Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αρρυθμίες στην καθαριότητα στο δήμο Αβδήρων

Αρρυθμίες στην καθαριότητα στο δήμο Αβδήρων

0
skoupidia_selero_10_2012-empros

Καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης για δραματική έλλειψη καθαριότητας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ανεξέλεγκτες χωματερές στο Σέλερο. «Δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε γιατί δεν έχουμε δημοτική αστυνομία», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Σελέρου

Νέα αντιπαράθεση ξεκινά στο δήμο Αβδήρων με αφορμή το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αλλά και τις ανεξέλεγκτες χωματερές στο Σέλερο. Μετά την νηνεμία αρκετών μηνών ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ρίχνει και πάλι …το γάντι της κόντρας στο δήμαρχο Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη μιλώντας με…φωτογραφίες και ονόματα!  
Τσιτιρίδης:« Δραμα – τικός» καθαρισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής»
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής και τονίζει ότι αν και κόπηκε κονδύλι και ανατέθηκε ο καθαρισμός του σε εταιρεία της Δράμας, θέμα για το οποίο εκφράζει επίσης την αντίθεσή του υποστηρίζοντας ότι στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου εργάζονται πάνω από 100 άτομα που έχουν προληφθεί με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ωστόσο ο καθαρισμός του Πάρκου είναι «Δραμα- τικός» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
«Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Αβδήρων στο Ν. Ζυγό, που αποτέλεσε όραμα δημιουργίας και ανάπτυξης στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Αβδήρων, το οποίο στοίχισε 125 εκατομμύρια δραχμές πριν μια δεκαετία, σήμερα παραμένει μόνο ένα ερείπιο.
Παρ’ όλο που ο Δήμαρχος Αβδήρων, ασκούσε δημοσίως και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έντονη κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βιστωνίδας για τη μη αξιοποίηση του δημοτικού αυτού πλούτου, εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο που είναι ο ίδιος Δήμαρχος Αβδήρων, η επαναλειτουργία , ο καθαρισμός και η αξιοποίηση του πάρκου παραμένουν ¨όνειρο θερινής νυκτός¨ . Εικόνες εγκατάλειψης , ερειπωμένες εγκαταστάσεις και χόρτα που ξεπερνούν το ένα μέτρο αντικαθιστούν τις παιδικές φωνές που έπρεπε να το κατακλύζουν, προκειμένου να διασκεδάζουν σ’ αυτό και ταυτόχρονα να εκπαιδεύονται στην κυκλοφοριακή αγωγή. Την πολιτική των σκοπιμοτήτων, έρχεται να ασκήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο κ. Τσολακίδης, αναθέτοντας στις 27-9-2012 τον καθαρισμό του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής σε εταιρία καθαρισμού από τη Δράμα , παρά την αντίθεση της Δημοτικής μας παράταξης, καθώς στο Δήμο Αβδήρων εργάζονται στην υπηρεσία της καθαριότητας πάνω από εκατό άτομα στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Και εν τέλει περί τίνος είδους καθαριότητα μιλάμε; Γιατί έπρεπε να ανατεθεί ο καθαρισμός του πάρκου σε εταιρία από τη Δράμα; Οι φωτογραφίες της 15ης -10- 2012 μιλάνε από μόνες τους».  
Στον Ποδηλατικό Σύλλογο έχει παραχωρηθεί το Πάρκο
Να σημειώσουμε ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με απόφαση δημοτικού συμβουλίου έχει παραχωρηθεί στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης. Το «Ε» έχει παρουσιάσει το σχετικό ρεπορτάζ και όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος κ. Τσολακδιης ο δήμος θα αναλάβει το καθαρισμό του ενώ τη λειτουργία του ο Ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει τίποτε νεώτερο για το θέμα παρότι ο εκπρόσωπος του συλλόγους κ. Μιχάλης Σπανίδης στο ίδιο ρεπορτάζ είχε δηλώσει ότι ο Σύλλογος έχει αποδεχτεί την παραχώρηση και προτίθεται να το αξιοποιήσει υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις στο Πάρκο.  
« Παράνομη Χωματερή στον οικισμό Σελέρου »
Επίσης ο κ. Τσιτιρίδης βγάζει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ανεξέλεγκτη χωματερή που υπάρχει στο Σέλερο πλησίον μάλιστα της Εγνατίας Οδού.
«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέει μια λαϊκή ρήση, όμως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αβδήρων, παρά τις συνεχείς αναφορές της Δημοτικής μας παράταξης και των κατοίκων του οικισμού Σελέρου, δεν συγκινείται και μας κάνει ανυπεράσπιστους θεατές και δέκτες ενός υπερθεάματος σκουπιδιών και ακαθαρσιών που συνέχεια αυξάνονται.
Δυστυχώς, πέρα από κάθε κανόνα υγιεινής και οπτικής καλαισθησίας ,στον οικισμό του Σελέρου, πλησίον της Εγνατίας Οδού και δίπλα από τις κτηνοτροφικές μονάδες, λειτουργεί παράνομα μια χωματερή – σκουπιδότοπος με την ανοχή του Δήμου, όπου ρίπτονται ανεξέλεγκτα παντός είδους σκουπίδια, δημιουργώντας τεράστια εστία ακαθαρσιών με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών , τόσο για τα ζώα που εκτρέφονται πλησίον, όσο και για τους συνδημότες μας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.
Κύριε Δήμαρχε Αβδήρων, οι δημότες του Δήμου Αβδήρων πληρώνουν αυξημένα Δημοτικά τέλη και χαράτσια για την καθαριότητα, το φωτισμό και την ύδρευση και απαιτούν ποιοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες από το Δήμο για μια αξιοπρεπή διαβίωση».  
Δεν έχει δημοτική αστυνομία ο δήμος Αβδήρων
Σ’ ότι αφορά την ανεξέλεγκτη χωματερή στο Σέλερο το «Ε» απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Σελέρου κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπηρόλ, ο οποίος και παραδέχτηκε το πρόβλημα για το οποίο όπως είπε είναι υπεύθυνοι μερικοί κάτοικοι που παρότι ο δήμος και η υπηρεσία καθαριότητας μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια επιμένουν να εναποθέτουν σκουπίδια σε πολλούς οικισμούς. Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί ο δήμος να το αντιμετωπίσει ριζικά διότι δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία: «Σε πολλούς οικισμούς και όχι μόνο στο Σέλερο μερικοί κάτοικοι επιμένουν να ρίχνουν σκουπίδια όπου βρουν δημιουργώντας ανεξέλεγκτες χωματερές. Δεν έχουμε δημοτική αστυνομία για να επιβάλλουμε το νομό και η αστυνομία μας βοηθά μεν αλλά όχι σε συνεχή βάση. Πρέπει και οι δημότες μας να καταλάβουν ότι αυτό είναι παράνομο και θα τους επιβληθούν πρόστιμα», σημειώνει ο κ. Μπηρόλ.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…