Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Β. Καρυοφυλλίδης: «Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και συγκίνηση»

Β. Καρυοφυλλίδης: «Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και συγκίνηση»

0
karyofiliidis_vasilis_plateia-empros

Ολοκλήρωσε το προσκυνηματικό ταξίδι στην Παναγία Σουμελά και επιστρέφει στη βάση του ο θαρραλέος ποδηλάτης

Θα διανύσει συνολικά 4500 χλμ. ποδηλατώντας – «Η αγάπη του κόσμου μου δίνει δύναμη» δήλωσε στο «Ε»      

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο ταξίδι του ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφυλλίδη, ο οποίος ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου ποδηλατώντας από την Αθήνα με προορισμό την Τραπεζούντα.
Ο Πόντιος στην καταγωγή Βασίλης Καρυοφυλλίδης, είχε ως στόχο να φτάσει στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας για να προσκυνήσει και να επιστρέψει στη βάση του, διανύοντας συνολικά 4500 χλμ. με μοναδικά «βοηθήματα» το ποδήλατο του και την πίστη στον εαυτό του και τις δυνάμεις του.
Ο θαρραλέος ποδηλάτης καθ’ όδον για την Τραπεζούντα, στις 16 Σεπτεμβρίου, είχε σταματήσει στην Ξάνθη κι έτσι και τώρα κατά την επιστροφή του η πόλη μας ήταν ανάμεσα στους σταθμούς του.
Αρκετός κόσμος μάλιστα βρέθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για να υποδεχτεί τον Καρυοφυλλίδη. Μεταξύ άλλων μέλη του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης και του ξανθιώτικου ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος», ο Θάνος Μαυροδής (εκπρόσωπος δικτύου λόγου και πράξης Ξάνθης) και ο Στέλιος Αρσενίου (γνωστός δραστήριος Ξανθιώτης ζαχαροπλάστης). Οι τρεις τελευταίοι μάλιστα πρόσφεραν ως αναμνηστικά μία λύρα κατασκευασμένη από εξαρτήματα ποδηλάτου την οποία φιλοτέχνησε ο κ. Μαυροδής, μία προτομή του Δημόκριτου και ένα στεφάνι από φύλλα δάφνης.  
«Όσο πλησίαζα έκλαιγα από συγκίνηση»  
Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης συνομίλησε με τους παρευρισκομένους που τον υποδέχτηκαν και τους μετέφερε εντυπώσεις και εμπειρίες από το ταξίδι του επί τουρκικού εδάφους και από τα μέρη του Πόντου, ενώ σε δηλώσεις του στο «Ε» ανέφερε:
Για τη διαδρομή: «Η διαδρομή δεν μου φάνηκε καθόλου κοπιαστική κι αυτό γιατί παντού όπου πήγαινα συναντούσα την αγάπη του κόσμου που μου έδινε δύναμη».
Για τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν φτάνοντας στον προορισμό του (Παναγία Σουμελά): «Η αγωνία μου ήταν μεγάλη όσο πλησίαζα στα μέρη των προγόνων μου, ενώ σε αρκετά σημεία όσο πλησίαζα έκλαιγα από συγκίνηση, γιατί δεν ήθελα να κλάψω όταν θα φτάσω στον προορισμό μου. Η χαρά μου όταν έφτασα όμως ήταν τεράστια και με αυτή ξέχασα όσες δυσκολίες αντιμετώπισα στο ταξίδι».
Για τις δυσκολίες της διαδρομής: «Η μεγαλύτερη ήταν ο καιρός καθώς όπου πήγαινα σε Ελλάδα και Τουρκία οι άνθρωποι με υποδεχόταν με τιμές. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου βγήκα εκτός προγραμματισμού στα χρονικά περιθώρια που είχα υπολογίσει, επειδή όπου πήγαινα ο κόσμος πραγματοποιούσε λιτές εκδηλώσεις, οι οποίες όμως ήταν γεμάτες αγάπη(υπολόγιζε να επιστρέψει στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου όμως θα φτάσει στις 11 Νοεμβρίου)».
Για το τι του έλεγαν όσοι μάθαιναν το σκοπό του: «Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί με κοιτούσαν με στυλ «σιγά μωρέ αυτός θα τα παρατήσει στα μισά». Όμως οι περισσότεροι μου έδιναν ευχές και κουράγιο το οποίο μου φάνηκε χρήσιμο στο ταξίδι μου».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσα από τη θαρραλέα πράξη του: «Ότι όταν έχουμε στόχους και πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».
Για την προσπάθεια του Βασίλη Καρυοφυλλίδη μίλησαν στο «Ε» και οι:
Θάνος Μαυροδής (δίκτυο λόγου και πράξης Ξάνθης): «Είναι πάρα πολύ συγκινητική η προσπάθεια του Βασίλη, μας εμπνέει όλους, ποδηλάτες και μη και, επειδή στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες που προβάλλουν τον πολιτισμό, τιμήσαμε σήμερα με αυτό τον ελάχιστο τρόπο τον ποδηλάτη».
Στέλιος Αρσενίου (δραστήριος Ξανθιώτης ζαχαροπλάστης): «Τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες προσπάθειες ταξίδευαν και ταξιδεύουν την Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μας έδωσαν υπόσταση στο παρελθόν και πάλι πιστεύω θα είναι τα δύο σημεία αναφοράς και ανάτασης του ελληνικού έθνους».
Μιχάλης Σπανίδης (μέλος του ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος»): «Ότι και να πούμε γι’ αυτό το παιδί είναι λίγο μπροστά στο τεράστιο κατόρθωμα του. Πέρα από την αξιέπαινη προσπάθεια του, για εμάς που ασχολούμαστε με την ποδηλασία μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε πιο δυνατοί».      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …