Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κενά σε 20 δασκάλους και 10 καθηγητές

Κενά σε 20 δασκάλους και 10 καθηγητές

0
Sxoleio_Mathites-empros

Αντιμετωπίζονται από τις Διευθύνσεις με υπερωρίες του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού και συγχωνεύσεις τμημάτων

Πρόβλημα θέρμανσης σε 2 – 3 σχολεία. Προσπάθειες για εξεύρεση λύσης

Μπορεί φέτος τα βιβλία να ήρθαν από την πρώτη μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς και να μην είχαμε την επανάληψη της εικόνας με τις …φωτοτυπίες, ωστόσο δεν λείπουν και φέτος τα προβλήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που όμως σε σχέση με πέρσι δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν και ήπια και αντιμετωπίσιμα. Σε δύο τομείς εντοπίζονται τα φετινά προβλήματα στα σχολεία του νομού μας. Απ’ την μια οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές κυρίως κάποιων ειδικών μαθημάτων (μουσικά, εικαστικά κ.λ.π.) και απ’ την άλλη τα προβλήματα στην θέρμανση που αντιμετωπίζουν μερικά σχολεία.  
Λείπουν 20 δάσκαλοι και 10 καθηγητές
Όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος στα σχολεία του νομού υπάρχουν 20 κενά. 5 σε δάσκαλους, νηπιαγωγούς και 15 άλλων ειδικοτήτων. Αυτό οφείλεται στο ότι το υπουργείο δεν διαθέτει άλλες πιστώσεις για τις απαραίτητες προσλήψεις και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όπως ο κ. Μελισσόπουλος προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με υπερωρίες του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού ή με συγχωνεύσεις τμημάτων. Σε πανελλαδικό επίπεδο τα κενά φτάνουν στις 5.000 και από το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί η πρόθεση να καλυφθούν. Στα 38 Γυμνάσια και λύκεια του νομού υπάρχουν 10 κενά σε καθηγητές κυρίως σε ειδικά μαθήματα, όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος Δ.Ε. Ξάνθης κ. Παπαδόπουλος Γιώργος. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο.  
Πρόβλημα στη θέρμανση σε 2 – 3 μειονοτικά σχολεία
Σ’ ότι φορά τη θέρμανση ο κ. Μελισσόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα σε 2 – 3 σχολεία κυρίως μειονοτικά: «Είναι σε γνώση μας ποια σχολεία έχουν πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση», επισήμανε ο κ. Μελισσόπουλος ενώ ο κ. Παπαδόπουλος μας πληροφόρησε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο και ότι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα θ’ αντιμετωπιστεί.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …