όντως μεγάλος και μοναδικός. Διότι το κλίμα και η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα δεν του έδιναν ευκαιρίες για τέτοιες αποφάσεις. Να όμως που τα πράγματα άλλαξαν και η αιτία επίσης που μαζί με την απελπισία έγιναν το εκρηκτικό μείγμα.
Μάλιστα στο νομό μας είχαμε 18 αυτοκτονίες σε σύνολο 134 στην περιφέρειά μας, όχι πάντα λόγω της οικονομικής κρίσης.
«Ε»          

ΑΕΙ: Ώρα μηδέν  


Η όλη υπόθεση με τους καθηγητές και Πρυτάνεις που εμποδίζουν με κάθε τρόπο την διεξαγωγή των εκλογών στα Ιδρύματά τους, οι βιαιοπραγίες και όλα τ’ άλλα, έχουν ευτελίσει στα μάτια της κοινής γνώμης τα «Πνευματικά Ιδρύματα».
Μάλιστα οι αντιδρούντες χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, πολλά των οποίων είναι ποινικά κολάσιμα.
Γενικώς, τα ελληνικά πανεπιστήμια, τόσο με τις ενέργειες πριν όσο και τώρα, έχουν χάσει το κύρος τους. Έπαψαν προ πολλού ν’ αποτελούν Πνευματικούς χώρους, διαλόγου, πειραματισμών και ανταλλαγής απόψεων.
Οι εξτρεμιστικές μειοψηφίες κάνουν ατιμώρητες, ό,τι θέλουν! Με την ανοχή Πρυτάνεων και Καθηγητών. Μέχρι που οι φοιτητές αυτοί επιβάλλουν και τις απόψεις και τις θέσεις τους στους καθηγητές αυτούς. Γιατί άραγε;
Τα ΑΕΙ σίγουρα θα πρέπει ν’ αλλάξουν. Ριζικά. Μέσα κι έξω, αλλά το κυριότερο ν’ αλλάξει η νοοτροπία καθηγητών και φοιτητών. Για να γίνουν πραγματικά Πανεπιστήμια που θα συνδέονται με την Κοινωνία, την Αγορά, τις Επιχειρήσεις, την σύγχρονη πραγματικότητα, την ίδια τη Ζωή.
«Ε»    

Πρέπει να πέσουν οι τιμές  


Πολλά έχουν γραφεί για το ελληνικό φαινόμενο ενώ μειώνονται οι μισθοί, αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων!
Αιτία σύμφωνα με έρευνα, οι πολυεθνικές εταιρίες, οι φόροι από το κράτος, η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, το μικρό βάθος της εγχώριας αγοράς και βέβαια η έλλειψη ανταγωνισμού λόγω ολιγοπωλιακής διάρθρωσης πολλών παραγόμενων προϊόντων από τις βιομηχανίες.
Έτσι, ενώ το εργασιακό κόστος μειώθηκε σημαντικά, δεν έγινε αναλογικά το ίδιο με τις τιμές των προϊόντων. Και βέβαια τη νύφη πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής…  

 
Απάτη με 200.000 συνταγές καταγγέλλει ο ΕΟΠΥΥ  


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι υπάρχουν 200.000 συνταγές που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν τον Αύγουστο.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τόνισε ότι η ερευνάται η υπόθεση, ενώ έχει ζητηθεί ήδη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου από την πλευρά του τόνισε ότι «οι καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ θα αποδειχθούν “φλούδα”» και επισήμανε ότι το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για τεχνικό λάθος.
Πάντως ξεκαθάρισε ότι αν έχει γίνει απάτη πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.  

«Λεφτά υπάρχουν»  


Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην Ελλάδα που το πιστεύουν αυτό. Και μάλιστα βρίσκονται στα έδρανα της βουλής, σ’ αυτά της αντιπολίτευσης. Μάλιστα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εκβιάζει το λαό όταν ισχυρίζεται ότι «αν δεν πάρουμε τη δόση η χώρα θα χρεοκοπήσει». Αντιτείνουν ότι παρά την πολύμηνη καθυστέρηση της δόσης, εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις, άρα λεφτά υπάρχουν και η κυβέρνηση ψεύδεται. Θεωρούν δηλαδή ότι χρεοκοπία της χώρας θα επέλθει μόνο όταν σταματήσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις!
Το ότι κλείνουν σωρηδόν επιχειρήσεις, ότι 900 άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους και καταστρέφονται οι ζωές τους, ότι χιλιάδες νέοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και υλικά ούτε τα σχολεία θέρμανση, αυτά όλα δεν συνιστούν άραγε χρεοκοπία της χώρας;
Τρανταχτό παράδειγμα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο διέκοψε τα δρομολόγιά του μέσα στο νομό γιατί δεν έχει να πληρώσει για τα καύσιμα των λεωφορείων, λόγω του ότι το δημόσιο του χρωστάει τεράστια ποσά! Ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός της χώρας παραλύει συγκοινωνιακά επειδή του χρωστάει το δημόσιο!
Τα χρέη του δημοσίου στους ιδιώτες έχουν ξεπεράσει τα 9 δις! Κι αν δεν εξοφληθούν σύντομα, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν, αφήνοντας άνεργους χιλιάδες ακόμη ανθρώπους. ΚΑΙ αυτό συνιστά χρεοκοπία, αλλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν…  

   
Σαμαράς: Χτυπηθήκαμε από πυρηνική βόμβα  


Σε δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στους ομολόγους του ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών της Συνόδου Κορυφής.
Παρόλο που το ελληνικό ζήτημα δεν ήταν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να θέσει το θέμα μεταξύ τυρού και αχλαδιού.
«Την Ελλάδα την χτύπησε μία πυρηνική βόμβα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην χτυπηθούν και άλλες χώρες» είπε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πρωθυπουργός στην παρέμβασή του ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως για την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup για δόση και χρέος.
«Ανταποκριθήκαμε πλήρως και τώρα πρέπει να αποδειχθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συνοχή» σημείωσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θέτοντας και πάλι επιτακτικά το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής που απειλείται με οριστική διάλυση στην Ελλάδα.»      

Συνέχεια στην αποχή  


Για 2 ακόμη εβδομάδες παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Ξάνθης, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κύκλο επαναλαμβανόμενων αποχών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που τα μέτρα πλήττουν την επαγγελματική τους κατάσταση.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.
Ε.Δ.    

Αναβολές λόγω κατάληψης  


Αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις των επιτροπών των οικονομικών και της ποιότητας ζωής που είχαν οριστεί για το μεσημέρι της παρασκευής, λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, που έχουν καταλάβει τα κτίρια του δήμου. Αμφότερες οι επιτροπές καταπιάνονται αυτό το μήνα με ενδιαφέροντα θέματα, ενώ λόγω του διαστήματος που μεσολάβησε έχει συγκεντρωθεί αρκετό «υλικό» προς συζήτηση και απόφαση.
Σύμφωνα με όσα μάθαμε, οι συνεδριάσεις θα επαναληφθούν όταν τελειώσουν οι κινητοποιήσεις, γι’ αυτό και δεν ορίστηκε ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ε.Δ.  

 
Απ’ την εφεδρεία στην διαθεσιμότητα;


Είδηση της τελευταίας στιγμής: Λέγεται ότι δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι και όχι Ιδιωτικού Δικαίου που τους έπιασε το μέτρο της εφεδρείας, πήραν «ραβασάκι» από την Εφορία, με το οποίο τους γνωστοποιούνταν πως εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και θα πρέπει να επιστρέψουν το 50-60% των αποδοχών του 2012. Το νέο είναι πολύ φρέσκο και ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί τα συνδικαλιστικά όργανα (άγνοια δήλωσε ο πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ Μπάμπης Ευστρατίου). Επίσης δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε την είδηση από την Εφορία καθώς ήταν σε εξέλιξη η συνέλευση των εφοριακών στον ΕΒΕ και τα κινητά ήταν κλειστά! Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη έχουμε 3 περιπτώσειςυπαλλήλων με εργασιακή εφεδρεία.
Θ επανέλθουμε…
Μ.Ξ.      

   
Αυτό θα πει αλληλεγγύη…


«Καλύτερα να μας απολύσουν όλους», δήλωσε στην εφημερίδα «Θράκη», ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων κ. Γαλανόπουλος ενώ ο δήμαρχος κ. Μ. Στυλιανίδης προέταξε τα στήθη του λέγοντας ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη και ας τιμωρηθεί…Πολύ καλά και ενθαρρυντικά όλα αυτά για τους 14 υπαλλήλους! Για τους υπολοίπους 60.000 δημότες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από τις υπηρεσίες του δήμου ούτε από τα ΚΕΠ έχει να πει τίποτε ο δήμαρχος και ο κ. Γαλανόπουλος; Από πότε ο δήμος δεν ανήκει στους δημότες αλλά στους συνδικαλιστές που κάνουν κατάληψη για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και ο δήμαρχος παίρνει το μέρος τους, και αφήνει το σύνολο των δημοτών του να ταλαιπωρούνται επί τόσες μέρες;
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…