Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ορίστηκαν εκκαθαριστές για την ΕΑΠΑΞ

Ορίστηκαν εκκαθαριστές για την ΕΑΠΑΞ

0
eapax-empros

Στη χθεσινή Γ.Σ. παραβρέθηκαν Μπένης από το δήμο και Ηλιάδης από τη ΔΕΥΑΞ    

Διαδικαστική ήταν η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΑΠΑΞ, προκειμένου να οριστούν οι εκκαθαριστές της εταιρίας, αφού στην προηγούμενη σύγκλισή του το όργανο αποφάσισε τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας.
Στη Γενική Συνέλευση προσήλθαν ο Δημήτρης Μπένης, ως εκπρόσωπος του δήμου και ο Θωμάς Ηλιάδης ως εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΞ. Διατηρώντας οι δυο τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Ως εκκαθαριστές ορίστηκαν ο φοροτεχνικός Νικόλαος Κερπιζίδης και η δικηγόρος Θεολογία Δημητριάδου. Ειδικά για την περίπτωση δικηγόρου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΠΑΞ Αλέκος Κυριακίδης, πρότεινε να απευθυνθούν οι μέτοχοι στο Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου αυτός να ορίσει τον εκκαθαριστή, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να αποφευχθεί η όποια κατηγορία για σκοπιμότητα ή συγκάλυψη. Την πρόταση αποδέχθηκαν οι μέτοχοι, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική και για την περίπτωση της επιλογής των ορκωτών λογιστών.
Το αίτημα είχε καταθέσει ο Θανάσης Ξυνίδης στο δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισε για την τύχη της ΕΑΠΑΞ και είχε υποστηρίξει ότι αυτή θα ήταν η ελάχιστη διασφάλιση, μιας και εμπλέκονται στη διοίκηση πρώην και νυν αιρετοί. Τότε, ο δήμαρχος δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Θανάση Ξυνίδη, αλλά δεσμεύτηκε τα πρόσωπα να εγκριθούν και από την αντιπολίτευση.
Σε νέα γενική συνέλευση που θα συγκληθεί προσεχώς οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν και για άλλα διαδικαστικά θέματα.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…