Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινούν σήμερα τα σχολικά δρομολόγια

Ξεκινούν σήμερα τα σχολικά δρομολόγια

0
dromologia_mathites_dimamartyria-empros

Αίσιο (προσωρινό) τέλος στη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών

ΚΤΕΛ, ταξί και τουριστικά λεωφορεία αναμένουν την εκταμίευση 200.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες. Καθοριστική η πρώτη κατανομή στις αρχές Οκτώβρη    
Με λύση για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών του νομού Ξάνθης επέστρεψαν από την Αθήνα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, ο πρόεδρος του σωματείου ταξί, ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης που συναντήθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη. Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης δε μπόρεσε να είναι παρών λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, ενώ δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο ωστόσο, δέχθηκε να γίνει εκταμίευση 200.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες για τους μεταφορείς του νομού Ξάνθης και δεσμεύτηκε η πρώτη κατανομή να αναρτηθεί τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου για όλη την Ελλάδα. «Αυτή η κατανομή θα είναι καθοριστική», σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Θέμης Γεωργιάδης, «αν είναι ικανοποιητική, οι μεταφορές θα συνεχιστούν».Προς το παρόν, ΚΤΕΛ και ταξί, μαζί με τα 18 τουριστικά λεωφορεία πήραν απόφαση σε κοινή γενική συνέλευση αργά το βράδυ της Παρασκευής να ξεκινήσουν τα σχολικά δρομολόγια, υπό την αίρεση της υλοποίησης από την πλευρά της κυβέρνησης, όλων όσων συμφωνήθηκαν.
«Δε μας πειράζει να περιμένουμε και 10-15 ημέρες για την εκταμίευση. Αρκεί να ξέρουμε ότι θα γίνει, αφού μας πιέζει ο ΦΠΑ και οι δαπάνες των καυσίμων. Παλιά μπορούσαμε να περιμένουμε με κεφάλαια κίνησης που παίρναμε από τις τράπεζες, εμείς είχαμε 2,5 εκ. ευρώ κεφάλαιο κίνησης, τώρα δε μας δίνουν, τα επιτόκια έχουν αυξηθεί κι έτσι έχει περιοριστεί η ρευστότητά μας», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.
Ο ίδιος προσθέτει: «υποσχέσεις πήραμε πολλές, το θέμα είναι να τις δούμε να υλοποιούνται. Θα πράττουμε αναλόγως. Κάθε μήνα που θα βγαίνει η κατανομή, αν συμφωνούμε θα συνεχίζουμε, αλλιώς θα σταματήσουμε. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς να πληρωνόμαστε».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, τονίζει ότι η στάση της Περιφέρειας ήταν πολύ υποστηρικτική. «Σε κάθε μας απόφαση, η Περιφέρεια θα είναι δίπλα μας. Ο κ. Γιαννακίδης και ο κ. Καραλίδης μας στήριξαν στο δίκαιο αίτημά μας. Επίσης, δίπλα μας στάθηκαν και πολλοί πρόεδροι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό», κατέληξε.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…