Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σε νέο πόστο ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην ΕΠΟ

Σε νέο πόστο ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην ΕΠΟ

0
girtzikis_kontino-empros

«Αναβάθμιση» σε θέση εμπιστοσύνης για τον Ξανθιώτη ποδοσφαιρικό παράγοντα

Συνέντευξη του απερχόμενου ταμία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο «Ε»    

   
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει συνδέσει το όνομα του με τα δρώμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και μία εικοσαετία περίπου, παλαιότερα από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και της ενασχόλησης του με το ξανθιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια λόγω της ανελλιπούς παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Για πέντε συνεχόμενες θητείες ο Γιώργος Γκιρτζίκης προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ε.Π.Ο., αρχικά ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και αναπληρωτής ταμίας και στη συνέχεια ως ταμίας της Ομοσπονδίας για τρεις περιόδους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στο φίλαθλο κοινό, η απουσία του Ξανθιώτη ποδοσφαιρικού παράγοντα από το νέο Δ.Σ. οι αρχαιρεσίες του οποίου έγιναν την περασμένη Τετάρτη.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής, επέλεξε να αφήσει εκτός Δ.Σ. τον κ. Γκιρτζίκη και τα υπόλοιπα μέλη που στελέχωναν το απερχόμενο Δ.Σ. και να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις.
Η αλλαγή αυτή όμως μεταφράζεται διαφορετικά, όταν οι πληροφορίες «εκ των έσω» αναφέρουν όχι την απομάκρυνση, αλλά τη μετακίνηση του κ. Γκιρτζίκη σε μία νέα, αναβαθμισμένη θέση. Οι πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι ο κ. Γκιρτζίκης θα αναλάβει σύντομα υπεύθυνος σε ένα καίριο πόστο που έχει να κάνει με θέματα marketing και όχι μόνο της Ομοσπονδίας.  
«Σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση η απομάκρυνση μου από το Δ.Σ.»  
Ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει τη θέση που θα κατέχει στο νέο «προφίλ» της Ομοσπονδίας και σε δηλώσεις του στο «Ε» τόνισε:
Γ.Γ.: «Μπορεί σε πολλούς να προκάλεσε εντύπωση η απομάκρυνση μου από τη θέση του ταμία, όμως σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Σαρρή, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. θα παραμείνουμε σε ενεργά πόστα με στόχο να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας στην αναβάθμιση της Ομοσπονδίας. Κι αυτό γιατί ο κ. Σαρρής δεν θα έχει ως βάση τα γραφεία της ΕΠΟ, όπως έκανε π.χ. ο κ. Πιλάβιος, καθώς ο κ. Σαρρής λόγω του επαγγέλματος του (είναι ιατρός) θα πρέπει να βρίσκεται στη βάση του, τη Χίο. Έτσι θα έχει έμπιστα άτομα σε καίρια πόστα και θα υπάρχει άμεση συνεργασία για να επιλύονται διάφορα ζητήματα».  
Ο κ. Γκιρτζίκης δεν έκρυψε ωστόσο τη στεναχώρια του για την αποχώρηση του από τη θέση του ταμία την οποία κατείχε εδώ και σχεδόν τρεις τετραετίες:
Γ.Γ.: «Όταν φεύγεις από κάπου μετά από τόσο καιρό σίγουρα νιώθεις ένα κενό. Προσωπικά, επειδή είχα την εμπιστοσύνη όλων των προέδρων της Ομοσπονδίας αυτά τα χρόνια και μία άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς. Στους οικονομικούς απολογισμούς ακόμη και οι αντιπολιτευτικοί παράγοντες ψήφιζαν υπέρ δείχνοντας μου την εμπιστοσύνη τους. Αυτό είναι που με ικανοποιεί, το ότι αποχωρώ από το πόστο έχοντας θετικές αναμνήσεις».  
Για την εκλογή του Γιώργου Σαρρή στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ και το αν θα έχει επίδραση στην ΕΠΣ Ξάνθης (η ξανθιώτικη Ένωση στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα Σαρρή) ο Γιώργος Γκιρτζίκης είπε:
Γ.Γ.: «Η εκλογή Σαρρή ήταν αναμενόμενη για εμάς που τον πλαισιώσαμε (ο Γκιρτζίκης ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Σαρρή). Ήμασταν κάποιοι άνθρωποι που είπαμε ότι μεταξύ των δύο υποψηφίων θα προτιμήσουμε τον Σαρρή καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν ανενεργός από τα δρώμενα της ΕΠΟ για περίπου τρία χρόνια. Αργότερα ο κ. Γκαγκάτσης αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία όμως εμείς είχαμε κάνει τις επιλογές μας καθώς βλέπαμε στο πρόσωπο του κ. Σαρρή έναν παράγοντα με όραμα και φιλοδοξίες. Όσο για το αν θα ευνοηθεί η ΕΠΣ Ξάνθης πιστεύω πως ναι, καθώς ήταν από τις πρώτες Ενώσεις που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα και ο ίδιος ο κ. Σαρρής είχε επισκεφθεί την πόλη μας για συναντήσεις με φορείς από τη Β. Ελλάδα».  
«Μειώθηκε το έλλειμμα όμως παρέμεινε το αρνητικό πρόσημο στα ταμία της ΕΠΟ»  
Ένα ερώτημα για το οποίο αναρωτιούνται πολλοί φίλαθλοι, είναι το αν τα οικονομικά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Ο απερχόμενος ταμίας της ΕΠΟ σχετικά με το ζήτημα απάντησε στο «Ε»:
Γ.Γ.: «Το πρόσημο είναι αρνητικό, όμως δεν δημιουργήθηκε τώρα. Λόγω κακής λειτουργίας σε προηγούμενες διοικήσεις υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμμα στα ταμία της Ομοσπονδίας. Όμως αυτό βελτιώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τις θητείες των πρόσφατων προέδρων και ειδικότερα του κ. Πιλάβιου που έφεραν κερδοφόρες χρήσεις 4-5 εκατομμυρίων Ευρώ ανά έτος. Έτσι το αρνητικό πρόσημο παρέμεινε, όμως τα οικονομικά είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι κι εγώ έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στο να πετύχουμε αυτό, τη μείωση του ελλείμματος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας».  
Με τηλεδιασκέψεις τα συμβούλια  
Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας είναι μέσα στις πρώτες κινήσεις του Γιώργου Σαρρή, έτσι ώστε να μειωθούν διάφορα λειτουργικά έξοδα. Ο κ. Γκιρτζίκης ανέφερε ότι:
Γ.Γ.: «Στα πλάνα του νέου προέδρου είναι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας σε διάφορους τομείς, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τηλεδιασκέψεις που θα καθιερωθούν έτσι ώστε πολλά συμβούλια να αποφεύγονται και παράλληλα να μειώνεται το κόστος (για μετακινήσεις, διαμονή μελών κ.α.). Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και οι διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας (π.χ. skype) μας δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο στη συνέχεια» είπε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο Ξανθιώτης ποδοσφαιρικός παράγοντας.  

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…