Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι έµποροι

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι έµποροι

0
apergia_emporoi-empros

Έκτακτη Συνέλευση του Εµπορικού Συλλόγου Ξάνθης τη Δευτέρα

Ρώτα φαίνεται ότι αλλάζει ο εµπορικός κόσµος που αποφάσισε να απαντήσει πιο δυναµικά στα µέτρα της κυβέρνησης και το επικείµενο νέο κύµα λιτότητας.
Το ΔΣ της ΕΣΕΕ πήρε απόφαση για πανεµπορικό συλλαλητήριο την ηµέρα της γενικής απεργίας και κάλεσε όλα τα µέλη του σε καθολικό κλείσιµο όλων των καταστηµάτων της χώρας για όλο το 24ωρο, καθώς και στην συγκέντρωση διαµαρτυρίας στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι θα παρέχει κάθε υποστήριξη για την οργάνωση.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο εµπορικός σύλλογος Ξάνθης, που µέχρι τώρα είχε επιφυλαχθεί για κινητοποιήσεις και είχε συµµετάσχει µόνο συµβολικά, αποφάσισε την δραστηριοποίησή του στην διαδικασία λήψης απόφασης µε σκοπό την συµµετοχή όλων των εµπόρων επαγγελµατιών της Ξάνθης σε κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα «επιχειρηµατοκτόνα» µέτρα της κυβέρνησης, όπως τα χαρακτηρίζει.
Για το λόγο αυτό καλεί τα µέλη του σε επείγουσα γενική συνέλευση τη Δευτέρα και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ, µε θέµα της Ηµερησίας Διάταξης τις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα εξουθενωτικά µέτρα και τη συµµετοχή στην Πανελλαδική Απεργία της Πέµπτης 18/10/2012.
«Ελάτε όλοι µαζί να αποφασίσουµε µε ποιο τρόπο θα αντισταθούµε στις µεθοδεύσεις της εξαφάνισής µας», αναφέρει η πρόσκληση του ΔΣ.
Οι απόψεις που έχουν εκφραστεί από εκπροσώπους του εµπορικού κόσµου και κυρίως όσους εξέφρασαν επιφυλακτικότητα για συµµετοχή στις κινητοποιήσεις, αφορούσαν στην αποστασιοποίηση από ορισµένους κλάδους επαγγελµατιών συνολικά, καθώς και τη λειτουργία των πολυκαταστηµάτων. Το ζήτηµα άλλωστε απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του Επιµελητηρίου, όπου ο πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης έριξε τα «πυρά» του εναντίον των εµπόρων και επαγγελµατοβιοτεχνών για τη µη συµµετοχή τους στη διαµαρτυρία για τη σχολή αστυνοµίας και την προηγούµενη πανεργατική απεργία.
Η αλλαγή στη στάση των εµπόρων δείχνει ότι προτίθενται να ενστερνιστούν πιο δραστικές ενέργειες, αν και το στοίχηµα και πάλι είναι η συµµετοχή.
Ενδεχόµενη είναι η απόφαση συµµετοχής στην κινητοποίηση και από την πλευρά της ΟΕΒΕ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…