Σχόλια 013/11/2012

0

Μετά την ψήφιση των μέτρων θα ψηφιστεί νόμος πως θα εφαρμόζονται τα μέτρα!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Γυναικεία εκπροσώπηση  


Αφού η αντρική ομάδα της SKODA δεν καταφέρνει να κερδίσει και δεν μπορεί να δώσει τη χαρά της νίκης στους φιλάθλους, ανέλαβε να το κάνει αυτό η γυναικεία ομάδα της πόλης «Βασίλισσα της Θράκης».
Κέρδισε με 2-1 την ομάδα του ΠΑΟΚ Κοζάνης στην πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας γυναικών.
-Καλή αρχή και ευχές για καλύτερη συνέχεια.
«Ε»      

Διαφημίζουν τις παραλίες  


Τα βουλγάρικα κτηματομεσιτικά γραφεία, παρότι πέρασε το καλοκαίρι, συνεχίζουν να διαφημίζουν τις παραλίες της περιοχής και πιο συγκεκριμένα της Καβάλας!
Τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζουν «ως οι καλύτερες παραλίες των Βαλκανίων!»
Θα μου πείτε δικαίωμά τους και κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση αφού αυτό αξιολογεί η πλευρά κτηματομεσιτικών γραφείων.
Να πουλήσουν ακίνητα θέλουν οι άνθρωποι σε Θάσο, Κεραμωτή και άλλες παραλιακές περιοχές.
Ήδη, όπως είναι γνωστό, κι ας μην το κρύβουμε, τις παραλίες της Καβάλας προτιμούν περισσότερο οι Βούλγαροι.
Το «γιατί»ας το απαντήσουν οι δικοί μας τοπικοί παράγοντες.
«Ε»    

Ιδιοκτησία μου!  


Η βουλή ανήκει στους εργαζόμενους σ΄αυτήν. Το ίδιο και η ΕΡΤ που δεν δέχονται να τους διοικούν άλλοι.
Ο ΟΠΑΠ είναι φέουδο των εργαζομένων που κανονίζουν και τι μισθούς θα πάρουν, όπως και οι δικαστικοί.
Πάνω κάτω, όλοι όσοι εργάζονται σε ΔΕΚΟ και υπηρεσίες μονοπωλιακές, θεωρούν ότι οι υπηρεσίες αυτές έγιναν για τους εργαζόμενους σ’ αυτές. Ενώ οι ζημιές σε όλους τους άλλους.
Έτσι σκέφτονταν πριν χρόνια στη ΣΕΒΑΘ, τη ΣΕΠΕΚ και τη Ζάχαρη. Το αποτέλεσμα γνωστό. Κλείσανε!
Ας σκεφθούν αυτοί οι εργαζόμενοι με τους υψηλούς μισθούς κι ας αφήσουν την υπεράσπιση των συντεχνιακών συμφερόντων θέλοντας να έχουν μισθούς σχεδόν διπλάσιους από εκείνους άλλων δημοσίων υπαλλήλων…
«Ε»  

ΠΑΣΟΚ+ΝΔ=151!  


Η κυβέρνηση ξεπέρασε και τον κάβο της υπερψήφισης του προϋπολογισμού και κατάφερε να συγκεντρώσει τον ικανοποιητικό αριθμό 167 ψήφων. Ωστόσο, ούτε και αυτή η ψηφοφορία δεν ήταν «αναίμακτη» καθώς η Ν.Δ. αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή της Λευκάδας Θεόδωρο Σολδάτο που δεν υπερψήφισε τα κονδύλια των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης.
Έτσι, μετά την τελευταία αυτή διαγραφή και την ανεξαρτητοποίηση Ανδρουλάκη, τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποτελούνται μαζί από 151 βουλευτές! Συνεπώς η σταθερότητα της κυβέρνησης εξαρτάται απόλυτα από τους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.
Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι η κομματική πειθαρχία στη ΔΗΜ.ΑΡ. είναι μία άγνωστη λέξη και σε κάθε ψηφοφορία διαφοροποιούνται και κάποιοι βουλευτές χωρίς καμία συνέπεια, δημιουργείται πλέον μια ιδιαίτερα ρευστή και εύθραυστη πλειοψηφία.
Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και η διατήρηση των ισορροπιών ανάμεσα στα τρία κόμματα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη υπόθεση. Κι αυτό θα φανεί στον ανασχηματισμό που έρχεται σε λίγες μέρες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις…    

   
Απρέπειες στη βουλή  


Τον κατήφορο έχει πάρει ο κοινοβουλευτικός λόγος, όπως έχουν σίγουρα διαπιστώσει όλοι όσοι παρακολούθησαν τις ημέρες αυτές τις συζητήσεις για το Μεσοπρόθεσμο και τον Προϋπολογισμό. Ήταν το ύφος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απρεπές, αλλά είχαμε και απειλές, ύβρεις και θεατρινισμούς από βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων έτσι ώστε η συζήτηση να εκτρέπεται σε πολλές περιπτώσεις, παρά την κρισιμότητα των στιγμών.
Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης εξαπέλυσε εναντίον των συναδέλφων του που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια απειλές ότι «θα περάσουν από ειδικά δικαστήρια και ίσως θα έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη» ενώ άλλος βουλευτής του κόμματος, ο Γ. Σταθάς, αποκάλεσε τον Σόιμπλε «κουτσό»στην ομιλία του.
Αλλά είχαμε και τους θεατρινισμούς του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη ο οποίος έδωσε από το βήμα της Βουλής μια πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά παράσταση, αναμεταδίδοντας με ένα κασετόφωνο προεκλογική ομιλία του Αντ. Σαμαρά. Και δεύτερο κρούσμα απρέπειας υπήρξε από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. όταν η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα κατά τη διάρκεια της συζήτησης απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ τους… έστειλε στον διάολο.
Γι’ αυτήν την εικόνα ευθύνη έχουν φυσικά τα κόμματα με τις επιλογές τους, κυρίως όταν συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά τους με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα κάποιου υποψηφίου ή ακόμη και όπως όπως σε κάποιους νομούς. Βεβαίως την κύρια ευθύνη φέρουν οι πολίτες που επιλέγουν να στείλουν στο κοινοβούλιο διάφορους απίθανους και ανάξιους εκπροσώπους…

       
Το αυτί της χώρας μας…


… τραβάει το Συμβούλιο της Ευρώπης για το θέμα της παράνομης ΤΕΞ. Με έγγραφό του (ημ. 24 Οκτωβρίου 2012) προς τις ελληνικές Αρχές ζητά να αναγνωρίσει η χώρα μας και να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων, την ΤΕΞ με το προσωνύμιο «τουρκικός». Στο έγγραφο επισημαίνεται η απροθυμία της Ελλάδος να εκτελέσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε εναντίον της το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και «Εμίν και άλλοι».   Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μ.Ξ.

Η πενία …τέχνες κατεργάζεται


Σύμφωνα με έρευνα του XanthiPress.gr διαπιστώθηκε περίπτωση πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Ξάνθη που φέρεται να εισέπραττε λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά δεν απέδιδε τα χρήματα έγκαιρα στη ΔΕΗ.. Η υπόθεση προέκυψε από την αναγκαστική διασταύρωση στοιχείων και την χρέωση λογαριασμών των καταναλωτών με ανεξόφλητους λογαριασμούς, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα είχαν πληρωθεί στο πρακτορείο και οι καταναλωτές έφεραν τα αποκόμματα.
Το γεγονός προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση καθώς δεν είχε παρουσιαστεί όλα αυτά τα χρόνια και ήδη, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Μ.Ξ.    

Βιβλίο για την Κατίνα Βέικου Σεραμέτη  


Σημαντική είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δίκτυο Λόγου και Πράξης για την εκδήλωση τιμής στην ξανθιώτισσα καλλιτέχνη Κατίνα Βέικου Σεραμέτη, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Αυτή την προσπάθεια στηρίζουν και άλλοι φορείς και η συνεργασία είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στις εκδηλώσεις τιμής για την Κατίνα Βέικου Σεραμέτη. Για την περίσταση μάλιστα, ετοιμάζεται βιβλίο από τον ποιητή- συγγραφέα και συντονιστή του Δικτύου Θανάση Μουσόπουλο με τον τίτλο : «Ποίηση: πάθος και όνειρα της Κατίνας Βέικου Σεραμέτη 1912-1989, εκατό χρόνια από τη γέννησής της».
Ε.Δ.    

Facebook κατά της Χρυσής Αυγής  


Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του facebook να διαγράφει με μιας τους λογαριασμούς βουλευτών, στελεχών, μελών τοπικών οργανώσεων και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, καθώς κρίθηκαν ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη. Προφανώς, οι αναφορές σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής έφταναν κατά δεκάδες στην εταιρία, γι’ αυτό και πάρθηκε η εν λόγω απόφαση. Και προφανώς επίσης, υπήρξε ικανοποίηση και ανακούφιση από όλα τα μέλη της κοινωνίας που αποδοκιμάζουν τις ιδέες και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.
Ο προβληματισμός που τίθεται μετά από αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση είναι τι συνθήκες διαμορφώνονται στην κοινωνία και την πολιτική όταν μία εταιρία μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διάδοση του φασισμού, όταν η ίδια η Πολιτεία αδυνατεί.
Ε.Δ.    

Πρέπει να δούμε αλλαγή  


Και εμείς οι ίδιοι, αλλά και άλλες εφημερίδες έχουμε επανειλημμένα τονίσει τη δυσαρέσκειά μας για τον αποκλεισμό των τοπικών ΜΜΕ από την προβολή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στην περιοχή. Το σχόλιο επαναλαμβάνεται με αφορμή τη χθεσινή ημερίδα για την τουριστική αξιοποίηση των υδατικών πόρων που πραγματοποιήθηκε στη Γενισέα και την οποία η εφημερίδα μας πήρε απόφαση να μην καλύψει (παρόλο που έδιναν και… δωρεάν tablet pc στους δημοσιογράφους! ουαου).
Η ΕΕ, όπως είναι γνωστό ή κι αν δεν είναι, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προβολή των δράσεών της και των έργων που χρηματοδοτεί, εξαιτίας του αναγνωρισμένου ελλείμματος που έχει στην επικοινωνιακή της πολιτική και της αδυναμίας να «φτάσει» τον απλό πολίτη. Για το λόγο αυτό προβλέπει και τα κονδύλια προβολής και ενημέρωσης σε κάθε δράση της. Όμως, η πρακτική των ιθυνόντων στην περιοχή μας έχει αποκλείσει τον τρόπο της προβολής μέσω του Τύπου, προτιμώντας πιο «εύκολες» μεθόδους, του τύπου, φυλλάδια, ημερίδες κλπ. Κανείς δε λέει να λείπουν, όμως προκειμένου τα ΜΜΕ να ενταχθούν σε αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία, την προβολή, την ουσιαστική δημοσιογραφική κάλυψη και αξιολόγηση της εκάστοτε δράσης (όχι μόνο με αναπαραγωγή δελτίων τύπου), θεωρούμε ως το ελάχιστο αυτή την επιλογή. Τέλος, δικαιολογίες με την επίκληση αναρμοδιότητας δε γίνονται δεκτές, αφού οι τεχνοκράτες συμμετέχοντες όλων των φορέων έχουν ούτως ή άλλως ήδη αναπτύξει συνεργασίες. Ελπίζουμε να έγινε κατανοητό.
Ε.Δ.    

Ευχάριστη βραδιά με… οικολογική νότα!


Περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο περιβαλλοντικός – οικολογικός σύλλογος Ευμοίρου στην ταβέρνα «Το λημέρι» που βρίσκεται στον παραπάνω οικισμό της Ξάνθης (πίσω από το κλειστό γυμναστήριο).
Τα μέλη του συλλόγου γεύτηκαν τα νόστιμα εδέσματα και διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις δράσεις τους και για διάφορα άλλα θέματα που τους απασχολούν.
Εκτός της ευχάριστης βραδιάς που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι, θετικό ήταν και το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό που θα διατεθεί για έργα καθαριότητας και καλλωπισμού του Άλσους Ευμοίρου, το οποίο τα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου προσέχουν ως «κόρη οφθαλμού».
Δ.Κ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…