Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επένδυση στην ενέργεια, επένδυση στον τόπο μας

Επένδυση στην ενέργεια, επένδυση στον τόπο μας

0
ekthesi1-empros

Μέχρι την Τετάρτη θα διαρκέσει η 1η έκθεση παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ξάνθη. Εγκαίνια τελέστηκαν την Παρασκευή

Ικανοποιητική προσέλευση επισκεπτών το σαββατοκύριακο. Αναδείχθηκε η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές του στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. 15 ξανθιώτικες επιχειρήσεις στην έκθεση    

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση που εισέπραξε η 1η έκθεση και φόρουμ παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας που ξεκίνησε την Παρασκευή στο χώρο του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» αποδεικνύει τη δυναμικότητα του κλάδου, τόσο στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών για θέρμανση και ψύξη, όσο και στην αναζήτηση για νέους εναλλακτικούς και περιβαλλοντικούς τρόπους παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους.  
Η δυναμική του κλάδου και στη χώρα μας τονίστηκε κατά την τελετή των εγκαινίων
Τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης και φόρουμ παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με την παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Δημαρχόπουλου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Χρήστου Μούρκα, του προέδρου του ΕΒΕ Στέλιου Μωραΐτη και άλλων μελών του ΔΣ, του προέδρου και του ταμία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Νομού Ξάνθης και του προέδρου του Εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ροδόπης. Για τα καλά αποτελέσματα της έκθεσης ευχήθηκαν ο πρωτοσύγκελος κ. Παντελεήμων, καθώς και ο κ. Δημαρχόπουλος που μίλησε για τη δυνατότητα ενημέρωσης που δίνεται στους δημότες , καθώς και ο κ. Μωραΐτης, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για την ταχύτατη και άρτια οργάνωση της έκθεσης, παρά τον περιορισμένο χρόνο. Ο ίδιος τόνισε επίσης τη σπουδαιότητα της προτίμησης ελληνικών και ντόπιων προϊόντων από την πλευρά των καταναλωτών.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας «Δίκτυο Εμπορικών Εκθέσεων» κ. Μιχάλης Μακαρίου, αφού ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης, υπογράμμισε τη δυναμικότητά του κλάδου και τις προοπτικές του , τονίζοντας αφενός την οικονομική και αφετέρου την περιβαλλοντική πλευρά του.
Στην ομιλία του ανέφερε: «περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη σημερινή συγκυρία πρέπει ο καθένας μας αλλά και όλοι μαζί σαν οργανωμένη κοινωνία να εξοικονομήσουμε περιβαλλοντικούς και οικονομικούς πόρους.
Έτσι λοιπόν ο ανερχόμενος κλάδος της ενέργειας αποτελεί την μεγάλη ελπίδα τόσο για την αύξηση του ΑΕΠ, όσο και για ένα πραγματικά καθαρό περιβάλλον.
Αποτελεί ιστορική ευκαιρία σήμερα να πρωτοπορήσουμε στον τόπο μας, επενδύοντας στην παραγωγή και στην εξοικονόμηση ενέργειας, εφαρμόζοντας όμως αυστηρά τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης που παρέκαμψε το μεταπολεμικό μοντέλο ανάπτυξης στον τόπο μας.
Καταλυτικό ρόλο στην επιλογή αυτή θα πρέπει να παίξει η προσπάθεια να αλλάξουμε, έχοντας σαν κοινωνία στο πλευρό μας τους Αρμόδιους Φορείς, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και την φωνή των τοπικών κοινωνιών, με την προϋπόθεση ότι αυτή στηρίζεται στις αρχές της αειφορίας».  
Μία έκθεση με ξανθιώτικες επιχειρήσεις για τους κατοίκους της Ξάνθης
Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη βρίσκονται συνολικά 17 εκθέτες, ενώ σε 15 από τα 17 περίπτερα φιλοξενούνται ξανθιώτικες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τόπου μας, οι οποίοι βρίσκονται εκεί από την Παρασκευή και απαντούν πρόθυμα στις ερωτήσεις των επισκεπτών, δίνοντας συμβουλές και προτάσεις. Σε αυτή την 1η έκθεση για την παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας συμμετέχουν επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φωτοβολταϊκών, βιομάζας, γεωθερμίας, ενεργειακών μονώσεων, βιοκαυσίμων, αντλιών θερμότητας, υαλοπινάκων κλπ και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των φάσματος στον εν λόγω τομέα, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα. Η φιλοσοφία της διοργάνωσης καλύπτει τη γενικότερη απαίτηση των πολιτών να εξοικονομούν άμεσα χρήματα ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον με την χρήση και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας
Για τον σκοπό αυτό, η 1η Έκθεση & Forum είναι προσανατολισμένη στην ανάδειξη και ανάλυση των ωφελειών οικονομικών και περιβαλλοντικών που φέρει η χρήση και η εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών στους χρήστες της.
Η έκθεση διοργανώθηκε από την εταιρία και στην Καβάλα, το Μάρτιο, και στη Δράμα, τον Ιούνιο και σε αμφότερες τις περιπτώσεις το ενδιαφέρον και από την πλευρά των επιχειρήσεων, αλλά και από τους επισκέπτες, ήταν εντυπωσιακή και μάλιστα ζητήθηκε η επανάληψη της διοργάνωσης. Και από την πλευρά των ξανθιώτικων επιχειρήσεων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής στην έκθεση, αν και όπως σχολιάστηκε από την πλευρά των διοργανωτών και για τις 3 περιπτώσεις, οι τολμηροί στην αρχή σε κάθε εγχείρημα δεν είναι πολλοί, αλλά οι πρωτοπόροι είναι αυτοί που παρακινούν και τους υπόλοιπους.
Η ανταπόκριση των επισκεπτών του σαββατοκύριακου στην Ξάνθη ήδη έχει κριθεί αρκετά ικανοποιητική, με εκθέτες να αναφέρουν ότι δεν είχαν χρόνο ούτε για διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για στοχευμένους επισκέπτες, οι οποίοι προσέρχονται στο χώρο της έκθεσης ενημερωμένοι και με την πρόθεση να λάβουν την τελική απόφαση.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί από τις 17.30 έως τις 21.30.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών

Ποια είναι η  διαδικασία που μειώνει τον φόρο ακινήτων Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι…