Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

0
kostenogloy

Με δύο απουσίες η Ξάνθη – εκτός οι Γκλέισον, Μαρίν

Την Κυριακή στις 18:15 η αναμέτρηση – αναλυτικά το πρόγραμμα      

   
Την ευκαιρία για επιπλέον… σκάουτινγκ του επόμενου αντιπάλου της θα έχει σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ η Skoda Ξάνθη, καθώς ο Παναθηναϊκός τον οποίο η ξανθιώτικη ομάδα υποδέχεται την Κυριακή στα Πηγάδια, έχει άλλη μία υποχρέωση σήμερα στο ματς με την Τότεναμ για το θεσμό του Europa League.
Ο νέος προπονητής της Skoda Ξάνθη, Νίκος Κωστένογλου, θα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο μπροστά του καθώς με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις σε «Καραϊσκάκη» με Ολυμπιακό και στη Βέροια.  
«Κλειστά χαρτιά» από Κωστένογλου  
Με το που ανέλαβε ο Κωστένογλου έδειξε ότι θέλει να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και να επαναφέρει την ψυχολογία των παικτών σε θετικό επίπεδο. Ο 41χρονος τεχνικός παρά το ότι την Τρίτη η ομάδα δεν είχε προπόνηση συναντήθηκε με τους παίκτες ξεχωριστά, ώστε να συζητήσει μαζί τους και να τους αναλύσει τι ζητάει από τον καθένα στους αγώνες. Εκτός από τους ποδοσφαιριστές, ο Κωστένογλου συναντήθηκε και με τα μέλη του τεχνικού επιτελείου (Γκότσης – γυμναστής, Αλ. Μαλαδένης – πρ. τερματοφυλάκων κ.α.).
Για χθες, αν και αρχικά είχε οριστεί μόνο απογευματινή προπόνηση, το πρόγραμμα άλλαξε και αυτή έγινε «διπλή» (πρωί – απόγευμα), ώστε οι ποδοσφαιριστές να ανεβάσουν αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει της αναμέτρησης με τους «πράσινους».
Τόσο σήμερα όσο και αύριο θα διεξαχθούν απογευματινές προπονήσεις ενώ το Σάββατο θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για το κυριακάτικο ματς.
Αν και ακόμη ο Κωστένογλου δεν άνοιξε τα ¨χαρτιά¨ του για το σχήμα και την 11άδα που θα χρησιμοποιήσει, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στα ¨μετόπισθεν¨ με τους Βιβιανί (τέρμα), Βάλλα, Κομεσίδη, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη (άμυνα) να είναι λίγο – πολύ σίγουροι για την αρχική 11άδα. Βασικοί πιθανότατα θα ξεκινήσουν και οι Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι, με τους Ονουάτσι, Πλατέλλα, Ράνο, να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.
Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός του τραυματία Γκλέισον, εκτός για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι και ο τιμωρημένος (κόκκινη κάρτα) Νικολά Μαρίν.  
Περιμένει κι άλλες ευκαιρίες ο Ράνος  
Το «ντεμπούτο» του Αντώνη Ράνου στη Super League δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν, καθώς ο 19χρονος επιθετικός, στο 42ο λεπτό στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, αντικαταστάθηκε από τον Πλατέλλα, αφού σε εκείνο το σημείο η ξανθιώτικη ομάδα είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαρίν κι έτσι ο Ράνος «θυσιάστηκε» για να αλλάξει το πλάνο της Ξάνθης.
Στα 42 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ράνος πάντως, παρουσιάστηκε αρκετά δραστήριος και με πάθος και θέληση, γεγονός που του δίνει θετικό πρόσημο στην 1η του εμφάνιση παρά το λίγο χρόνο που αγωνίστηκε.
Πλέον, απομένει να δούμε εάν σε ένα πιθανό 4-4-2 ο Κωστένογλου επιλέξει τον Ράνο διπλά στον Μαρκόφσκι, με τον 19χρονο πολλά υποσχόμενο ταλαντούχο επιθετικό, να έχει όλα τα «εφόδια» για να παρουσιάσει μέρος της αξίας του.  
Στην Τούμπα τα βραβεία της 5ης αγωνιστικής  
Οι Λιάμ Λόρενς και Στέφανος Αθανασιάδης ήταν οι μεγάλοι νικητές των βραβείων της 5ης αγωνιστικής της Super League.
Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός αναδείχτηκε MVP με ποσοστό 89,91%, αφήνοντας πολύ πίσω τους Λόρενς Ντόε του Πλατανιά και Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού. Όσο για τον 24χρονο φορ του ΠΑΟΚ, το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Άρη ήταν μοναδικής ομορφιάς και απέσπασε το 94,68% των ψήφων. Ακολούθησαν τα τέρματα των Ανέστη Αγρίτη της Κέρκυρας και του Γκλέισον της Ξάνθης ο οποίος με ένα φάουλ «βολίδα» είχε ανοίξει το σκορ στο ματς με τον Πλατανιά, ο οποίος όμως στη συνέχεια γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη (3-2).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:
Λίαμ Λόρενς (ΠΑΟΚ) 89,91%
Λόρενς Ντόε (Πλατανιάς) 6,07%
Νταβίντ Φουστέρ (Ολυμπιακός) 4,02%
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) 94,68%
Ανέστης Αγρίτης (Κέρκυρα) 4,26%
Σάντος Γκλέισον (Skoda Ξάνθη) 1,06%

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…