Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο

Κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο

0
katolisthisi-empros

Έβρεχε 3 μέρες ασταμάτητα. Πτώσεις βράχων στο δρόμο προς Γέρακα και προς Εχίνο – Κένταυρο  

Διακοπές ρεύματος από κεραυνούς. Παρεμβάσεις με μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Μύκης
 
Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού και από το Σάββατο συνεχείς είναι οι βροχοπτώσεις στο νομό μας. Και μπορεί μεν οι αγρότες του κάμπου να την περίμεναν ως μάνα εξ’ ουρανού για να αρχίσουν την σπορά, οι κάτοικοι όμως της ορεινής περιοχής του νομού μας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις τους λόγω των κατολισθήσεων που σημειώνονται σ’ όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής ζώνης έως και στο δρόμο των Θερμών προς τα σύνορα με τη Βουλγαρία.  
Έκλεισαν δρόμοι από τις κατολισθήσεις στα ορεινά
4 μέρες βρέχει ασταμάτητα και με αρκετή ένταση στην ορεινή περιοχή και μόνο τη Δευτέρα παρουσίασε κάποια ύφεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τμήματα βράχων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και να γίνουν κατολισθήσεις. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή του Γέρακα στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Δράμας όπου οι κατολισθήσεις από την πλαγιά είχαν σχεδόν αποκλείσει το ρεύμα ανόδου από Ξάνθη προς Σταυρούπολη. Επίσης στην περιοχής του δήμου Μύκης σε σημεία του δικτύου από την Σμίνθη – Εχίνο – Κένταυρο. Στην περιοχή δε είχε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος επί δίωρο τουλάχιστον, λόγω κεραυνού αλλά και πτώσεις σε κολώνες της ΔΕΗ. Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Μύκης κ. Ερκάν Χόμκο η Τροχαία έκλεισε τα σημεία των δρόμων όπου έγιναν κατολισθήσεις ενώ μηχανήματα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καθώς και εκσκαπτικά του δήμου Μύκης τους καθάριζαν. Από το δήμο και την Τροχαία ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  
«Ράδιο αρβύλα» τα περί ανατροπής λεωφορείου στο Άλμα
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι διαδόθηκε μέσω blog η πληροφορία ότι υπήρξε ανατροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ λίγο έξω από το χωριό Άλμα. Το «Ε» απευθύνθηκε τόσο στην Τροχαία Ξάνθης, στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου στην Πυροσβεστική Ξάνθης αλλά και στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμη Γεωργιάδη όμως ουδείς γνώριζε τίποτε. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα επικοινώνησε με τους οδηγούς του ΚΤΕΛ που έκαναν το δρομολόγιο και όμως μας είπε ότι όλα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά και ότι δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …