Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Του αφήρεσε την αρμοδιότητα ατάκα κι επί τόπου…

Του αφήρεσε την αρμοδιότητα ατάκα κι επί τόπου…

0
Kidaris_1-empros

Ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζουκάλ πήρε ο ίδιος την αρμοδιότητα του αντιδημάρχου κ. Μιτάκ Καμπούρ για το νερό

Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι του Κίδαρη. Του παρέδωσαν επιστολή απαριθμώντας για μια ακόμη φορα τα προβλήματα του οικισμού

Σιγή ιχθύος κρατά ο δήμαρχος Μύκης κ. Μουσταφά Τζουκάλ, για το θέμα του Κίδαρη που ανέδειξε το «Ε», σε σημείο μάλιστα που γεννά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του καθώς επίσης και πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του σε σχέση με τους δημότες του, οι οποίοι επίσης παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις τους δεν έχουν πάρει καμιά απάντηση.  
Τι συμβαίνει με τον δήμαρχο Μύκης;
Απ’ την πλευρά μας επειδή είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό για τους κατοίκους του οικισμού καθημερινά επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του προκειμένου να αποσπάσουμε μια απάντηση για τα σοβαρά προβλήματα με την ύδρευση και την αποχέτευση που ταλανίζουν τους κατοίκους όμως μας αγνοεί παντελώς μη απαντώντας στο τηλέφωνο.
Έτσι με τον μοναδικό αντιδήμαρχο που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε από το δήμο Μύκης παρότι απευθυνθήκαμε και σ’ άλλους είναι ο κ. Μιτάκ Καμπούρ, έως πρότινος υπεύθυνος για το νερό. Και αναφέρουμε «πρότινος» επειδή ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι με εντολή του δημάρχου παύτηκε από την αρμοδιότητά του την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος! Δήλωσε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει το λόγο που ο δήμαρχος κατέληξε σ’ αυτή την απόφαση, παραπέμποντάς μας στον ίδιο για απαντήσεις είτε για το θέμα του νερού στον Κίδαρη είτε για το λόγο που του ανέστειλε την αρμοδιότητά του. Η δεδομένη στάση και συμπεριφορά του δήμαρχου Μύκης τόσο απέναντι στους κατοίκους όσο και απέναντι στον αντιδήμαρχό του ενισχύει την άποψη ότι τους αντιμετωπίζει με αλαζονικό τρόπο όπως άλλωστε οι ίδιοι οι κάτοικοι κατήγγειλαν όταν τον επισκέφτηκαν για να του γνωστοποιήσουν τα προβλήματα του οικισμού, αναφορά που γίνεται στο ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο του Σαββάτου 13/10/2012.  
Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι…του παρέδωσαν επιστολή
Όμως οι κάτοικοι δεν το βάζουν κάτω καθώς ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» με τα προβλήματα στον οικισμό και ο επικεφαλής της όλης προσπάθειας κ. Καρά Αχμέτ Χουσνή έχει καταθέσει ιδιόχειρη επιστολή χθες στο δήμο στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αξιότιμε κύριε δήμαρχε μετά από πολλές συναντήσεις που είχαμε μαζί σας για κάποια προβλήματα που έχουμε στο χωριό μας τον Κίδαρη μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να έχετε δείξει κατανόηση και ενδιαφέρον για την επίλυσή τους. Πιστεύοντας πως το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να αδυνατεί ο δήμος την πραγματοποίησή τους Αν και πιστεύουμε ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν εξετάζουμε το κόστος υλοποίησης διότι πρόκειται για την υγεία των κατοίκων». Ο κ. Καρά Αχμέτ Χουσνή του αναφέρει το πρόβλημα με το πόσιμο νερό. Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 3 μήνες οι κάτοικοι δεν έχουν νερό καθώς από την ανομβρία έχει στερέψει η δεξαμενή απ’ όπου υδρεύεται ο οικισμός και ο δήμαρχος επικαλέστηκε τη στενότητα του δρόμου που κάνει μη προσβάσιμο το βυτιοφόρο. Παρά ταύτα ο κ. Καρά υποστηρίζει ότι πριν ένα μήνα ήρθε βυτιοφόρο για να σβήσει μια μικρή πυρκαγιά στον οικισμό. Στην επιστολή του επίσης του δίνει μια εναλλακτική λύση με την μεταφορά μιας πηγής του οικισμού στην πλατεία του χωριού ώστε να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι που είναι οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας να κουβαλάνε νερό από μεγάλη απόσταση. Απαριθμεί και μια σειρά άλλων προβλημάτων του οικισμού όπως το σπασμένο δίκτυο αποχέτευσης με τα λύματα να μολύνουν τον οικισμό καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις πλημμύρες μετά από κάθε βροχή, σημειώνοντας ότι επιτακτική ανάγκη να γίνει ένα μικρό αντιπλημμυρικό έργο. Τέλος του υπενθυμίζει ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί στους κατοίκους τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα σημεία και περίφραξη του νεκροταφείου και καταλήγει ότι περιμένει γραπτή απάντηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…