Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Αδιόρθωτη» η Skoda Ξάνθη

«Αδιόρθωτη» η Skoda Ξάνθη

0
gleison_faoul-empros

Κακή εμφάνιση και ήττα (3-2) από τον Πλατανιά

Νέος προπονητής ο Νίκος Κωστένογλου – αναλαμβάνει από σήμερα    

     
Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων λόγω της εξέλιξής του, η Skoda Ξάνθη γνώρισε την ήττα από τον Πλατανιά με σκορ 3-2 στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής.
Η ξανθιώτικη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 10’ με εκτέλεση φάουλ «βολίδα» του Γκλέισον, όμως από εκεί κι έπειτα οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους. Ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοσή του, είχε μερικές καλές στιγμές αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Ζοντί Βιβιανί. Έτσι το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη του α’ μέρους, όμως η αγχωμένη SKODA Skoda Ξάνθη στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να αγωνιστεί από το 39ο λεπτό με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Μαρίν μετά από αψιμαχία που είχε με τον Μαρτσάκη.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο, με γρήγορο γκολ και μάλιστα με τον ίδιο… δράστη, τον Γκλέισον, αλλά σε διαφορετικό… τέρμα! Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Μαρτσάκης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αναστασάκος κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας και ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ξάνθης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην εστία του Βιβιανί.
Η γρήγορη απάντηση των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την αριθμητική υπεροχή, έδωσε… αέρα στο «συγκρότημα» του Γιάννη Χατζηνικολάου, το οποίο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για την ανατροπή. Στο 53’ το σουτ του Μαρτσάκη πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το πλασέ του Τζανή στο 62’. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η… σειρά του Αναστασάκου να απειλήσει, αλλά ο Βιβιανί έδιωξε σε κόρνερ.
Η υπεροχή του Πλάτανιά έφερε… καρπούς στο 84’ με τον Ντόε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κενό του Γκλέισον στην άμυνα – αποχώρησε με πρόβλημα και άφησε με εννέα παίκτες την ομάδα του – και έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους.
Ωστόσο, η Ξάνθη δεν είχε… πει την τελευταία της «λέξη» και στο 89’ ο Βασιλακάκης με δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια (2-2). Ωστόσο, το πάθος και το πείσμα των γηπεδούχων άλλαξε και πάλι τα δεδομένα, δύο λεπτά αργότερα και πάλι με τον Ντόε, με νέα κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μαρτσάκη, με τον 26χρονο Λιβεριανό να διαμορφώνει το τελικό 3-2.  
Οι συνθέσεις:  
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος (87′ Μιρτσέτα), Μαρτσάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (78′ Γιακουμάκης), Ουντότζι, Ουκάρ (46′ Γκονζάλες), Ντοέ.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σάντος, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρίν, Μαρσελίνιο (78′ Φλίσκας), Ράνος (42′ Πλατέλλας), Μαρκόφσκι (61′ Μάνταλος).        
Νέος προπονητής ο Νίκος Κωστένογλου    
Η παρουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου στον πάγκο της Ξάνθης κράτησε μόλις για 90 λεπτά.
Αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα στα Περιβόλια Πλατανιά ο τεχνικός διευθυντής της ξανθιώτικης ομάδας ανακοίνωσε πως από σήμερα αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας ο Νίκος Κωστένογλου.
Ο υπηρεσιακός προπονητής της Ξάνθης δεν είπε πολλά μετά το ματς, δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και ανακοίνωσε πως: «Από αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) είναι μια νέα μέρα με προπονητή της ομάδας τον Νίκο Κωστένογλου».
Λίγο μετά υπήρξε και ανακοίνωση στο σάιτ της ΠΑΕ που ανέφερε: «Νέος προπονητής της Skoda Ξάνθη θα είναι ο κος. Νίκος Κωστένογλου».
Η διαδικασία διαδοχής της θέσης του προπονητή στη Skoda Ξάνθη πάντως ήταν ιδιαίτερα ταραχώδης, καθώς μετά την απομάκρυνση Ουζουνίδη ο Χρ. Πανόπουλος άρχισε το ψάξιμο και τις επαφές για τον αντικαταστάτη του. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη δεν είχε επέλθει συμφωνία κι έτσι αποφασίστηκε να οδηγήσει την ξανθιώτικη ομάδα ο Βασίλης Δανιήλ που είναι υπεύθυνος των ακαδημιών, όμως στην προπόνηση της Πέμπτης, λίγο πριν αυτή ολοκληρωθεί ο κ. Δανιήλ έσπασε το πόδι του όταν ο Ντάνι προσπαθώντας να κόψει τη φόρα του μετά από τάκλιν έπεσε επάνω στον 74χρονο τεχνικό. Ο Βασίλης Δανιήλ εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) υποβλήθηκε με επιτυχία σε εγχείρηση (στο ισχίο) από τον κ. Χρήστο Μπίκο.
Αρχική σκέψη του Χρ. Πανόπουλου μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη με τον Δανιήλ ήταν να καθίσει στον πάγκο ο Νίκος Κεχαγιάς (προπονητής Ομάδας Νέων), όμως καθώς ο ίδιος ήδη είχε ετοιμάσει το σχεδιασμό για τον αγώνα των Νέων που ήταν το Σάββατο, τελικά το ¨κοουτσάρισμα¨ της ξανθιώτικης ομάδας στην έδρα του Πλατανιά ανέλαβε ο Γ. Παπαδημητρίου ο οποίος όμως δεν στάθηκε τυχερός εκτελώντας χρέη προπονητή και τελικά μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία με το Νίκο Κωστένογλου ο οποίος στο παρελθόν έχει αναλάβει τα «ηνία» των Αστέρα Τρίπολης, Λάρισας και της Α.Ε.Κ. πέρσι.
* Το αθλητικό τμήμα και η διεύθυνση της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ εύχονται στον κ. Βασίλη Δανιήλ καλή ανάρρωση και περαστικά.      
SUPER LEAGUE  
5η αγωνιστική – τα αποτελέσματα  
Κέρκυρα – Ο.Φ.Η. 2-1
Πανιώνιος – Α.Ε.Κ. 1-0
Ατρόμητος Αθ. – Ολυμπιακός 0-1
Πανθρακικός – Βέροια 0-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-0
Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-2
Π.Α.Ο.Κ. – Άρης (χθεσινοβραδινός)
Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012
20.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (Novasports 2)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 15
2. Πανιώνιος 12
3. Αστέρας Τρίπολης 10
4. Π.Α.Ο.Κ. 9*
5. Ατρόμητος Αθ. 8
6. Πλατανιάς Χανίων 8
7. Βέροια 7
8. Ο.Φ.Η. 5
9. Άρης 5*
10. Skoda Ξάνθη 5
11. Λεβαδειακός 4*
12. Παναθηναϊκός 4
13. Κέρκυρα 4
14. Πανθρακικός 3
15. ΠΑΣ Γιάννινα 2*
16. A.E.K. 1
* Δεν υπολογίζονται ο χθεσινοβραδινός αγώνας ΠΑΟΚ – Άρης και το ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός που θα διεξαχθεί σήμερα.  
Επόμενη (6η) αγωνιστική
Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2012
17.15: Α.Ε.Κ. – Κέρκυρα
17.15: Βέροια – Ατρόμητος Αθ.
19.30: Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ο.Κ.
Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012
16.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος
18.15: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός
18.15: Άρης – Πλατανιάς
20.30: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012
20.30: Λεβαδειακός – Πανθρακικός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …