Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Δείγμα θετικό» για τη «Βασίλισσα της Θράκης»

«Δείγμα θετικό» για τη «Βασίλισσα της Θράκης»

0
gynaikeia_omada-empros

Ικανοποίησε παρά την ήττα στο φιλικό η ξανθιώτικη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

Σε ένα μήνα αρχίζει το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου          

Άλλο ένα φιλικό παιχνίδι στα πλαίσια της προετοιμασίας της έδωσε την περασμένη Κυριακή η ξανθιώτικη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Βασίλισσα της Θράκης», αυτή τη φορά στο γήπεδο της Νέας Τυρολόης Σερρών με αντίπαλο την «Πανσερραϊκή».
Το ξανθιώτικο συγκρότημα παρά την ήττα που γνώρισε με σκορ 2-1, έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τις παίκτριες του Απόστολου Κουτρουλού να παρουσιάζονται σε πολύ ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η «Βασίλισσα της Θράκης» στο ¨ντεμπούτο¨ της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (Γ’ Εθνική κατηγορία) θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της την Κυριακή 11 Νοεμβρίου υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ Κοζάνης, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο είναι οι Μετέωρα ΑΣ, Ροδόπη ’87, Αγρ. Αστέρας Ημαθίας και Αμαζόνες Καλυβίων Τρικάλων.  
Πανσερραϊκή – Βασίλισσα της Θράκης 2-1  
Μετά από ένα ενδιαφέρον ματς η Πανσερραϊκή κέρδισε δύσκολα την ομάδα της Ξάνθης στο γήπεδο της Νέας Τυρολόης Σερρών. Οι φιλοξενούμενες ήταν καλύτερες στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν 0-1 και δυσκόλεψαν την σερραϊκή ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Στο β’ ημίχρονο οι Σερραίες ισορρόπησαν το παιχνίδι, κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή και τελικά έφυγαν νικήτριες, αν και οι Ξανθιώτισσες είχαν στο τέλος δύο ευκαιρίες για να αποφύγουν την ήττα, χωρίς να τα καταφέρουν.
Στο 7′ η Κατσαρού πρόλαβε την Μανιακα στην έξοδο και με πλάσε από αριστερά έκανε το 0-1.
Στο 16′ η Κατσαρού πάλι από αριστερά έκανε το σουτ άλλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 20′ κεφαλιά της Κηπουρού άουτ.
Στο 27′ απευθείας εκτέλεση φάουλ από την Κατσαρού με την Μανιάκα να κάνει εκπληκτική απόκρουση.
Στο 36′ σουτ της Μπιζεργιαννιδου άουτ.
Στο 52′ από λάθος της Καμνίτσας, η Κομήτη κερδίζει την μπάλα και κάνει πλασέ από δεξιά αλλά η Μανιάκα αποκρούει και σώζει την Πανσερραϊκή.
Στο 56′ η Γεωργιαδου με εύστοχο σουτ από θέση πλάγια δεξιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 71′ η Κομήτη έχασε δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της Ξάνθης με την Μανιάκα να κάνει ακόμη μια εκπληκτική απόκρουση και να κρατάει ζωντανή την Πανσερραϊκή.
Στο 75′ επέλαση της Μπιζεργιαννίδου από αριστερά αλλά το τελικό σουτ κατέληξε άουτ.
Στο 85′ η Μπιζεργιαννίδου εκτέλεσε κόρνερ με την άμυνα της Ξανθης να μην μπορεί να διώξει την μπάλα και η Ζαχαρία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία σημειώνοντας το 2-1 με κοντινό πλασέ.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Αχτσής, Μανδαλαρίδης και Κρυωνάς όλοι της ΕΠΣ Σερρών.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΗ (Πουλικίδης): Μανιάκα, Καμνίτσα, Σαφαριάν, Ζαχαρία, Μπιζεργιαννίδου, Κυριακού, Γεωργιάδου, Εξουζίδου, Τσάκωτα, Κηπουρού και Μπαντή. Έπαιξαν επίσης οι Σιδηροπούλου, Μαυρίδου, Μπούζδρου και Γκογκάνη.
ΞΑΝΘΗ (Κουτρουλός): Φίλια, Τσιρακίδου, Τζία, Χατζηαντωνίου, Ναλμπάντη, Κατσαρού, Μενεσίδου, Λαζαρίδου, Μετοικίδου, Μπενακίδου, Στροφύλλα.
Έπαιξαν ως αλλαγή και οι: Πολυζωίδου, Σταυρακάρα, Ιμάμ, Καρακατσάνη, Χατζοπούλου, Ράπτη, Μουσοπούλου, Κομήτη, Στεφανίδου, Σταυρακάρα και Ποιμενίδου.
* Στοιχεία για το φιλικό από τη σελίδα φίλων της «Πανσερραϊκής».  
Κουτρουλός: «Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας»  
Ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι αθλήτριες της «Βασίλισσας», έμεινε ο τεχνικός της ξανθιώτικης ομάδας, Απόστολος Κουτρουλός. Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στο «Ε» μεταξύ άλλων δήλωσε:
Α.Κ.: «Καθημερινά κάνουμε βήματα προς θετική κατεύθυνση σε όλους τους τομείς. Οι παίκτριες μας έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους και πιστεύω ότι σε περίπου ένα μήνα από τώρα που θα αρχίσει και το πρωτάθλημα θα παρουσιαστούν 100% έτοιμες. Τα φιλικά μας βοηθούν να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το που χρειαζόμαστε βελτίωση, αλλά και οι αθλήτριες μας μπαίνουν με αυτό τον τρόπο στη φιλοσοφία των αναμετρήσεων που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία και όρεξη. Τις επόμενες ημέρες θα μπούμε στο τελικό στάδιο των προπονήσεων που θα περιλαμβάνει περισσότερο τακτικές καθώς είμαστε σε υψηλό επίπεδο από άποψη φυσικής κατάστασης».
Για τον αγώνα της πρεμιέρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κοζάνης ο κ. Κουτρουλός είπε: «Πιστεύω είναι θετικό που παίζουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας εντός έδρας. Αυτό που θέλουμε βέβαια είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε και ο φίλαθλος κόσμος της Ξάνθης να βρεθεί στο πλευρό μας και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των παικτριών μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …