Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τις ευλογίες του παπά η Χρυσή Αυγή στο Αυξέντιο

Με τις ευλογίες του παπά η Χρυσή Αυγή στο Αυξέντιο

0
naos_3-empros

Τους κάλεσε για να βοηθήσουν στο βάψιμο του ναού του Αγίου Δημητρίου και συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας

Δεν συμμετείχε στην περιφορά ο δήμαρχος Αβδήρων. Παρέμβαση της Μητρόπολης. Επιπλήττει τον ιερέα

Τις υπηρεσίες της …στην εκκλησία προσέφερε εθελοντικά μια ομάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα ανέλαβε το βάψιμο και τον καθαρισμό της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο του Δήμου Αβδήρων. Πληροφορίες λένε ότι προσκλήθηκε από τον ιερέα του χωριού για τον οποίο λέγεται ότι είναι φίλα διακείμενος στο κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Στη συνέχεια ως ανταμοιβή για τον κόπο του ζήτησαν να συμμετάσχουν στην περιφορά της εικόνας του πολιούχου του Αυξεντίου κατά τον εορτασμό του, φορώντας στολές με τα διακριτικά του κόμματος.  
Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος Αβδήρων
Να σημειώσουμε ότι το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση του ιερέα και την πρωτοβουλία του ν’ αναθέσει το βάψιμο του ναού στους χρυσαυγίτες και για το λόγο αυτό δεν συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας. Όπως υποστηρίζει ο δήμος διέθεσε 3 εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας για το βάψιμο του ναού ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής προκλήθηκαν από τον ίδιο τον ιερέα. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο ιερέας χρησιμοποίησε ως άλλοθι για να καλέσει τους χρυσαυγίτες – σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη – το γεγονός ότι ζήτησε από τον αντιδήμαρχο κ. Οζέλ το ειδικό καλαθοφόρο που χρησιμοποιείται για το βάψιμο στα υψηλά σημεία του ναού και αυτός αδιαφόρησε όπως υποστηρίζει ο ιερέας. Ο κ. Τσολακίδης τονίζει ότι ο κ. Οζέλ τον ενημέρωσε για το θέμα και ο ίδιος του είπε να κρατήσει το καλαθοφόρο εφόσον το χρειάζεται για την αντικατάσταση των λαμπτήρων εν’ όψει Μπαϊραμιού και να ζητήσει την συνδρομή του δήμου Ξάνθης. Πράγμα που έκανε.

Η Μητρόπολη επιπλήττει τον ιερέα του Αυξεντίου
Παρέμβαση στο θέμα έκανε η Μητρόπολη Ξάνθης .Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επετίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους.
Αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …