Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνέλευση πιστωτών για την DIANA

Συνέλευση πιστωτών για την DIANA

0
diana-empros

Απαιτήσεις πιστωτή προέβαλε και ο Ζερίτης για χρήματα που είχε επενδύσει στην εταιρεία

Πάγωσε η επένδυση των υιών Ζερίτη με τα φωτοβολταϊκά…Με το επίδομα ανεργίας τα βγάζουν μέρα οι πρώην εργαζόμενοι στην χαρτοβιομηχανία

Προχωρά κανονικά η πτωχευτική διαδικασία της χαρτοβιομηχανίας DIANA μετά τη δικαστική απόφαση της 3/7/2012 που έκανε αποδεκτό το αίτημα πτώχευσης του ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Ζερίτη και ορίστηκε σύνδικος για την εκποίηση του εργοστασίου. Έτσι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όπως είχε οριστεί πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των πιστωτών στην γραμματεία του Πρωτοδικείου.  
Συζητήθηκαν οι απαιτήσεις των πιστωτών της DIANA
Στη συνέλευση ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των τραπεζών, του Δημοσίου, του ΙΚΑ, της ΔΕΠΑ καθώς επίσης και το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων. Καθείς με τη σειρά τους πρόβαλε τις απατήσεις του από την εταιρεία, ενημερώνοντας για το ύψος των χρεών της προς το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπούσε. Οι εργαζόμενοι πρόβαλαν τις απαιτήσεις τους επί της αποζημίωσης και των δεδουλευμένων τους, Στη συνέλευση την εταιρεία εκπροσωπούσε η δικηγόρος κα Πανίδου. Οι απαιτήσεις των πιστωτών κατεγράφησαν και στη συνέχεια ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία της αναγγελίας των απαιτήσεων στο Πρωτοδικείο η 13η Οκτωβρίου. Να σημειώσουμε ότι και η εταιρεία δια της νομικής εκπροσώπου της προέβαλλε και εκείνη απαιτήσεις σαν πιστωτής υποστηρίζοντας ότι έκανε μια επένδυση από ίδια κεφάλαια και ζήτησε από την σύνδικο να εγγραφεί η απαίτηση.  
Σε τέλμα η επένδυση των φωτοβολταϊκων από τους υιούς Ζερίτη
Σ’ ότι αφορά την άλλη επένδυση με τα φωτοβολταϊκά που ετοίμαζαν ο όμιλος των υιών Ζερίτη – σύμφωνα με πληροφορίες μας – βρίσκεται σε τέλμα. Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστήριο απέρριψε το προσύμφωνο με το οποίο ο κ. Ζερίτης έκανε επινοικίαση του οικοπέδου πέριξ του εργοστασίου στους γιους του ενώ παράλληλα και το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ σε μια …επεισοδιακή συνεδρίαση παρουσία του κ. Ζερίτη δεν ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αντιδρώντας μ’ αυτό τον τρόπο στο κλείσιμο του εργοστασίου και τις δυσμενείς επιπτώσεις του στην τοπική κοινωνία, αφήνοντας άνεργους 100 και πλέον εργαζομένους. Όπως πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Θεμιστοκλή Στράτο κανείς από τους εργαζόμενους δεν έχει βρει δουλειά και επιβιώνει με το ταμείο ανεργίας περιμένοντα την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκποίησης και την καταβολή και των δεδουλευμένων του.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…