Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ποδηλάτες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ποδηλάτες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

0
parko_kykloforiakis_agogis-empros

Ο δήμος Αβδήρων παραχωρεί το Πάρκο στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης

Ο σύλλογος δέχτηκε την πρόταση και σχεδιάζει μια σειρά από ποδηλατικές δράσεις. Θα τεθεί σε λειτουργία την Άνοιξη

Κάτι καλό «ψήνεται» …για την αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αβδήρων! Η δημοτική αρχή αποφάσισε να το παραχωρήσει στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Πήγασος», προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για βάση του και να αναπτύξει δράσεις που σχετίζονται με την κυκλοφορικά αγωγή και το ποδήλατο. Μ’ αυτόν τον τρόπο φιλοδοξεί να εξυπηρετηθεί ένα διττός στόχος: Αφ’ ενός να μπει φρένο στην ερήμωση και την καταστροφή μιας υποδομής που κόστισε πάνω από 50 εκ. δραχμές και αφ’ ετέρου να αξιοποιηθεί και να είναι επισκέψιμο το πάρκο από μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή αγωγή στο αυτοκίνητο και στο ποδήλατο αλλά και να καταστεί πόλος έλξης ποδηλατιστών από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας.  
Πρόταση Τσολακίδη για παραχώρηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης
Υπενθυμίζουμε ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που κατασκευάστηκε στο Ζυγό, χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα του Υπουργείο Μεταφορών επί υπουργίας του Χρήστου Βερελή όταν και δήμαρχος Βιστονίδας ήταν ο κ. Βασίλης Τσολακίδης. Ο Δήμος Βιστονίδας το λειτούργησε για ένα χρόνο περίπου με σχολεία που επισκέπτονταν τις εγκαταστάσεις του όμως κατόπιν παραχωρήθηκε σε ιδιώτη αφού ο Δήμος αντιμετώπιζε προβλήματα ως προς τη λειτουργία του. Ωστόσο λόγω σοβαρών προβλημάτων εγκαταλείφθηκε και από το μισθωτή και έκτοτε είχε εγκαταλειφτεί ενώ επί ένα διάστημα είχε καταντήσει κυριολεκτικά σκουπιδότοπος. Η δημοτική αρχή Αβδήρων πρόσφατα έχει αναθέσει σε ιδιώτη τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων προκειμένου να το παραδώσει στον Ποδηλατικό Σύλλογο και όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσολακίδης προτίθεται να βοηθήσει τον σύλλογο ν’ αναπτύξει δράσεις και να καταστήσει το Πάρκο ένα χώρο που θα προσελκύει επισκέπτες: «Ο Ποδηλατικός σύλλογος είναι πολύ δραστήριος και έχει πολλές ιδέες. Σκεφτήκαμε να τους παραχωρήσουμε το Πάρκο ώστε να το αξιοποιήσουν. Είναι μια καλή ευκαιρία οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με το ποδήλατο και να διδάσκονται κυκλοφοριακή αγωγή και το πάρκο να είναι ζωντανό και επισκέψιμο. Απ’ την πλευρά μας είμαστε διατιθεμένοι να τους βοηθήσουμε σ’ ότι μας ζητήσουν. Περιμένουμε την απάντηση τους στην πρόταση του πους έχουμε κάνει», επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης  
Οι ποδηλάτες δέχτηκαν και πρόταση και σχεδιάζουν μια σειρά από δράσεις
Το «Ε» επικοινώνησε με τον γραμματέα του συλλόγου κ. Μιχάλη Σπανίδη, ο οποίος και μας επιβεβαίωσε ότι δέχτηκαν πρόταση από τον κ. Τσολακίδη ν’ αναλάβουν το πάρκο, την έχουν εξετάσει με σοβαρότητα και την έχουν κάνει αποδεκτή. Έχουν μάλιστα σχεδιάσει και ένα πλάνο των δράσεων που μπορούν να’ αναπτύξουν στο πάρκο και μερικές απ’ αυτές είναι πολύ φιλόδοξες και πρωτοπόρες. Συγκεκριμένα σχεδιάζουν να κατασκευάσουν πίστες για τους ποδηλατικούς αγώνες επίδειξης με ποδήλατα BMX σπορ που έχει ένα μεγάλο κοινό στην νεολαία. Επίσης σκοπεύουν να διοργανώσουν μακροπρόθεσμα το γύρο της λίμνης Βιστονίδας με ποδήλατο ενώ παράλληλα το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου ετοιμάζει και άλλες ποδηλατικές δράσεις με επιδείξεις. Στο κομμάτι της κυκλοφοριακής αγωγής σκοπεύουν να παρέχουν εκπαίδευση στα παιδιά και γενικά φιλοδοξούν να καταστήσουν το πάρκο ένα πόλο έλξης επισκεπτών που θα δώσει τουριστική υπεραξία στην περιοχή: «Ολοένα και περισσότερος κόσμος στρέφεται στο ποδήλατο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχώς γίνονται εγγραφές στο σύλλογό μας. Η πρόταση του κ. Τσολακίδη μας βρίσκει σε μια στιγμή που θέλουμε να αναπτύξουμε τις δράσεις μας μετά ιδιαίτερα από μακρό χρονικό διάστημα που ήμασταν ανενεργοί και οι υποδομές του Πάρκου μας το επιτρέπουν. Με χαρά δεχτήκαμε τη πρότασή του και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία του. Τολμώ να πω είναι ότι από τους ελάχιστους θερμικούς ο οποίος δεν διστάζει να υλοποιήσει καινοτόμες ιδέες», τονίζει ο κ. Σπανίδης. Σύμφωνα με το σχεδιασμό μέχρι την Άνοιξη το Πάρκο θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από το Ποδηλατικό σύλλογο καθώς χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις τους. Επίσης προτίθεται να λειτουργήσουν και το αναψυκτήριο όπου όμως – όπως λέει ο κ. Σπανίδης θα πωλούνται μόνο φυσικά προϊόντα όπως φυσικοί χυμοί, παστέλια, παραδοσιακά γλυκά και όχι αλκοολούχα «εκπαιδεύοντας» τους επισκέπτες στον πρώτο κανόνα της κυκλοφοριακής αγωγής που είναι: «Απαγορεύεται οδήγηση με αλκοόλ»!  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…