Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Στην τσέπη των αγροτών το τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης

Στην τσέπη των αγροτών το τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης

0
agrotes-empros

5.000 οι δικαιούχοι αγρότες του νομού μας. Άρχισαν τα SMS από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η επόμενη δόση (50%) αναμένεται τον Δεκέμβριο. Στην …γωνία όμως τους περίνουν νέοι φόροι…

«Χαράς ευαγγέλια» για τους 5.000 αγρότες του νομού μας καθώς από χθες 24 Οκτωβρίου πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι το υπόλοιπο 50% το περιμένουν τον Δεκέμβριο και το ευχάριστο είναι μέσα στην λαίλαπα των περικοπών ότι η ενιαία ενίσχυση δεν έχει υποστεί περικοπές καθώς είναι κοινοτικά χρήματα που έχουν θεσπιστεί από την ΚΑΠ. Να σημειώσουμε ότι η ενιαία ενίσχυση είναι στρεμματική και δίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο σε 670.000 αγρότες στους οποίους συμπεριλαμβάνοντα οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και αυτοί που καλλιεργούν με βάση την ιστορική αναφορά των δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρώσει.  
Άρχισαν τα SMS από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ήδη από χθες τα μηνύματα (SMS) του ΟΠΕΚΕΠΕ άρχισαν να χτυπούν σ’ όλους όσους έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης ενώ όλα τα στοιχεία θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ Όμως όσοι παραγωγοί, ωστόσο, λάβουν μήνυμα με αστερίσκο, όπως εξήγησε ο υπουργός, σημαίνει ότι έχουν κάνει χρήση παράνομων φυτοπροστατευτικών, δεν θα λάβουν σε αυτή τη φάση την προκαταβολή. Να συμπληρώσουμε ότι οι αγρότες μπορούν να πληρώνονται από την Τράπεζα που έχουν δηλώσει.  
Έρχονται …φόροι στα κεφάλια τους
Και μπορεί αυτά να είναι καλά νέα για τους αγρότες αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία αφού όταν υπάρχει χρήμα κινείται και η αγορά αλλά τα προβλήματα των αγροτών δεν τελειώνουν εδώ…γιατί τους αγγίζουν επώδυνα το πακέτο μέτρων της τρόικα. Και συγκεκριμένα οι αγρότες που ανήκουν στο ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ έχουν υποστεί μείωση της επιστροφής από 11% που ήταν σε 6% όπως επίσης και αλλάζει το σύστημα φορολόγησή τους και θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων, ενώ φορολογούνταν με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια . Αυτό σημαίνει – όπως εξηγεί ο κ. Δαλάτσης ότι θα φορολογούνται από το 1 ευρώ: «Είναι ταφόπλακα αυτό για τους αγρότες. Λένε ότι πρέπει ν’ αυξήσουν την πρωτογενή παραγωγή να δώσουν κίνητρα στην ανάπτυξη της γεωργίας και απ’ την άλλη καταργούν το αφορολόγητο στους αγρότες, φορολογούν την αγροτική γη την ίδια στιγμή που αυξάνουν το πετρέλαιο και τα λιπάσματα. Ας έρθουν να πάρουν τα χωράφια μας να τα καλλιεργήσουν αυτοί…. να δούμε πως μπορεί έτσι ν’ αυξηθεί η παραγωγή», επισημαίνει ο κ. Δαλάτσης.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…